Συντάκτης άρθρου:akmakas
 
 
 
 
 
 
 
Το computer shop άνοιξε το 1984 στην οδό Στουρνάρα 47 και ήταν ένα αρκετά πρωτοποριακό στον χώρο του κατάστημα πλήρως ενημερωμένο,με προϊόντα για κάθε ανάγκη και γούστο. Στα δεξιά δέσποζε μια τεράστια βιτρίνα με διάφορους υπολογιστές,εκτυπωτές και τηλεοράσεις.Στο εσωτερικό και στα αριστερά κυριαρχούσε μια τεράστια βιτρίνα με αυθεντικά προγράμματα και παιχνίδια για όλους τους τύπους των υπολογιστών που κυκλοφορούσαν τότε στην αγορά.Στο βάθος ξεκινούσαν οι κλασικοί πάγκοι με τους υπολογιστές της έκθεσης.Κάνοντας μια βόλτα μπορούσες να βρεις ιστορικά μηχανήματα όπως Commodore VIC 20,Newbrain,ZX Spectrum 16K και Plus,Spectravideo,και Jupiter Ace.Στο διπλανό τραπέζι διέκρινε ποιο επαγγελματικές λύσεις όπως ο Epson ΗΧ-20 και τον εμπορικά σπάνιο Pied Piper με το ενσωματωμένο disk drive των 5''1/4.

 

 

Ο πρώτος πάγκος με τα οχτάμπιτα μηχανήματα των home micros της έκθεσης.

Στον τομέα των περιφερειακών το computer shop ξεκινούσε με μια πολύ πλούσια γκάμα εκτυπωτών όπως οι ταλαντούχοι Alphacom,οι μικροί αλλά θαυματουργοί Seikosha,αλλά και τους γνωστούς ογδοντάστηλους Epson και Star για ποιο επαγγελματικές εργασίες.Όσο αφορά τα μόνιτορς η επιλογή του Computer shop ήταν στραμμένη αποκλειστικά στις οθόνες Hantarex τις οποίες μπορούσε να εγγυηθεί πλήρης υποστήριξη και Service.Κλείνοντας τον τομέα των περιφερειακών μπορούσε ο πελάτης να βρεί Joysticks,interfaces,επεκτάσεις μνήμης σε όσα micros δεχόταν αναβάθμιση και τέλος υπήρχαν διαθέσιμα τα γνωστά microdrives για τον Spectrum ΖΧ 48 και QL αλλά και κασετόφωνα για όσους ήθελαν να κρατήσουν την κλασσική παραδοσιακή διαδικασία του loading.Φυσικα΄υπήρχαν και οι data κασέτες και κάθε μορφή δισκέτας για την εγγραφή των data.

Σειρά έχει ο δεύτερος πάγκος με τα τα ποιο ακριβά επαγγελματικά.

Το επιχείρηση είχε μια διαφορετική φιλοσοφία όσο αφορούσε το marketing.Φρόντιζε να διαθέτει κυρίως προγράμματα και παιχνίδια στους γνωστούς εμπορικούς υπολογιστές και πέρα της διάθεσης κατάφερνε να φέρνει πρώτο τα πρώτα μοντέλα στην έκθεση για τους ενδιαφερόμενους πριν ακόμη διατεθούν στην αγορά.Επίσης στην αυστηρή πολιτική του Computer Shop υπήρχε και η άμεση διάθεση σε στοκ όλων των προϊόντων που είχε στο κατάστημα πράγμα πολύ σημαντικό.Τέλος ο πολύτιμος τομέας του Service των micros από εξειδικευμένο προσωπικό δεν άφηνε άλλες αμφιβολίες πως ο πελάτης που θα επέλεγε το Computer Shop για την αγορά του δικού του υπολογιστή θα ήταν πλήρως προστατευμένος όσο αφορούσε το after sale service αλλά και θα είχε την δυνατότητα να αξιοποιήσει στο έπακρο τον υπολογιστή που είχε αποφασίσει να αγοράσει.

