Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Atari NTSC σε PAL τηλεόραση

Atari NTSC σε PAL τηλεόραση 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #2459

  • Kotsolis
  • Το Άβαταρ του/της Kotsolis
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Δημοσιεύσεις: 3
Καταχωρήθηκε 09 October 2013 - 12:31 AM

Αγόρασα δύο Atari 2600, τα οποία μάλλον είναι NTSC. Το ένα γράφει από κάτω CX-2600 A και το άλλο έχει ξεκολλήσει το αυτοκόλλητό του. Και τα δύο μου τα πούλησαν για PAL.

Το πρόβλημα: Τα δοκίμασα σε μια Sony Bravia 2 HD και Nokia CRT. Και στις δύο τηλεοράσεις και τα δύο Atari δείχνουν ασπρόμαυρο σήμα με χιόνια.
Σημειώσεις:
- Σε τηλεόραση φίλου συλλέκτη έδειχνε και στις δύο κονσόλες έγχρωμο σήμα πεντακάθαρο.
- Έχω το RF PAL του Master System, το original RF Switch του Atari 2600, καλώδιο μέσα από καλώδιο που πέρασα...τίποτα. Σε όλες τις περιπτώσεις βλέπω ασπόμαυρα χιόνια.
- Τα games που έχω μέχρι τώρα δεν ξέρω αν είναι PAL ή NTSC. Αν είναι NTSC αυτό φταίει που παίζουν ασπρόμαυρα? Ειναι ολα χωρίς κουτιά εκτός από το Pac-Man που δεν γράφει αν είναι NTSC παρά μόνο στο manual λέει "Printed in USA" (αν αποτελεί αποδειχτικό στοιχείο πείτε μου)

Τι επιλογές έχω?
Α)Υπάρχει μετατροπέας NTSC σήματος κονσόλας σε δικό μας PAL? Αν ναι θα ήθελα link παρακαλώ, από ελληνικό κατάστημα ή Ebay ή αν το φτιάχνει κάποιος από εσάς το πληρώνω.
Β)Μήπως φταίνε τα games και αν δοκίμαζα κάποια οπωσδήποτε PAL θα έπαιζαν κομπλέ? Πάντως και στις δύο τηλεοράσεις η ποιότητα εικόνας σημειώνω ότι ήταν κακή, με χιόνια, οπότε δεν είμαι σίγουρος για το αν φταίνε τα games.
Γ)Πουλάει κανείς NTSC τηλεόραση?
Δ)Ανταλάσσει κανείς Atari PAL με Atari NTSC? Έχω Atari 2600 Woodgrain, 4άρι και 6άρι και τα ανταλάσσω μόνο με όμοιά τους. Ξαναλέω ότι δούλεψαν άψογα στην TV του φίλου μου.


Διαφωτήστε με αν μπορείτε.

Ευχαριστώ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.