|
Γεια χαρά,
Επισκέπτης
|
ΘΕΜΑ: Κονσόλες vs Home Micros (Θέμα το Gaming)
Κονσόλες vs Home Micros (Θέμα το Gaming) 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #4861
|
Καταχωρήθηκε 16 October 2011 - 11:26 PM
Πολλές φορές έρχεται κ φεύγει μια απορία απο το μυαλό μου.Σχεδόν πάντα,απαντάω στην ερώτησή μου αλλά αυτή,για κάποιο λόγο,θέλει να παραμένει μέσα στο μυαλό μου σφηνωμένη κάνοντάς με συχνά να απορώ... Πόσο θα είχαν εξελιχθεί τα γραφικά ή γενικότερα οι υπολογιστές αν το τότε καταναλωτικό κοινό δεν ανταποκρινόταν στην φτηνή λύση που λέγεται "κονσόλες"??? Πιστεύω οτι έπαιξε μεγάλο ρόλο το οτι τα Home Micros ήταν ακριβά κ παρόλο που οι κονσόλες ήταν αρκετά πιο αδύναμες (σίγουρα κ πιο φτηνές),αυτές επικράτησαν εν τέλει στον χώρο του gaming.Μερικές φορές κάθομαι,κοιτάω το υπερπέραν κ αναλογίζομαι πως θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς τις κονσόλες...Σίγουρα δεν θα ήθελα να είχαν πάρει αυτή την τροπή τα πράγματα,αλλά δεν μπορώ να φανταστώ που θα είχαν φτάσει οι υπολγιστές σε δύναμη άμα δεν υπήρχαν οι κονσόλες για να τους περιορίζουν.Τι εννοώ περιορίζουν...Επειδή λίγο πολύ,την "πλήρη" δύναμή του ένας υπολογιστής θα την αποδώσει σε κάποιο πολύ απαιτητικό παιχνίδι (γραφικά,ήχος),θα πάρουμε το gaming ως σημείο αναφοράς σε αυτό που θέλω να σας εξηγήσω..Υπάρχουν πολλά κοινά παιχνίδια τα οποία βγαίνουν κ για υπολογιστές αλλά κ για κονσόλες.Το ένα κ μοναδικό καλό με τους υπολογιστές είναι οτι θα έχουν ένα κλικ πιο καλά γραφικά απο τις κονσόλες.Όλα τα άλλα είναι αρνητικά για τους υπολογιστές κ σίγουρα ευνοούν τις κονσόλες...Για παράδειγμα μερικά... -Η κάθε κονσόλα,έχει το δικό τη χειριστήριο κ γενικότερα οι κονσόλες,έχουν χειριστήριο.Οι υπολόγιστές όχι εκτός κ αν αγοράσεις ένα με έξτρα λεφτά... -Επειδή το κοινό του gaming είναι μεγαλύτερο στις κονσόλες απο αυτό των υπολογιστών (έτσι πιστεύω,δεν έχω κάποια στοιχεία για αυτό..) μερικά παιχνίδια φτιάχνονται κ εξελίσονται πρώτα στις κονσόλες κ ύστερα μεταφέρονται στους υπολογιστές.Άρα πάλι είναι ριγμένοι οι υπολογιστές κ εννοώ οτι άμα μερικά παιχνίδια διαμάντια φτιαχνόντουσαν κ εξελισόντουσαν πρώτα σε υπολογιστές,ίσως να ήταν πολύ καλύτερα απο άποψη γραφικών... -Ακριβώς επειδή οι περισσότερες εταιρίες δίνουν βάση στις κονσόλες κ αναπτύσουν μηχανές γραφικών για αυτές κ όχι για τους υπολογιστές (σίγουρα υπάρχουν κ εξαιρέσεις),οι υπολογιστές μένουν πίσω απο άποψη γραφικών παρόλο που μπορούν να αποδώσουν πολύ περισσότερα. Γενικότερα οι κονσόλες περιορίζουν τους υπολογιστές.Αυτό το πιστεύω κ είναι σίγουρο...Δικαίως για μένα μεν,αλλά συμβαίνει απο την άλλη δε.Κ ο πιο εύκολος λόγος για να το καταλάβουμε είναι επειδή οι κονσόλες ανανεώνονται κάθε περίπου 6-8 χρόνια.Κάτι που κ πάλι είναι υπερ των κονσολών γιατί ένας υπολογιστής 3ετίας δεν μπορεί να παίξει καινούρια παιχνίδια εκτός κ αν είχε χρυσοπληρωθεί ή αναβαθμιστεί.Άρα με περίπου 200 ευρώ σήμερα έχεις μια κονσόλα που αντέχει για πολλά χρόνια (άσχετα οτι τώρα ετοιμάζονται οι καινούριας γεννιάς κονσόλες) εν αντιστοιχεία με κοντά 800 που θα χρειαστεί ένας υπολογιστής κ θα παίζει παιχνίδια για μια τριετία...Αλλά ας πάμε λίγο πίσω στο παρελθόν...Τότε που τα Home Micros βασιλεύανε... Οι κονσόλες φέρανε την πτώση τους ή αυτά εξελίχθηκαν σε υπολογιστές???Τα Windows τα κατέστρεψαν ή το οτι εξελίσονταν πολύ γρήγορα βγάζοντας κάθε σχεδόν χρόνο,νέα μοντέλα με νέα χαρακτηριστικά???Οι κονσόλες του τότε απείλησαν πραγματικά τα Home Micros ή αυτά κατέστρεψαν το ένα το άλλο??? Μετά απο τόσες απορίες μου,πιστεύω ακράδαχτα οτι οι υπολογιστές θα είχαν εξελιχθεί πολύ περισσότερο αν δεν υπήρχαν οι κονσόλες αλλά απο την άλλη η ιστορία μου έδειξε οτι μπορεί να είχαν παραμείνει κ πολύ πίσω αν δεν υπήρχαν οι κονσόλες για να θέτουν όρια στο gaming.. Άρα η απάντηση που δίνω στο ερώτημά μου είναι οτι.... ναι θα είχαν γίνει παντοδύναμοι οι υπολογιστές αν δεν υπήρχαν οι κονσόλες αλλά καλύτερα που υπάρχουν οι κονσόλες γιατί επειδή ακριβώς θα ήταν παντοδύναμοι,θα ήταν κ πανάκριβοι!!!Γιαυτό λοιπόν υπάρχει η φτηνή λύση κ υπάρχει κ η ακριβή "προσωρινή" λύση...Ο καθένας διαλέγει οτι τον βολεύει. :laghf: :laghf: Μετά απο αρκετή σκέψη θα πώ πως τελικά δεν φταίγανε οι κονσόλες για την πτώση των Home Micros,αλλά οι ίδιες οι εταιρίες που ήταν πίσω απο τα Home Micros..Ίσα ίσα που όταν χρειάστηκε,οι κοσνόλες κρατήσανε τα ήνια του gaming. 1 πόντος δικός μου στις κονσόλες... Σκόρ:1-0. |
|
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
|
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα
Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.
Game review
Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..
Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.
Σύνδεση στο blog
Συνδεμένοι χρήστες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 guests και κανένα μέλος
Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.
Τελευταία σχόλια στο blog
Τελευταία νέα
Τελευταίες Αγγελίες
Joystick ατσαλένιο Ανερούση 9pin ! |
Εκδηλώσεις
retrovisions.gr - Compupress 15 χρόνια χωρίς το Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...