Τίτλος:The Castle
Δημιουργός
:Χρήστος Καραγκούνης
Τροποποίηση βελτίωση:zoro

Αγαπητά μας μέλη..Ποιος σας είπε πως ο zoro ασχολείται μόνο με την δημιουργία προγραμμάτων και εφαρμογών στον amstrad?Η πρωτοποριακή του ιδέα όσο αφορά την ανακατασκευή και βελτίωση των παλιών παιχνιδιών στον amstrad πήρε σάρκα και οστά με το πρώτο ρετουσαρισμένο παιχνίδι The Castle μιας δημιουργίας του Χρήστου Καραγκούνη το οποίο listing δημοσιεύτηκε κάποτε στο περιοδικό Pixel.Ο zoro, πήρε το πρόγραμμα από το περιοδικό και το τροποποίησε βελτιώνοντας το σημαντικά προσφέροντάς το εδώ..Χαρείτε το και πάλι αυτή την φορά όμως χωρίς καμιά ατέλεια.Zoro σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για αυτή την όμορφη κίνησή σου και περιμένουμε αι άλλες τέτοιες δουλειές στο προσεχές μέλλον.

Ποιο συγκεκριμένα ο zoro μας έγραψε.

Αφορμής δοθείσης από την επιτυχία του silogomania με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των τευχών του θρυλικού περιοδικού PIXEL, αποφάσισα να υλοποιήσω μία παλαιά μου επιθυμία, την οποία είχα αναφέρει κατά το παρελθόν στον akmaka και είχε προσφερθεί να με εφοδιάσει καταλλήλως.
Πρόκειται για την«αναβίωση» των -σχετικών με τους Amstrad CPC- προγραμμάτων που δημοσιεύθηκαν στα τευχη του PIXEL, τουλάχιστον όσων τα listings είναι ευανάγνωστα και άνευ περιεχομένων λαθών.
Πρώτη μου προσπάθεια,είναι ένα παιχνίδι το οποίο δημοσιεύθηκε στο δέκατο τεύχος με τον τίτλο The Castle.
Πρόκειται για μία εξαιρετική εργασία του φίλου του περιοδικού Χρήστου Καραγκούνη, γραμμένη εξ ολοκλήρου σε BASIC.
Πραγματοποίησα ελάχιστες τροποποιήσεις, σχετικές με τις εισαγωγικές οθόνες, τον βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού και την μορφολογία σε δύο -από τις έξι συνολικά- πίστες.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φθάσετε στο βασιλικό στέμμα αποφεύγοντας τα βέλη των υπερασπιστών του κάστρου, τα οποία ρίχνονται οριζοντίως και, σε μερικές περιπτώσεις, από κάτω.Έχετε δέκα ζωές διαθέσιμες, αλλά μπορείτε να τις αυξήσετε επεμβαίνοντας στην γραμμή 210 για ν’ αλλάξετε την τιμή της μεταβλητής LI.
Ο χειρισμός γίνεταιμε cursor keys ή joystick και μπορείτε να παίξετε όσοι παίκτες θέλετε,γιά την κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων στον πίκανα των scores. Το τρέχετε γράφοντας: RUN“CASTLE”.

 

Περισσότερα Σχόλια (2) Εμφανίσεις: 354

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Another World

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας εξαφανισμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει.Ένα περίεργο χωριό με πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια.Μυστήριοι αφιλόξενοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανοί αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.