Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Η ολοκληρωμένη συλλογή του Pixel Στο φόρουμ μας

Η ολοκληρωμένη συλλογή του Pixel Στο φόρουμ μας 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #244

• akmakas
  • Το Άβαταρ του/της akmakas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
Επιτέλους τέλος...
Αγαπητοί φίλοι του φόρουμ βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως το project του θρυλικού περιοδικού Pixel έχει τελειώσει.Το project το οποίο ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια ακριβώς και πέρασε τα χίλια μύρια έχει πλέον ολοκληρωθεί.Όλα τα τεύχη από το Νο 1 έως το Νο 133 βρίσκονται πλέον στην ενότητα των συλλεκτικών περιοδικών και μπορείτε να τα κατεβάσετε φτιάχνοντας έτσι την δικιά σας πλήρη συλλογή των τευχών.Επίσης μαζί με όλη την σειρά του περιοδικού θα βρείτε και τα περισσότερα ένθετα αλλά και υποεγκδόσεις του περιοδικού.Τέλος θα βρείτε και τα τεύχη 134 και 142 τα οποία όμως ήταν αποκλειστικά για παιχνιδομηχανές και κυκλοφόρησαν πολύ αργότερα μετά την ανακοίνωση της compupress ότι σταματάει τη κυκλοφορία των τευχών στο Νο 133.Πέρασαν λοιπόν πέντε χρόνια επίμονης δουλειάς χωρίς χαλαρότητα και διαλείμματα με ένα και μόνο στόχο,να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να ψηφιοποιήσουμε τα τεύχη αυτά τα οποία πλέον αποτελούν μια ολοκληρωμένη συλλογή επάνω στην ιστορία της τεχνολογίας των υπολογιστών για την Ελλάδα μας και όχι μόνο..
Καταχώρηση εικόνας
Λίγα λόγια για το Project...

Το Project αυτό ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2006 από μια πρωτοβουλία του διαχειριστού ενός φιλικού φόρουμ.Τα άτομα τα οποία ανέβασαν τα πρώτα τεύχη ήταν ο Billy (Βασίλης) και ο Γιώργος (akmakas).Στο ξεκίνημα αυτού του πολύ δύσκολου επιχειρήματος συνέβαλε καθηλωτικά ο φίλος μου ο Λευτέρης Τιάκας ο οποίος μου δάνεισε με ιδιαίτερη χαρά τα πρώτα και τα ποιο σπάνια τεύχη για να τα ψηφιοποιήσω.Ο καιρός πέρασε και οι δυο που είχαν αναλάβει το δύσκολο αυτό project έγιναν τέσσερις με τον Ambu dare (Νεκτάριος)να μπαίνει στο παιχνίδι και ο οποίος δανείστηκε τα πρώτα τέσσερα τεύχη από τον maddog για να τα ψηφιοποιήσει.Στην συνέχεια μπήκε και ο Μάριος (Teloniο) στο παιχνίδι βοηθώντας στην δουλειά.Λίγο αργότερα σκάναραν και ο ipotamianos ο Στέλιος (Stee) ο Ιάκοβος (iakovos) ο omenforever o peteremp o pitsunami και όλα προχωρούσαν σύμφωνα με το σχέδιο μέχρι που κάποια στιγμή και ενώ είχαμε ολοκληρώσει το 30% των τευχών το project πάγωσε.Πέρασε ένας χρόνος χωρίς να γίνει δυστυχώς κάποια σημαντική δουλειά από κανένα ενώ ο υποκινητής αυτού του μεγάλου project ενώ είχε στην κατοχή του πολλά τεύχη και μάλιστα πολλά από αυτά που δεν διέθετα εγώ και τα άλλα παιδιά δεν έμπαινε στον κόπο να τα ψηφιοποιήσει ενώ παράλληλα μάλιστα απαιτούσε από την τότε κοινότητά του να συνεχίστεί η προσπάθεια.Ο καιρός πέρασε χωρίς καμία άλλη δουλειά από κανένα.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να αποσυρθώ από τo project που είχαμε ξεκινήσει ομαδικά φτιάχνοντας ένα δικό μου φόρουμ το silogomania.com ανεβάζοντας τα τεύχη εκεί.Παράλληλα ζήτησα από τον διαχειριστή να κατεβάσει τα τεύχη που είχα ψηφιοποίησα τότε (περίπου 40 τεύχη) και να γίνει η λήξη της συνεργασίας μας.Η απάντησή του ήταν αρνητική και μετά από αρκετή συζήτηση συμβιβαστήκαμε στο να καταλήξουμε κρατώντας και οι δυο τα τεύχη μέχρι εκείνη την στιγμή και στις δυο ιστοσελίδες.Στην πορεία το project συνεχίστηκε στο φόρουμ silogomania.Σε αυτό τον χώρο εργάστηκα πολύ σκληρά,και η προσπάθειά μου συνεχίστηκε ψάχνοντας,βρίσκοντας και ψηφιοποιώντας κάποια από τα τεύχη που μου έλειπαν.Παρόλα που το forum silogomania ξεκίνησε σχετικά γρήγορα και πρόχειρα στην πορεία υπήρξε μια μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο πράγμα που με ανάγκασε να εγκαταστήσω την σελίδα σε νέο server,με νέο domain το retrovisions.gr και να σετάρουμε νέο λογισμικό για forums.Η βοήθεια δεν άργησε να έρθει με πολύ σημαντικές ψηφιοποιήσεις από τον bspus και τον Sinclair Jim (Δημήτρης Στάσης) ο οποίος μάλιστα σκάναρε πολλά τεύχη στην σειρά, λίγο αργότερα είχαμε και την βοήθεια από τον Pitsunami τον peteremp και τον Nemo...μετά από όλες αυτές τις δουλειές το project ήδη είχε αρχίσει να ολοκληρώνεται.Μάλιστα μετά από ένα ιδιαίτερα σύντομο χρόνο είχαμε ολοκληρώσει περίπου το 90% των τευχών και το τέλος πια ήταν ορατό και εφικτό.

