Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim
 
 
 
 
 
Τον Μάϊο του 1982 επί της Σολωμού 26, άνοιξε ένα κατάστημα με ένα άγνωστο είδος.Στην βιτρίνα του τότε οι περαστικοί έβλεπαν ένα άγνωστο «κουτάκι» με όνομα Sinclair ZX81!!! Και ένα άλλο πιο ανοιχτόχρωμο, με όνομα Commodore VIC20!!! Το κατάστημα αυτό είχε και τον ρόλο του εισαγωγέα (τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 1983) όχι μόνο σε μηχανήματα αλλά και σε προγράμματα, περιφερειακά και κυρίως παιχνίδια...Μέσω ταχυδρομείου έκανε αποστολή σε όλη την Ελλάδα.Οι πελάτες στην αρχή ήταν κυρίως φοιτητές

 

 

Το Athens Computer Center αποτελούσε το στολίδι της πλατείας Κάνιγγος.

 

(Φώτο αριστερά)Οι μεγάλες βιτρίνες του ACC μαγνήτιζαν τους περαστικούς
(Φώτο δεξιά)Ο υπολογιστής αιχμής για εκείνη την εποχή Commodore 128 με τον εκτυπωτή του.

Αργότερα το 1983 άνοιξαν και άλλα καταστήματα, το προϊόν έγινε περισσότερο γνωστό, αλλά το κατάστημα προσπαθούσε πάντα να είναι ένα βήμα μπροστά!Από το 1983 είχε σχεδόν όλη την γκάμα των μηχανημάτων, τα Sinclair, Amstrad, Commodore, BBC, New Brain, Oric, ΙΒΜ PC και πολλά βιβλία και προγράμματα.Λόγω του «άγνωστου είδους» είχε εγκατεστημένα συστήματα για δοκιμή, του ίδιου του μηχανήματος ή κάποιου λογισμικού τους. Από τότε καθιερώθηκε η «λειτουργική» έκθεση των συστημάτων σε όλα σχεδόν τα καταστήματα του είδους.Στο κατάστημα είχε ανοίξει ήδη πολύ νωρίς και επάνω στην έκρηξη των υπολογιστών.Από τις αρχές του 1982 λοιπόν στην περιοχή υπήρχε ένα μαγαζί στο οποίο μπορούσες να βρεις όλη την γκάμα των οχτάμπιτων υπολογιστών που κάποτε μεσουρανούσαν στον χώρο.Ο πελάτης μπορούσε να ταξιδέψει σε όλα τα μοντέλα της έκθεσης και διαλέξει ανάμεσα από τους Sinclair ZX 81,Spectrum 48K και 48K Plus αλλά και τον δυναμικό 128Κ Plus.Από την οικογένεια της Amstrad ο Amstrad 464 και ο Amstrad 6128 που οπωσδήποτε δεν θα μπορούσαν να λείπουν έδιναν το δυναμικό παρόν.

(Φώτο αριστερά)Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών
(Φώτο δεξιά)Ο Commodore 64 δεσπόζει στο πάγκο μαζί με το κασετόφωνο του.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τώρα η Commodore με τα μοντέλα Commodore VIC 20,Commodore 64Κ και Commodore 128 που ήταν η ναυαρχίδα της Αμερικάνικης εταιρίας έδιναν την δικιά τους μάχη για μια καλή και πετυχημένη αγορά.Κάπου στα μέσα του 85 και όταν άρχισε να εμφανίζεται η δεκαεξάμπιτη τεχνολογία το ACC Computer Center προμήθευε τους ιδιαίτερα επιτυχημένους συμβατούς της Amstrad με τους Amstrad 1512 και 1640.Μαζί με τα μοντέλα αυτά, το ATS PC βρισκόταν εκεί για να καλύψει κάθε ανάγκη του επαγγελματία.Στον τομέα των περιφερειακών ο πελάτης μπορούσε να βρει όλη την σειρά εκτυπωτών της STAR με τον ποιο διάσημο και μοσχοπουλημένο STAR NL 10 και LC 10.Φυσικά υπήρχαν εκεί και όλου των ειδών τα disk drives για κάθε υπολογιστή όπως και τα κλασσικά πράσινα αλλά και έγχρωμα monitors.Επίσης το κατάστημα διέθετε μεγάλο χώρο για βιβλία και περιοδικά.Ο πελάτης είχε την δυνατότητα να αγοράσει βιβλία για τον Spectrum τον Commodore και τον Amstrad μαθαίνοντας τον προγραμματισμό αλλά και με λίγα λόγια τι σημαίνει ηλεκτρονικός υπολογιστής όπως και περιοδικά για τον χώρο αυτό.Τέλος το αγαπημένο ρομποτάκι OMNI βρισκόταν και αυτό εκεί για κάθε φίλο και χομπίστα της ρομποτικής.

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια

Χρήστες σε αυτή την συζήτηση

 • Καταχωρήθηκε 07 February 2009 - 08:01 PM
  Νοσταλγικό το κείμενο σου Δημήτρη μακάρι να είχαμε μια κάμερα τότε να τα τραβούσαμε έστω και λίγο.....

 • Καταχωρήθηκε 07 February 2009 - 08:11 PM

  Ήμασταν πολύ μικροί τότε... Το είχα δει και εγώ αυτό το μαγαζί ως πιτσιρικάς και θυμάμαι το δύσπιστο βλέμμα των περαστικών για την βιτρίνα του...
  Εκεί είχα δει για πρώτη φορά το ΖΧ81 και είχα σκεφτεί ότι είναι ένα κομπιουτεράκι τσέπης με ατζέντα μαζί (γιατί είχε και γράμματα!)...δύσκολο στην χρήση αφού για να κάνεις μια πρόσθεση έπρεπε να ανάψεις την τηλεόραση.Κανείς μάλλον δεν είχε καταλάβει τι θα γινόταν στην συνέχεια...

 • Καταχωρήθηκε 07 February 2009 - 10:15 PM
  Μπραβο φιλε jim για την αναμνηση, τι θυμηθηκες βρε θηριο.Αυτο το ιστορικο μαγαζι μαζι με τον Παπασωτηριου και της Ελενης Κουνανη στην στουρναρη ηταν απο τα πρωτα που ανοιξαν τοτε.

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.
            microstores of 80s

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 guests και one member

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας εξαφανισμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει.Ένα περίεργο χωριό με πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια.Μυστήριοι αφιλόξενοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανοί αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.