Καταχωρήθηκε 03 December 2010 - 07:10 AM
Χαιρετώ την Κοινότητα και τους συμμετέχοντες!
Με μεγάλη χαρά ανακάλυψα -εντελώς τυχαία- το site, μέσω ενός μηνύματος σχετικά με την επικείμενη Εκθεση Home-Micros...
Ασχολούμαι πάνω από 25 χρόνια με computers (ξεκίνησα μ' ένα ΖΧ-81 που έφτιαξα μόνος μου με το κολλητήρι από ΚΙΤ) και χωρίς υπερβολή, έχω δουλέψει σχεδόν σε ότι μηχάνημα κυκλοφορεί (ενώ έχω μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Συλλογή από micros σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση).
Η "εξέλιξή" μου λίγο πολύ αναμενόμενη για τότε... συντάκτης σε περιοδικά πληροφορικής (με αφετηρία το θρυλικό PIXEL), υπάλληλος σε καταστήματα Η/Υ πέριξ της Στουρνάρη και τελικά επιχειρηματίας στο χώρο της πληροφορικής.
Oσοι ζήσαμε τις εποχές εκείνες (πρωτόγνωρες δηλαδή καταστάσεις για την σημερινή εποχή, που οι πιτσιρικάδες ξεκινούν ν' ασχολούνται δουλεύοντας σε υπερ-μηχανήματα), τότε που προσπαθούσαμε με πενιχρά τεχνικά μέσα, σ' ελάχιστα kbytes μνήμης να χωρέσουμε προγράμματα γραμμένα σε κώδικα μηχανής... είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως με καταλαβαίνουν κ θα χαμογελούν με αυτό το μήνυμα, αναπολόντας τα χρόνια εκείνα με τις κασσέτες, τους θερμικούς εκτυπωτές, τα μονόχρωμα (amper) μόνιτορ, για να μην πάω ποιό πριν στις διατρητες κάρτες (αλήθεια, πόσοι από τα μέλη εδώ τις προλάβαμε), που πλέον έχουν περάσει ανεπιστρεπτεί...
Θα χαρώ λοιπόν να τα λέμε από δω και φυσικά να γνωριστούμε κι από κοντά το σ/κ...
Πολύ φιλικά προς όλους,
Δημήτρης
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...