Καταχωρήθηκε 01 March 2010 - 06:00 AM

Ήταν φθινόπωρο του 1982 όταν με πήρε από το χέρι ο πατέρας μου και πήγαμε σε ένα μικρό μαγαζί που πουλούσε τηλεοράσεις κοντά στην γειτονιά μου..Είχε έρθει ο καιρός να αγοράσουμε την πρώτη έγχρωμη τηλεόραση παροπλίζοντας την παλιά αρχαιολογική ασπρόμαυρη SABA με την βαριά ξύλινη κάσα της..Η αφορμή δόθηκε από τους διπλανούς μας γείτονες οι οποίοι αγόρασαν πρώτοι μια έγχρωμη Philips και μας φώναξαν να την δούμε..Θυμάμαι τον εαυτό μου να χαζεύει για πρώτη φορά τις πρώτες έγχρωμες εικόνες από ένα ματς ποδοσφαίρου..Θυμάμαι το έντονο πράσινο τάπητα του γηπέδου και τους παίχτες με τις χρωματιστές φανέλες...Τι μαγεία βίωσα δεν περιγράφεται...Μια εμπειρία πραγματικά και έμεινε βαθιά χαραγμένο στην μνήμη μου μέχρι και σήμερα..Στο δρόμο για το κατάστημα ήμουν ενθουσιασμένος...θα έλεγα εκστασιασμένος που επιτέλους θα είχαμε και εμείς την δικιά μας έγχρωμη τηλεόραση στο σπίτι μας.Δεν πέρασε πολύ ώρα και να σου μπήκαμε στο μαγαζί..Ένα κύριος γύρω στα 50 μας υποδέχτηκε ευγενικά...Ο πατέρας μου πάντα ήθελε να αγοράζει Γερμανική τεχνολογία.Ήταν πιστός μόνο στα Γερμανικά επιτεύγματα και δεν είχε άδικο...Ποτέ δεν μας πρόδωσε ότι Γερμανικό και αν αγοράσαμε...Μπροστά μας υπήρχε ένα μεγάλο ψηλό ράφι με διάφορες έγχρωμες τηλεοράσεις μα μια ξεχώριζε από όλες...Ήταν μια Nordmende από την σειρά Spectra και το μοντέλο SK3 color...Πόσο κοστίζει ρώτησε ο πατέρας μου...120.000 δραχμές μας είπε...Είναι λίγο ακριβή αλλά είναι 28" έχει ρολόι και μπορείτε να την ρυθμίσετε να ανοίγει και να κλείνει όπως και να αλλάζει κανάλι όποτε εσείς θέλετε..Καταπληκτικό παιδιά ε? βρείτε μου εσείς τώρα μια αντίστοιχη τηλεόραση που να έχει χρονοδιακόπτη.Χμμμ Nordmende ε? Γερμανική ποιότητα..Θα την πάρουμε..Αυτό ήταν πήδηξα στο ταβάνι από την χαρά μου επιτέλους θα έχουμε στο σπίτι μια ολοκαίνουρια έγχρωμη τηλεόραση τι χαρά....

Spectra SK3 color..Ναι είναι έγχρωμη και το φωνάζει...
Από τότε η τηλεόραση μας συντρόφευε σε κάθε στιγμή της ζωής μας και έπαιξε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.Στα 20 περίπου χρόνια που την χρησιμοποιήσαμε χάλασε μόνο 2 φορές,όταν έκαψε τον μετασχηματιστή υψηλής.Κατά τα άλλα η τηλεόραση έπαιξε απροβλημάτιστα μέχρι και τις αρχές του 2000 όταν κάποια στιγμή η εικόνα άρχισε να πέφτει δείχνοντας τον δρόμο για την αντικατάστασή της...Οι αναμνήσεις πάρα πολλές από που να αρχίσω και που να τελειώσω...αγαπημένη τηλεόραση στάθηκε αθάνατη σε εκατομμύρια ώρες λειτουργίας...Τα χρόνια πέρασαν δυστυχώς και η Nordmende Spectra SK3 color αντικαταστάθηκε με μια τηλεόραση σαφώς χαμηλότερης ποιότητας.Παρόλα αυτά αυτή η τηλεόραση για εμένα θα μείνει και η ποιο αγαπημένη μου από όσες έχω δουλέψει..Πρώτον γιατί είχε σαφώς μοναδικά χρώματα αλλά και ποιότητα εικόνας αλλά και το κυριότερο...ε πως αν το κάνουμε..εκεί κάποτε έζησα όλες τις αγαπημένες μου σειρές είναι δυνατόν να ξεχαστεί??Αυτή η τηλεόραση θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μου αλλά και στην καρδιά μου...Θα μου λείψει...

Οι υποτυπώδης οι ρυθμίσεις της Nordmende Spectra SK3 color όμως τόσο απαραίτητες
σε περίπτωση που έμενες από μπαταρία στο τηλεκοντρόλ!!
Τέλος μπορείτε να κατεβάσετε το Service manual της τηλεόρασης στο παρακάτω Link!
www.retrovisions.gr/forum-downloads/Broc...pectra-sk3-color.zip
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...