Επιπλέον πληροφορίες από sinclair_jim

Εμφανίστηκε το 1984 στον αριθμό 47 της Στουρνάρα,ένα μοντέρνο νέο κατάστημα υπολογιστών.Στην πραγματικότητα δεν είναι νέο αφού πίσω του βρίσκονται τα βασικά στελέχη του ACC.Το βασικό ατού του καταστήματος δεν είναι η «πείρα» των ιδιοκτητών, αλλά το τμήμα επισκευών που αναλαμβάνει σχεδόν όλα όσα έχουν σχέση με home micros.Σε αυτό το κατάστημα έμφαση είχε δοθεί στο να παρουσιάζονται τα νεότερα μοντέλα της αγοράς. Όταν ακούγαμε τις φήμες ότι ο «Θείος» έχει προβλήματα στην παραγωγή του QL, σε αυτό το κατάστημα τον βλέπαμε! Αλλά δεν τον αγγίζαμε, προφανώς είχαν φέρει κάποιο πρωτότυπο για διαφημιστικούς λόγους...Το κατάστημα είχε πληθώρα Ελληνικών προγραμμάτων και Ελληνικών περιοδικών του χώρου!!!

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια

Χρήστες σε αυτή την συζήτηση

 • Καταχωρήθηκε 15 January 2011 - 02:53 AM
  Από κει είχα πάρει πολλά από τα βιβλία μου, και (αν δεν κάνω λάθος) το joystick για τον Apple IIe μου (ήταν αναλογικό joystick για PC που έπρεπε να το μετατρέψω μόνος μου, αλλά άξιζε τον κόπο!)

 • Καταχωρήθηκε 15 January 2011 - 08:47 AM
  soupmeister πες μας λίγα πράγματα για το μαγαζί ότι θυμάσαι ο χώρος η εξυπηρέτηση αν είχε κάποιο club εκεί κλπ.

 • Ήταν ένα απλό μαγαζί, σίγουρα δεν ήταν club. Δεν είχε το χώρο για κάτι τέτοιο, μια και ήταν στεγασμένο σε μία απλή εμπορική μονάδα σε ένα εμπορικό κέντρο στο Χαλάνδρι. Το πιο χαρακτηριστικό πράγμα που θυμάμαι ήταν ότι δούλευε εκεί ένας γνωστός με τον οποίο συχνάζαμε (τότε) στην ίδια BBS.

  Δε θυμάμαι κάτι συγκεκριμένα για την εξυπηρέτηση, κακό ή καλό. Θυμάμαι ότι είχαν μια καλή συλλογή από μηχανήματα, βιβλία, software και περιφερειακά. Αυτή τη στιγμή θυμάμαι τα Atari Mega ST στη βιτρίνα τους, και ένα κινέζικο (νομίζω) PC compatible. Λόγω της εποχής κάλυπταν κυρίως την ανερχόμενη αγορά των PC, αλλά αν θυμάμαι καλά είχαν ακόμα υποστήριξη και για τα 8bitα.

 • Καταχωρήθηκε 15 January 2011 - 10:21 PM
  πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου φίλε μου.

 • Καταχωρήθηκε 04 April 2012 - 07:44 PM
  Αυτό το post είναι ο λόγος που γράφτηκα στο forum!

  Τι μου θυμίσατε τώρα... έχω αγοράσεις άπειρα, παιχνίδια, περιφεριακά αλλά και 2 υπολογιστές από το συγκεκριμένο κατάστημα!!!

  Ήταν τρόπον τινά "το κατάστημά μου" όταν ήμουν παιδί, όλα από εκεί τα ψώνιζα μέχρι που έκλεισε ξαφνικά...

 • Καταχωρήθηκε 04 April 2012 - 08:15 PM

  Καλωσόρισες στην παρέα μας!
  Εδώ θα βρεις πολλά θέματα τα οποία θα σε νοσταλγήσουν, θα σε κάνουν να γελάσεις και άλλες φορες να δακρυσεις για τα όμορφα εκείνα χρόνια...
  Αλλα το σημαντικότερο θα ξανανιώσεις ξανά παιδί!
  Καλή διαμονή.

 • Καταχωρήθηκε 05 April 2012 - 10:12 AM
  Κάπως έτσι έκλεισαν όλα τα μαγαζιά..Ξαφνικά.Καλώς ήρθες!

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.
            microstores of 80s

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 guests και one member

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας εξαφανισμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει.Ένα περίεργο χωριό με πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια.Μυστήριοι αφιλόξενοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανοί αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.