Καταχωρήθηκε 17 January 2010 - 09:18 PM
akmakas έγραψε:Νομίζω πως μιλάμε για ένα πλήρες θέμα και ειλικρινά δεν περίμενα Δημήτρη να το κάνεις τόσο γρήγορα...Νομίζω πως τα συγχαρητήρια δεν φτάνουν εδώ και δεν ξέρω ποια λέξη να χρησιμοποιήσω..Πλήρες θέμα πραγματικά βγαλμένο από περιοδικό αγώνων με καθήλωσε στην καρέκλα μου να το διαβάζω σιγά σιγά για να μην χάσω την μαγεία...Τέτοια θέματα γραμμένα με τόσο όμορφο τρόπο αποτελούν κόσμημα για ένα φόρουμ που θέλει να είναι σοβαρό και να προσφέρει απλόχερα γνώσεις...πραγματικά νιώθω πολύ τυχερός που έχουμε εδώ μια ομάδα που φτιάχνει τόσο άριστα θέματα...Μπράβο Δημήτρη σε ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο που
έκανες πρώτα από όλα να κάτσεις παρά τις υποχρεώσεις που έχεις και να το φτιάξεις και κατα δεύτερον που το ανέβασες εδώ...+1 φίλε άξιος..
Μετά από 16 ώρες συνεχόμενης εργασίας νιώθω πραγματικά πολύ κουρασμένος...Αύριο το μεσημέρι θα επανέλθω εδώ να το συζητήσουμε το θέμα εις βάθος!
Θα ήθελα το θέμα σου να το δημοσιεύσουμε στο Another World που ετοιμάζεται πάντα με την άδειά σου βέβαια...
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, μου δίνουν «καύσιμο» γιά να συνεχίσω...
Όμως, δεν θα ήταν σωστό να εξελιχθεί το αντικείμενο σε μονόλογο. Σίγουρα θα έχετε απόψεις, αλλά και κάποιες απορίες από διάφορα γραφόμενα εντός του κειμένου. Ένας διάλογος λοιπόν, θα έδινε έναυσμα προς επέκταση του θέματος, ή το πέρασμα σε παραπλήσια θέματα συζήτησης.
Με αφορμή το παρόν post του akmaka, θέλω να εξηγήσω και την γενικότερη στάση μου:
Το θέμα δεν είναι βγαλμένο από περιοδικό αγώνων. Μπορεί να χρησιμοποίησα στοιχεία από σχετικό άρθρο μου (για να κερδίσω χρόνο χθες, αλλιώς θα... το έγραφα ακόμη), το οποίο είχα δημοσιεύσει, όχι σε περιοδικό αγώνων, αλλά σε ειδικό τεχνολογικό περιοδικό για μηχανολόγους εξειδικευμένους στην αυτοκίνηση. Τα περιοδικά αγώνων δεν με ενδιαφέρουν γιατί ασχολούνται με επιφανειακά θέματα, και αυτά που γράφω δεν είναι κατανοητά στο ευρύ αναγνωστικό κοινό τους. Το επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός, πως οι αγώνες γενικότερα (έστω κι αν εγώ έτρεχα επί χρόνια στην χώρα μας) δεν με απασχολούν, αλλά μόνο η τεχνολογία τους, η φυσική που διέπει την αγωνιστική αυτοκίνηση, η οδηγική τεχνική και η φυσιολογία του οδηγού.
Τα γραφόμενά μου, τώρα και στο μέλλον, δεν αποτελούν παράθεση έτοιμων πληροφοριών από πηγές, αλλά προσωπικη μελέτη (στην οποία χρησιμοποιούνται βέβαια βασικά στοιχεία και αρχές παρμένες από την φυσική, μηχανολογία κ.λπ. αλλά μέχρι εδώ) και πειραματισμό και εμπειρία που προέκυψε από την δική μου (ψαγμένη όσο δε παίρνει, με G-Analyst όργανο και μελέτη των data του) αγωνιστική εμπλοκή (kart και ράλι ασφάλτου). Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που τα κείμενά μου έγιναν δεκτά σε έντυπο τέτοιου είδους, που δεν δέχεται έτοιμες πληροφορίες, αλλά εργασίες. Γιά αυτό, τα γραφόμενα αυτά δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού γραμμένα έτσι. Η εννοιολογική ταύτιση των περιεχομένων τους με έγκριτα στοιχεία (π.χ. από την θεωρία των Milliken), αποδεικνύει απλώς και μόνον την ορθότητά τους.
Akmaka, βάλε ό,τι θέλεις στο Another World, θα στο πρότεινα κι εγώ.
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...