Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

ΘΕΜΑ: Παρουσίαση BAJKA Diascop (35mm film strip)

Παρουσίαση BAJKA Diascop (35mm film strip) 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3040

Καταχωρήθηκε 21 December 2010 - 07:44 PM

post-2-13007877746.jpg

Επιδιασκόπιο (film strip) για 35 χιλιοστών φιλμ. Χώρα κατασκευής Πολωνία.ΔΕΝ είναι μηχανή προβολής και ΔΕΝ έχει ήχο. Είναι συσκευή παρουσίασης διαφανειών που είναι τυπωμένα πάνω σε φιλμ 35 χιλιοστών. Είναι χειροκίνητη και ουσιαστικά γυρνάς τις «στάσεις» με το χέρι και μένεις σε αυτές όσο θέλεις. Για αυτό είναι και πάρα πολύ καλή για τα παιδιά.Το μόνο ηλεκτρικό στοιχείο του είναι ο λαμπτήρας πυρακτώσεως 6v ή 12v τύπου φλας αυτοκινήτου. Είχα έναν ακριβώς ίδιο σαν παιδί όταν πήγαινα ακόμα στο δημοτικό και κάποια στιγμή το χάλασα και πετάχτηκε! Το να χαλάω κάτι που είχα ήταν πολύ συνηθισμένο για εμένα. Πάντα ήθελα να δω πως δουλεύουν τα μηχανήματα από μέσα! Ξαναβρήκα αυτόν που βλέπετε από ένα καλό παιδί από τη Θεσσαλονίκη τον Νίκο που μου τον πούλησε σε συμβολική τιμή, μαζί με 70 !!! φιλμάκια, όλα σε άριστη κατάσταση. Τώρα τον απολαμβάνουν και τα παιδιά μου!!!Πληροφορίες για τα φιλμάκια δεν έχω και πολλές. Ξέρω ότι υπήρχαν και αντίστοιχες εφαρμογές με filmstrip και σε άλλες χώρες την εποχή εκείνη. Ιδιαίτερα στη Γαλλία. Στην Αμερική το περιοδικό LIFE είχε βγάλει μια σειρά το 1963-64 με "ντοκιμαντέρ" ορισμένων χωρών. Έχω βρει μερικά LIFE. Είχε και δύο για την Κρήτη, αλλά άντε βρες τα...Για τα Ελληνικά ήταν όλα της ΑΡΓΩ ΦΙΛΜΣ και θυμάμαι τα πουλούσανε σε μεγάλες ποσότητες στο κέντρο της Αθήνας ιδιαίτερα στα μαγαζιά της Πλατείας Κάνιγγος και της οδού Ακαδημίας (το Hollywood της Ελλάδας). Ήταν ακριβά για την εποχή και μερικά που είχαν δύο ή τρία μέρη ήταν πολύ ακριβά για να τα αποκτήσεις. Τα θέματά τους ήταν κυρίως παραμύθια, Κοντορεβιθούλης, Σταχτοπούτα, Καραγκιόζης, Μέγας Αλέξανδρος, Ιλιάδα κτλ.Το καλό ήταν ότι τα τύπωναν σε καλής ποιότητας φιλμ και έχουν διατηρήσει τα χρώματα τους πολύ καλά μέχρι σήμερα!Την παρουσίαση αυτή την έχω κάνει και σε άλλο forum, αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να την κάνω και εδώ, γιατί βλέπω ότι εδώ υπάρχουν καλά «μαστοράκια» και άτομα που γουστάρουν πολύ.Με μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ανάμεσά σας,
Αντώνης

post-2-130078777703.jpg

post-2-130078778012.jpg

post-2-130078778255.jpg

post-2-130078779114.jpg

post-2-13007877953.jpg

post-2-130078780523.jpg

post-2-130078813932.jpg
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Παρουσίαση BAJKA Diascop (35mm film strip) 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3041

Καταχωρήθηκε 21 December 2010 - 07:46 PM

post-2-130078814436.jpg

post-2-130078819202.jpg

Παρουσίαση BAJKA Diascop (35mm film strip) 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3042

• akmakas
  • Το Άβαταρ του/της akmakas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
Καταχωρήθηκε 13 October 2010 - 04:22 PM

Φίλε Αντώνη κάθε παρουσίαση σου είναι και ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στον όμορφο κόσμο του παραμυθιού...Κάπου την έχω δει την συγκεκριμένη μηχανή την ξέρω αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από που..Πάντως έχω μείνει εντυπωσιασμένος από την κατασκευή την κατάσταση αλλά περισσότερο από την γλυκιά και μαγευτική εικόνα που προβάρει στο πανί τα φιλμάκια..Χαρακτηριστικό το πορτοκαλοκίτρηνο χρώμα το οποίο με ταξιδεύει..Μπράβο Αντώνη αν έχεις και άλλα πράγματα αναμένουμε με υπομονή!!
Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες
Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα
Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους
-Πλάτων-

Παρουσίαση BAJKA Diascop (35mm film strip) 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3043

• Darth_Cotsos
  • Το Άβαταρ του/της Darth_Cotsos
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Καταχωρήθηκε 13 October 2010 - 10:48 PM

Ο Antonis Galanakis έγραψε:
... Το να χαλάω κάτι που είχα ήταν πολύ συνηθισμένο για εμένα. Πάντα ήθελα να δω πως δουλεύουν τα μηχανήματα από μέσα! ..Αντώνη μένω στο παραπάνω γιατί σε αυτό μοιάζουμε πολύ!!!Η παρουσίαση μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω... Αν και δεν είχε ποτέ κάτι ανάλογο ωστόσο είχε τύχη να δω σε φιλικά σπίτια!!!
Don't underestimate the power of the 8bit side!

