Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Retrosystem 2010 Φωτογραφίες από το event!

Retrosystem 2010 Φωτογραφίες από το event! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1397

• fotis_kfor
  • Το Άβαταρ του/της fotis_kfor
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καταχωρήθηκε 07 December 2010 - 12:41 AM

Η έκθεση απλά ήταν φανταστική, υπήρχε μπόλικο υλικό από μηχανήματα και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους να θαυμάσουμε όλα αυτά και να μεταφερθούμε στο παρελθόν ως πιτσιρικάδες. Γενικά, πάντα χαίρομαι όταν γίνονται τέτοιου είδους προσπάθειες, μιας και δείχνουν την αγάπη και το μεράκι κάποιων ανθρώπων που θέλουν να διατηρήσουν την ιστορία των υπολογιστών και κονσολών ζωντανή και γενικά να αγαπάνε το "ρετρό", μαζεύοντας με κόπο παλιούς υπολογιστές και κονσόλες κτλ σαν και εμένα, και έτσι ήταν σίγουρο ότι θα πήγαινα και ότι θα συμμετείχα και εγώ ενεργά.

Τα άτομα που διοργάνωσαν την έκθεση ήταν τουλάχιστον άψογα και έδειχναν ξεκάθαρα την αγάπη και το πάθος τους για τους ρετρό υπολογιστές και κονσόλες και γενικά για την ιστορία της πληροφορικής, με κάποιους να θεωρούνται "τέρατα" γνώσης πάνω στο αντικείμενο (δεν λέω ποιοι - ξέρουν αυτοί Wink ). Έκαναν προσωπικά έξοδα για το όλο στήσιμο της έκθεσης και για την ενοικίαση του χώρου + τον κόπο του στησίματος / ξεστησίματος κτλ, απλά και μόνο για να δείξουν στον κόσμο πως ήταν στο παρελθόν ο κόσμος των υπολογιστών και των κονσολών και γενικά να δείξουν το "χόμπι" τους.

Ήταν πολύ πρόθυμοι στην "ξενάγηση" και έδειξαν σε όλους τους επισκέπτες ένα προς ένα όλα τα μηχανήματα και απαντώντας σε πολλές τους ερωτήσεις. Το κοινό εκτός από τους "μεγάλους - παλιούς" επισκέπτες είχε επίσης και αρκετό νεανικό κοινό που ήρθε και κοιτούσε αυτά τα "παράξενα" μηχανήματα και έκαναν αρκετές ερωτήσεις.

Μιλήσαμε για πολλά επί του θέματος 2 μέρες, αναλύσαμε διάφορα και θυμηθήκαμε τα παλιά. Με χαροποίησε και το γεγονός πως αρκετοί από τους επισκέπτες και όχι μόνο, μου έλεγαν πως θέλουν να στήσουν και αυτοί σαν και εμένα ένα χώρο που να βάλουν εκεί κάποια ρετρό - μηχανήματα σαν μουσειάκι για να τα βλέπουν, όχι τόσο μεγάλης έκτασης σαν αυτό που θέλω να κάνω εγώ βέβαια, αλλά μιλάμε για το ίδιο "κόλλημα" που έχω και εγώ, και ήταν κάτι που με ενθουσίασε που υπάρχουν πολλά άτομα με τέτοια χόμπι και όχι λίγα που νόμιζα εγώ!

Η παρέα ήταν ευχάριστη και πολύ φιλική και πραγματικά χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε, σίγουρα θα τα λέμε από εδώ και πέρα!

Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν στα παιδιά της διοργάνωσης, και επειδή η βοήθεια μου ήταν μικρή μιας και έφερα μόνο 1 μηχάνημα για την έκθεση σε σχέση με τα μηχανήματα που διαθέτω (λόγω της συγκεκριμένης περιόδου ήταν πολύ δύσκολο να φέρω περισσότερα όπως τα είπα εξάλλου με τα παιδιά), υπόσχομαι σε κάποια μελλοντική έκθεση να συνεισφέρω παραπάνω!

Και μερικές φωτογραφίες από την έκθεση και από εμένα :
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Retrosystem 2010 Φωτογραφίες από το event! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1398

• astarti
  • Το Άβαταρ του/της astarti
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καταχωρήθηκε 07 December 2010 - 01:12 AM

Θα ήθελα αν δεν είναι κόπος να έμπαιναν τα ονόματα-φορουμ των παιδιών της φωτογραφίας!!
Επειδή δεν τα γνωρίζω όλα, θα μου έδινε χαρά αν γινόταν αυτή η χάρη που ζητάω!
Ευχαριστώ πολύ!!

