Συντάκτης άρθρου:akmakas
 
 
 
 
 
 
 
Το κατάστημα micro άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Μάρτιο του 1983 σε ένα όμορφο μέρος στην όμορφη τότε Κηφισιά.Είχε την τύχη να ανοίξει ακριβώς λίγο πριν την έξαρση των υπολογιστών γιαυτό και πέτυχε.

 

Την εποχή εκείνη η λέξη υπολογιστής ήταν σχεδόν άγνωστη στους περισσότερους όμως όχι για πολύ αφού το κατάστημα βοήθησε επάξια στο να μαθευτεί με τον καλύτερο τρόπο αυτός ο όρος στους περισσότερους επισκέπτες του καταστήματος.Και εδώ φυσικά κυριαρχούσαν όλα τα μοντέλα των υπολογιστών που μονοπωλούσαν το αγοραστικό κοινό τότε.Έτσι μπορούσες να βρεις Spectrum,Commodore,Amstrad,Oric,Apricot με πλήρη υποστήριξη σε προγράμματα,εφαρμογές και παιχνίδια.Πέρα των έτοιμων προγραμμάτων το κατάστημα Micro κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του επαγγελματικό πρόγραμμα το DBASE ΙΙ

 

Ο χώρος του καταστήματος ήταν αρκετά ευχάριστος και άνετος


Στην πορεία το κατάστημα συνεργάστηκε έντονα με το κατάστημα Brain έτσι πολύ σύντομα ιδρύθηκε το νέο κατάστημα MicroBrain.Ο στόχος αυτής της συνεργασίας ήταν να ενώσουν τις δυνάμεις τους αλλά και τις γνώσεις τους και να προωθήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους home Micros και κυρίως τον Commodore 64 με πωλήσεις δυσεύρετων προγραμμάτων ξένων αλλά και Ελληνικών που η προμήθεια τους θα γινόταν από την εταιρία Silicon Valley που έδρευε τότε στην ιστορική οδό Στουρνάρα.

Στα δεξιά του καταστήματος υπήρχε ένας χώρος από βιβλία και προγράμματα για υπολογιστές


Τέλος το κατάστημα Micro φιλοξενούσε πληθώρα φίλων και παιδιών θαμώνων εκεί οι οποίοι είχαν δημιουργήσει το δικό τους club.Μάλιστα μερικοί από αυτούς οι ποιο ανήσυχοι οι οποίοι απασχολούταν με προγραμματισμό προγραμμάτιζαν προγράμματα για κάθε ανάγκη τα οποία τα έδιναν στο κατάστημα για να εξυπηρετήσει ένα μέρος από το αγοραστικό κοινό.

Επιπλέον πληροφορίες του singlair_jim
Από τα παλαιότερα καταστήματα υπολογιστών.Άνοιξε το 1983 στην Κηφισιά, οδός, Όθωνος 99. Εμπορευόταν υπολογιστές για ερασιτέχνες αλλά και για επαγγελματίες.Είχε Spectrum,Commodore,ΙΒΜ και Apricot PC, με σχεδόν όλες τις εφαρμογές του και τα περιφερειακά τους.Στην υποστήριξη των προγραμμάτων το Micro είχε πολλά προγράμματα για κάθε λύση όπως και δικά του προγράμματα για εμπόρους και ιατρούς.Στα θετικά του Micro υπήρχε και ο τεχνικός τομέας για την άμεση εξυπηρέτηση του service.Τέλος το κατάστημα είχε και το δικό του club των φίλων των υπολογιστών.

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.
            microstores of 80s

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 guests και one member

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας εξαφανισμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει.Ένα περίεργο χωριό με πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια.Μυστήριοι αφιλόξενοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανοί αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.