Συντάκτης άρθρου:akmakas
 
 
Το Kissware ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 1987 στην οδό Βασ.Όλγας 93 στην Θεσσαλονίκη από τον Θεόδωρο Κιστογλίδη με την επωνυμία (Θεόδωρο Κιστογλίδης Μηχανικός Εμπόριο Service Υπολογιστών) και τον Φλεβάρη του 1991,ιδρύεται ως ανώνυμη (Kissware ΑΕΒΕ).
 To κατάστημα Kissware έχει πάνω από 25 χρόνια επιτυχούς ανοδικής πορείας στην πώληση,υποστήριξη,προώθηση προγραμμάτων και επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφών ειδών.Όσο αφορά το μακρινό παρελθόν το Kissware προμήθευε όλους τους οχτάμπιτους και δεκαεξάμπιτους υπολογιστές της εποχής εκείνης με τα μηχανήματα Spectrum,Commodore,Amstrad,αλλά και ποιο επαγγελματικές λύσεις όπως ο Sinclair QL και ο Oliveti Prodest PC1.Στην έξαρση της δεκαεξάμπιτης εποχής στο κατάστημα μπορούσες να βρεις τα χλυδάτα μοντέλα της Commodore με την Amiga 500 και την Amiga 2000 να μονοπωλούν το ενδιαφέρον αλλά και φυσικά τα δυνατά μηχανήματα της Atari με τους Atari 520ST 1040ST,και τέλος τα 520 και 1040STE.Παράλληλα οι συμβατοί είχαν μια ιδική θέση με τα Shneider euro PC,Hyundai,Tandy,Ikaros να απευθύνονται σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες που ήθελαν μια σωστή και υπεύθυνη λύση στην εργασία τους.
(Αριστερά)Το κατάστημα Kisware to 2009
(Δεξιά)O Oliveti Prodest PC1.Ένας συμβατός που προμήθευε το κατάστημα Kisware.
 
Όσο αφορά το hardware η εταιρία είχε αρκετές λύσεις σε εκτυπωτές και περιφερειακά των υπολογιστών που διέθετε στους πελάτες της.Από πλευράς προγραμμάτων κυριαρχούσαν όλα τα προγράμματα για εμπόρους και λογιστές.Στον χώρο των παιχνιδιών το Kissware είχε μια έλλειψη σε αυθεντικούς τίτλους πράγμα που έδειχνε πως η εταιρία επικεντρωνόταν σε διαφορετικό επίπεδο.Τέλος οι τιμές του Kisware ήταν πολύ καλές και πολύ ανταγωνιστικές.Τον Απρίλιο του 2000 η Kisware ανοίγει ακόμη ένα κατάστημα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στην Καλαμαριά,Πόντου 97 με Καυκάσου.Τα πρώτα χρόνια σημαντικό κομμάτι των πωλήσεων αποτελούσαν τα λεγόμενα Home Computer (Amstrad 6128, Commodore 64 και η θρυλική Commodore Amiga 500).Το μεγαλύτερο τμήμα όμως ήταν οι λεγόμενοι "συμβατοί" υπολογιστές. Η Kisware,από πολύ νωρίς διέθεσε στην ελληνική αγορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Kisware, που συναρμολογούνται στην Ελλάδα.Η εταιρία ξεκίνησε από από 8086 συμβατά πέρασε στους 286, 386SX, 386DX, 486 και έφτασε στους Pentium, Pentium MMX, Pentium II, III,IV, Athlon, Sempron, AMD 64bit, Intel Dual Core, Intel Core Duo, Intel Core 2 Duo...η ιστορία συνεχίζεται.

Καταχώρηση εικόνας

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.
            microstores of 80s

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας εξαφανισμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει.Ένα περίεργο χωριό με πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια.Μυστήριοι αφιλόξενοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανοί αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.