Τελικά κάποια στιγμή ένα παιδί ο aiolikos μου πούλησε κάποια διπλά του τεύχη από την συλλογή του με αποτέλεσμα να φτάσουμε ένα βήμα προς το τέλος αυτής της πολύ μεγάλης και δύσκολης προσπάθειας.Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2010 μας είχαν απομείνει μόνο 3 τεύχη για να ολοκληρώσουμε.Έναν ολόκληρο χρόνο ψάχναμε να τα βρούμε δίχως κάποιο αποτέλεσμα κάποιο φίλο ο οποίος θα τα διέθετε στην συλλογή του και θα μας τα ψηφιοποιούσε για να τελειώσουμε.Ευτυχώς τελικά οι προσευχές μας ακούστηκαν από τον φίλο μας Phantom (Αντώνης) ο οποίος άμεσα μου τα έστειλε για να τα ψηφιοποιήσω και έτσι να φτάσουμε στο οριστικό τέλος αυτού του δύσκολου ταξιδιού...Πλέον αγαπητοί φίλοι όλα τα τεύχη έχουν ανέβει στο φόρουμ μας και πλέον το φωνάζουμε με καμάρι και υπερηφάνεια Ναι!! έχουμε τελειώσει και τα 133 τεύχη του περιοδικού Pixel και βρίσκονται όλα πλέον εδώ στο retrovisions.gr.Τέλος το μήνυμα αυτό δεν έχει κάποιο χαρακτήρα ανταγωνισμού με άλλα sites απλά επειδή δυστυχώς στον χώρο υπάρχουν κλικες και το ραδιο αρβύλα πάει σύννεφο ενημερώνω τα παιδιά απλά να γνωρίζουν πως ήταν η ιστορία μέχρι σήμερα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που συνείσφεραν σε αυτό το πολύ δύσκολο project γιατί χωρίς αυτούς θα αργούσαμε πολύ να τελειώσουμε (δεν ξέρω πόσο).Θέλω λοιπόν και επώνυμα να ευχαριστήσω τον Billy για την καθοριστική του βοήθεια και συμμετοχή του στα σκαναρίσματα τον ampu dare τον telonio τον Sinclair Jim τον bspus τον nemo τον peteremp τον omenforever τον bpus τον Maletoth2008 τον pitsunami τον Iakonos τον stee τον Coinhunter και τέλος τον Phantom ο οποίος μας δάνεισε τα τα τελευταία τρία τεύχη που μας έλειπαν αλλά και όλους όσους πιθανόν να έχω ξεχάσει.Η συλλογή του Pixel αποτελεί το καμάρι μας και φυσικά την ιστορία μας επάνω στους πρώτους υπολογιστές που άλλαξαν την παγκόσμια ιστορία του πλανήτη.Η ολοκλήρωση των τευχών ουσιαστικά είναι δουλειά του φόρουμ Silogomania.gr που ψηφιοποιήσαμε ούτε λίγο ούτε πολύ 115 ολόκληρα τεύχη και καταφέραμε επιτέλους να το τελειώσουμε.Τέλος νιώσαμε μια απέραντη ευγνωμοσύνη στην εταιρία που το δημιούργησε όπως και τους τότε συντάκτες της..

Συνημμένα:
Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες
Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα
Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους
-Πλάτων-
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 65 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog

Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.