Καταχωρήθηκε 24 October 2010 - 07:00 PM
Όπως έχω γράψει και στην ενότητα "προγράμματα - εφαρμογές" δημοσίευσα όσα προγράμματα βρήκα από την εποχή των χρόνων της σχολής μαζί με όσες αναμνήσεις είχα από το καθένα.Κάποια τα βρήκα σε μία εντελώς ημιτελή κατάσταση που δεν είναι σε θέση να μπουν για download αλλά έχουν και αυτά μικρές αναμνήσεις από εκείνη την εποχή.Κατάφερα να τρέξω τρία απο αυτά για να σας παρουσιάσω ένα screenshoot μαζί με κάποιες από τις αναμνήσεις!!!Πρώτο λοιπόν το Star Wars!!! Όχι δεν πρόκειται για την γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά για ένα πολύ απλό game που έφτιαξα για μία απλή εργασία της σχολής.Ο καθηγητής μια μέρα προσπαθούσε να μας εξηγήσει πως μέσα από την Pascal μπορούμε να ελέγχουμε τα cursor keys και άλλα special keys. Εξήγησε ο άνθρωπος έγραψε και ένα μικρό κομάτι κώδικα που έλεγχες τον κέρσορα με τα... βελάκια και στο τέλος λέει προσπαθήστε και εσείς!!! Φτιάξτε ένα απλό παιχνίδι. Δε χρειάζονται γραφικά απλά με χαρακτήρες. Το "Α" είναι το κανονάκι το "W" το ούφο και το "Ι" η βολίδα που θα ρίχνει το κανονάκι!!!Όλοι έιχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό... Τι να φτιάξουμε τώρα??? Τι είναι αυτά που λέει ο τυπος?? και άλλα τέτοια. Εμένα όμως με έτρωγε άλλο... Παιχνίδι χωρίς γραφικά??? δεν λέει!!! Θα το κάνω με γραφικά σκέτοι χαρακτήρες χαζό θα είναι..
Φτάνω σπίτι και ξεκινώ αμέσως!!! Το αποτέλεσμα μέτά απο λίγες ώρες είναι το Starwars!!!Υπήρχε μία εισαγωγηκή οθόνη, hiscores και όλα όσα ήθελε ο καθηγητής.Την άλλη μέρα στα εργαστήρια ο άνθρωπος προσπαθούσε να λύσει τις απορίες όσων δεν είχαν καταλάβει κάποια πράγματα και γενικά κοιτούσε και τι έκανε ο καθένας πάνω στον έλεγχο του πληκτρολογίου γενικά!!!Κάποια στιγμή φτάνει και σε μένα βλέπει την οθόνη σκύβει και μου λέει.
- Σε παρακαλώ κλειστό αυτό... αφού ξέρεις ότι δεν επιτρέπονται παιχνίδια. Μη βρεθούμε σε δύσκολη θέση!!!
- Μα δεν είναι παιχνίδι!!! Είναι αυτό που μας ζητήσατε να κάνουμε χθες με τα cursor keys και το κανονάκι??? Και πατάω exit και ιδού αμέσως εμφανίζετε το περιβάλλον της Turbo Pascal 5.5 με τον κώδικα του παιχνιδίου. Δύο δευτερόλεπτα άφωνος ο τύπος και μετά μου λέει να σου φέρω ένα βιβλίο που γράφει και για ήχους ώστε να κάνει και κάποιο μπλιπ μπλιπ!!!
- Θα του έβαζα αλλά εδώ δεν θα ακουγόταν έτσι και αλλιώς από το ηχείο του PC!!! Καταχώρηση εικόνας Ωστόσο το βιβλίο αυτό μου το έφερε λίγες μέρες αργότερα ώστε να μπορέσω να τελειοποιήσω τις ρουτίνες του mouse στο K_Draw και να βάλω υποστήριξη για εκτυπωτή. Το τελευταίο δυστυχώς δεν έγινε ποτέ..
Το δεύτερο πρόγραμμα είναι μία ιδέα για γραφικό περιβάλλον στο PC μου ώστε να ξεκινώ με ένα κλικ εφαρμογές χρησιμοποίησα ποιο πολύ και τις είχα στη δισκέτα με το λειτουργικό. Ο 286 που είχα σπίτι δεν είχε δίσκο μόνο ένα drive των 5,25" 1,2ΜΒ!!!
Τότε ήταν που είχε αρχίσει και ο πυρετός των windows με την έκδοση 3.0 και τις μετέπειτα βελτιωμένες 3.1 και 3.11!!!Αλλά εγώ με ένα drive έπρεπε να ξεχάσω τα windows!!! Έτσι για να γίνει λίγο ποιο μούρη το PC έφτιαξα το δικό μου GUI!!! Καταχώρηση εικόνας Μαζί έφτιαξα και ένα απλό τηλεφωνικό κατάλογο, ένα utility που το χρησιμοποιούσα μαζί με NC και PC Tools.
Το BN Icon Desktop ήταν γεγονός!!! Ημιτελές έμεινε ένας text editor καθώς και η επόμενη έκδοση του desktop τα Κ_Windows!!! Καταχώρηση εικόνας Όλα αυτά μπορεί και να φαίνονται χαζά τώρα αλλά τότε μου πρόσφεραν πολύτιμη εμπειρία σε διάφορα πράγματα πάνω στον προγραμματισμό που δεν μαθαίνονται εάν δεν έχεις κάποια τριβή με το αντικείμενο!!!H Data Base ήταν ένας απλός τηλεφωνικός κατάλογος Καταχώρηση εικόνας Αλλά μόλις τώρα πρόσεξα ότι τα χρώματα θυμίζουν Commodore 64
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...