Παρουσίαση BAJKA Diascop (35mm film strip) 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3044

• tarantules
  • Το Άβαταρ του/της tarantules
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καταχωρήθηκε 20 November 2010 - 07:58 PM

Όταν ξεσκονίζει κανείς όλο και κάτι χρήσιμο βρίσκει...

Έτσι κι εγώ λοιπόν στο πρόσφατο ξεσκόνισμα της βιβλιοθήκης μου ανακάλυψα μια παλιά μου αγάπη...Τον κινηματογράφο Πολωνικής κατασκευής Diaskop Bajka.Η κατασκευή του είναι κάπου στο 1964 και ειλικρινά δεν θυμάμαι πότε και πως πέρασε στα χέρια μου.
Είναι ο 1ος (και πιο...πρόσφατος) projector που έχω στο σπίτι μου.Θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου όταν καλούσα τα παιδιά της γειτονιάς για να δούμε ταινία στο σπίτι μου.
Στιγμές απερίγραπτες.Ένοιωθα κυριολεκτικά σαν να ήμουν ο Φίνος!
Σήμερα βέβαια μια blu-ray προβολή σε ultra thin και borderless 3D TV των 47+ ιντσών με ήχο DTS True HD αν δεν μας αφήνει παγερά αδιάφορους, τότε στην καλύτερη των περιπτώσεων μας γεμίζει με το μισό από τον τότε ενθουσιαμό μου...
Μαζευόμασταν λοιπόν και άρχιζε η παράσταση...
Διαλέγαμε την ταινία,με εμένα σαν ιδιοκτήτη να έχω τον πρώτο λόγο, έβαζα το καρούλι των 35mm στον αποσπώμενο πλαστικό προσαρμογέα,έκλεινα το μεταλλικό κέλυφος του προβολέα και άναβα την...λάμπα
Έκανα και την μικρορύθμιση του φακού εστίασης και η προβολή ξεκινούσε πάντα με τη βοήθειά μου καθότι τα καρέ έπρεπε να εναλλάσονται χειροκίνητα!
Η λίστα με τις ταινίες αρκετά μεγάλη (για την τότε εποχή...) :
1. Ο παπουτσωμένος γάτος
2. Αριστοκρατισσα αλεπού
3. Ζορρό
4. Χονδρός-Λιγνός Ντετέκτιβς
5. Χονδρός-Λιγνός Κάου-Μπόϋ
6. Ο Μπαρμπορίνος
7. Ρομπέν των δασών
8. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων
9. Ο Καραγκιόζης φαντάρος
10. Ο Καραγκιόζης στο διάστημα
11. Ο Καραγκιόζης ποδοσφαιριστής
Όταν έκαναν τον κύκλο τους οι ταινίες και τις είχαμε δει όλες, τότε πάλι από την αρχή χωρίς να τις βαριόμαστε ούτε στιγμή.Όχι όπως τώρα που τα νέα παιδιά μέσα σε 1 μήνα με το PS3 και το έχουν κιόλας σκυλοβαρεθεί...
Ας μην αναφέρω οτι πριν πάω στις...επιτοίχιες προβολές με την Bajka μου έφτοιαχνε η μητέρα μου πάνινες κούκλες που τις φορούσα σαν γάντια και έδινα παραστάσεις στο...παράθυρο που έβλεπε στην αυλή μου με το ακροατήριο να είναι μαζεμένο και να περιμένει πως και πως την έναρξη της παράστασης...
Φανταστείτε το...τεχνολογικό σοκ της μετάβασης από το κουκλοθέατρο στην προβολή στατικών έγχρωμων εικόνων στον τοίχο!
Αν μπορούσα να το συγκρίνω με κάτι αντοίστοιχο σημερινό που ίσως και να το πλησιάζει αχνά θα ήταν να μεταβεί κάποιος από τις ταινίες blu-ray σε ολογραφική προβολή ταινιών μέσα στο σαλόνι του όπου θα μπορούσες να επέμβεις διαδραστικά στα δρώμενα σε real time χρόνο...
(Μόλις εγκριθούν και οι φωτογραφίες που ανέβασα θα τις ενσωματώσω στο post μου.Επίσης αυτό το post μου είναι αυτούσιο και σε άλλο παρεμφερές forum αλλά θεώρησα οτι είναι χρήσιμο να το αναρτήσω κι εδώ)

Παρουσίαση BAJKA Diascop (35mm film strip) 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3045

Καταχωρήθηκε 15 January 2012 - 11:37 AM

Καλημέρα παιδιά...Ψάχνω κ εγώ να αγοράσω μία ίδια μηχανή όπως την παραπάνω...φυσικά και είχα μία και αφού χάλασε, η μητέρα μου, την πέταξε.
Κάθε βοήθεια ή πληροφορία θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως...
Ευχαριστώ
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 65 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog

Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.