Retrosystem 2010 Φωτογραφίες από το event! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1399

• Brandon
  • Το Άβαταρ του/της Brandon
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καταχωρήθηκε 07 December 2010 - 01:18 AM

Καλώς τα νέα μέλοι που μας επισκεύθηκαν!!!Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!!!Βλέπω ο μυστήριος φωτογράφος επισκεύθηκε το forum μας (βασικά τους,αλλά πλέον είναι το ηλεκτρονικό μου σπίτι,οπότε κ μου!!!) κ με πολύ όμορφο υλικό βλέπω...Σε ευχαριστούμε!!!
Παιδιά ήταν απίστευτη η εμπειρία!!!Τουλάχιστον εγώ πέρασα πάρα πολύ όμορφα κ μου έμαθαν πράγματα τα οποία απο τα βιβλία δεν θα τα μάθαινα!!!Κ με σειρά θέλω να ευχαριστήσω 1ον τον sortini που έκανε την μεγάλη έκπληξη κ το μεγάλο ντου,2ον τον Geo που δεν έβαλε κ..ο κάτω κ με μεγάλη όρεξη εξηγούσε στους πάντες για όλα τα εκθέματα κάνοντας αναλυτικότατη παρουσίαση.3ον 3 άτομα τα οποία χάρηκα πολύ που ήρθανε κ τους γνώρησα τον Atha,Nomad,MoBoRoS!!!4ον τον Darth κ ξανά τον Geo που μου μάθανε κ 5 πράγματα.Ιδιάιτερα τον Darth όλη νύχτα τον ζάλισα!!!Ειλικρινά thank s!! Επίσης μηχανήματα τα οποία θέλω να αναφέρω οτι μου κάνανε μεγάλη εντύπωση κ χάρηκα πολύ που τα φέρανε!!!
Commodore PET-Sortini
Vectrex-Tarasque
Nomad-Nomad
N64DD-MoBoRoS
Αύριο θα ανεβάσω κ πλούσιο υλικό που τράβηξα απο το κινητό μου.Ευχαριστώ τους πάντες για αυτή την μοναδική εμπειρία!!!!
Τελευταία διόρθωση: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν από Brandon.

Retrosystem 2010 Φωτογραφίες από το event! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1400

• nomad
  • Το Άβαταρ του/της nomad
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καταχωρήθηκε 07 December 2010 - 01:31 AM

Εμεις ευχαριστουμε εσενα και ολα τα παιδια για την προσπαθεια που κανατε μας πηγατε πολλα χρονια πισω.Με ιδιετερη εκτιμηση ΝΙΚΟΣ-ΝΟΜΑD Very Happy Αυτα που ειδα χτες δεν ηταν μηχανηματα ηταν ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ!!!!!

Retrosystem 2010 Φωτογραφίες από το event! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1401

• MoBoRoS
  • Το Άβαταρ του/της MoBoRoS
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καταχωρήθηκε 07 December 2010 - 02:52 AM

Η εκθεση ηταν φοβερη παιδια. Ενα μπραβο κ απο μενα!
Γνωρισα πολλα ενδιαφεροντα ατομα, μεταξυ των οποιων ηταν κ ο Brandon!
Επικα εκθεματα, πραγματικα! Ευχαριστω που με αφησατε να εκθεσω το 64DD που εφερα μαζι με ολα τα αλλα εκτεθημενα
ρετροκαλουδια!
Και εις ανωτερα ευχομαι την επομενη φορα παιδια!

Συγχαρητηρια.

Retrosystem 2010 Φωτογραφίες από το event! 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1402

• spyros_s
  • Το Άβαταρ του/της spyros_s
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καταχωρήθηκε 07 December 2010 - 03:37 AM

Εγώ δεν ήρθα για προσωπικούς λόγους...όταν ευκαίρεσα μετά τις 20:00 σκέφτηκα ότι θα τα μαζεύατε και δεν ήρθα ίσως και από ντροπή που δεν συμμετείχα ενεργά ως όφειλα!
Από τις φωτογραφίες μπορώ να συμπεράνω ότι περάσατε καλά! Τα συγχαρητήρια μου σε όλους σας και εύχομαι ο ενθουσιασμός σας να είναι ακόμα μεγαλύτερος στα επόμενα events!
Στο επόμενο μακα΄ρι να κατέβει και ο ακμακας (Γιώργος) να τον γνωρίσω από κοντά αλλά και τα παιδιά από τα Γιάννενα, marag και keropi!
Πάντα τέτοια κύριοι και κυρίες(αυτό για την αξιαγάπητη astarti)!
Amiga 1200+1230IV 50MHz+HD6GB+CF2GB+32mb FastRam Powered by Michael
Spectrum 48k Powered by Sinclair Jim
Amstrad CPC 6128 Special Edition Powered by Sinclair Jim
Commodore 64c Powered by Sinclair Jim & Darth Cotsos & Yet & Marag
Spectrum +3 & divIDE 512mb Powered by Sinclair Jim
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.146 δευτερόλεπτα

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog

Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.