Συντάκτης άρθρου:akmakas
 
 
 
 
 
 

Το Μ.Β Computers (όνομα και αυτό)άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη του 90 στην οδό Γρεβενών 72 στην Νίκαια.

Και σε αυτό το μαγαζί μπορούσες να βρεις υπολογιστές της Commodore με τον CBM 64 και την Amiga 500 μηχανήματα του Alan Sugar με τα Amstrad 6128 και τον συμβατό 1640 αλλά και τα μηχανήματα του Sir Clive με τον Spectrum +2 να κυριαρχεί.Στην κατηγορία των PC συμβατών ο προσιτός Euro PC της Shneider είχε τον πρώτο λόγο αλλά και τα ποιο ισχυρά μηχανήματα της αγοράς τα οποία έδιναν το παρόν με τον Ikaros PC XT και τον Vegas PC.Επίσης υπήρχε πληθώρα επαγγελματικών προγραμμάτων για τις περισσότερες ειδικότητες από τις δυνατές και ποιο γνωστές Ελληνικές εταιρίες προγραμμάτων όπως η Technosoft ,η Computer Logic,Αρχιμήδης και SimSoft με πακέτα για βιοτέχνες,Video Club,πακέτα αποθήκης,ιατρικά προγράμματα,εργαλεία για εμπόρους,λογιστές,πακέτα για προποτζίδικα, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για φροντιστήρια και ιδιότες με ιδικά μαθήματα για μαθηματικά,φυσική,ιστορία και χημεία..

Διαφήμιση του M.B Computers από το περιοδικό Pixel

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του μέλους μας tdm σε γενικές γραμμές προωθούσε τους υπολογιστές Vegas, Amstrad (CPC 6128) και όσο αφορούσε τα παιχνίδια,υπήρχε συλλογή από τίτλους σε Spectrum, Amstrad, PC συμβατούς και Amiga.Στην πορεία το M.B Computers ξεκίνησε να προωθεί και να υποστηρίζει τις ταμειακές μηχανές όπως και να προωθεί επαγγελματικά πακέτα για εμπόρους και λογιστές..Τέλος όσο αφορούσε το hardware το M.B Computers ήταν πλήρως ενημερωμένο με εκτυπωτές της Amstrad και της Star φυσικά Joysticks και φίλτρα οθονών άδειες δισκέτες για όλους τους τύπους των υπολογιστών.

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια

Χρήστες σε αυτή την συζήτηση

 • Καταχωρήθηκε 26 January 2013 - 10:04 PM
  Γρεβενών κοντά (κάτω) στην Π.Ράλλη. Από εκεί ήταν αγορασμένη σχεδον όλη η συλλογή μου του spectrum.

 • Καταχωρήθηκε 26 January 2013 - 11:19 PM
  Φίλε tdm καλώς ήρθες..Αν θυμάσαι διάφορα από το κατάστημα και τον ιδιοκτήτη όπως και αν υπάρχει κάποια φώτο από εκεί (λέω τώρα) θα θέλαμε να τα μοιραστείς μαζί μας για να εμπλουτίσουμε το πρώτο κείμενο.

 • Καταχωρήθηκε 27 January 2013 - 04:01 AM
  Καλός σας βρήκα!
  Κάνω λόγο για το 1987-1990 όπου είχα λιώσει το spectrum, μετά απέκτησα έναν Amstard 1640 και το spectrum έγινε παρελθόν.
  Ήμουν πιτσιρίκι (7-10 ετών) και οι αναμνήσεις είναι κάπως θολές. Αλλά θυμάμαι ότι πήγαινα μόνος μου επειδή ήταν μόλις 2 τετράγωνα απ' το σπίτι μου και οι ιδιοκτήτες ήταν ένα ανδρόγυνο.
  Τον άνδρα δεν τον πολύ θυμάμαι, αλλά θυμάμαι την γυναίκα του διότι την έβλεπα πολύ συχνά επειδή είχε αναλάβει τις πωλήσεις.
  Πρέπει να πλησίαζε τα 40, ξανθιά με γυαλιά μυωπίας. Κάπου μέσα στο μαγαζί υπήρχε μια αφίσα PC Vegas με τον Σαραβάκο .
  Σε γενικές γραμμές προωθούσε τους Vegas, τους Amstrad (CPC 6128) και Games για Spectrum, Amstrad, PC και ίσως Amiga (δεν παίρνω όρκο).
  Αργότερα η ταμπέλα άλλαξε κάπως και διαφήμιζε ότι πουλάει και διορθώνει ταμειακές μηχανές αλλά και ότι προωθεί μόνο λογιστικά πακέτα κ.τ.λ.
  Έχω την εντύπωση ότι πραγματοποιούσαν ανάπτυξη δικών τους πακέτων... δεν θυμάμαι καλά γιατί έχουν περάσει χρόνια.

 • Καταχωρήθηκε 27 January 2013 - 10:26 AM
  Πολυ οραίες και χρήσιμες οι πληροφορίες σου φίλε μου έκανα ένα μια πρόσθεση στο πρώτο θέμα.

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.
            microstores of 80s

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας εξαφανισμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει.Ένα περίεργο χωριό με πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια.Μυστήριοι αφιλόξενοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανοί αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.