Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Μάϊος

Μάϊος 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #1238

  • akmakas
  • Το Άβαταρ του/της akmakas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Δημοσιεύσεις: 1242
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
Καταχωρήθηκε 03 February 2011 - 06:39 PM

1954
Η Texas Instruments ανακοινώνει την αρχή της εμπορικής παραγωγής τρανζίστορ πυριτίου.

1966
Ο Steven Gray ιδρύει την Amateur Computer Society και αρχίζει να εκδίδει το περιοδικό ACS Newsletter. Πολλοί υποστηρίζουν ότι εκείνη τη μέρα γεννήθηκε η έννοια του personal computing.

1969
Ιδρύεται η Advanced Micro Devices Incorporated (AMD).

1973
Ολοκληρώνεται η δημιουργία του Micral, του πρώτου Η/Υ βασισμένου σε μικροεπεξεργαστή (Intel 8008) που δεν πουλιόταν σε κιτ. Κατασκευασμένος στην Γαλλία, ο Micral δεν κατάφερε να πουλήσει στις ΗΠΑ, παρά την διαφήμιση.

1975
Μάιος
Ιδρύεται το Amateur Computer Group του New Jersey.

1976
Η Digital Research καταχωρεί copyright για το CP/M, το διάσημο πλέον λειτουργικό σύστημα του ιδρυτή της, Gary Kildall.

1977
10 μήνες μετά την παρουσίαση του Apple I, 175 kits έχουν πωληθεί.

10 μήνες μετά την παρουσίαση του Apple I, 175 kits έχουν πωληθεί.Η Pertec αγοράζει την MITS και τα δικαιώματα της γραμμής Altair για 6 εκατομμύρια δολλάρια.

Η Pertec αγοράζει την MITS και τα δικαιώματα της γραμμής Altair για 6 εκατομμύρια δολλάρια.

1978
Η Intel ξεκινάει την παραγωγή του νέου της μικροεπεξεργαστή, του 8086.

1979
Η Software Arts επιδεικνύει το VisiCalc στο 4ο West Coast Computer Faire. Οι Dan Bricklin και Bob Frankston το είχαν γράψει το 1978-79.

Η Seattle Computer Products κατασκευάζει την πρώτη της S-100 κάρτα με τον 8086. Το S-100 ήταν ένα inter-platform standard bus του δεύτερου μισού της δεκαετίας του '70, κάτι σαν το σημερινό PCI. Ηταν τόσο έξυπνα σχεδιασμένο (και οι επεξεργαστές της εποχής ήταν τόσο απλοί), που με μία κάρτα CPU, μία οποιαδήποτε κάρτα μνήμης και ένα κουτί σαν του Altair μπορούσες να φτιάξεις ένα πλήρες σύστημα. Αλλάζοντας, δε, τις CPU κάρτες είχες διαφορετικούς υπολογιστές. Φυσικά όλα αυτά ήταν πολύ ακριβά για τον μέσο χομπίστα.

Η Microsoft δοκιμάζει την 8086 BASIC της πάνω στην 8086 CPU κάρτα της Seattle Computer Products.

Κλείνει η Processor Technology.Η Tandy/Radio Shack ανακοινώνει τον TRS-80 Model II.

1980
Η Apple παρουσιάζει τον Apple III στο in Anaheim της California. Το μηχάνημα χρησιμοποιεί τον 6502A στα 2 MHz και περιλαμβάνει ένα drive των 5.25 ιντσών.Η τιμή του κυμαίνεται από τα 4500 ως τα 8000 δολλάρια.

Η Universal Data Systems ανακοινώνει το 202LP, modem των 1200 bps.Η σπιτική επικοινωνία μεταξύ υπολογιστών αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.

1981
Η Xerox αποκαλύπτει τον 8010, στο National Computer Conference.Το μηχάνημα περιλαμβάνει πολλές από τις δυνατότητες του Alto.Με αρχική τιμή τα $16-17.000, ο υπολογιστής δεν γίνεται επιτυχία.

Η Atari σταματάει την παραγωγή του Atari 400.

1982
Η Future Computing Inc. δηλώνει: "Το CP/M 2.2 είναι εξαιρετικά σημαντικό, και ο Z-80 θα ζήσει για πάντα χάρη σ'αυτό."

Ιδρύεται η Eagle Computer.

Η Vector Graphic προσλαμβάνει τον Frederick Snow ως νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.

Η Microsoft πουλάει το MS-DOS 1.1 to IBM για τον IBM PC. Το νέο λειτουργικό υποστηρίζει double-sided floppy drives των 320 kbytes.Η Microsoft διαθέτει επίσης και το MS-DOS 1.25, παρόμοιο με το 1.1 αλλά για IBM συμβατούς υπολογιστές.

Η Digital Research παρουσιάζει το λειτουργικό σύστημα MP/M II v2.1.

Η Timex Computer Corp. και η Sinclair Research Ltd. ανακοινώνουν την συμφωνία τους: η Αμερικανική Timed θα αναλάβει την διακίνηση ενός ZX-81 με 2 kbytes RAM (αντί για 1 kbyte του Ευρωπαϊκού μοντέλου). Το μηχάνημα πουλιέται ως Timer/Sinclair 1000.

1983
Η Fujitsu επιδεικνύει τα πρώτα chips μνήμης των 256 kbit.

Η Sony Electronics ανακοινώνει επισήμως ένα floppy drive των 3.5 ιντσών διπλής πλευράς και διπλής πυκνότητας, με χωρητικότητα μέχρι το 1 MByte.

Ανοίγει η Microsoft France στο Παρίσι.Η Sord ανακοινώνει τους M5 Fun Computer και M5 MultiComputer.Και οι δύο χρησιμοποιούν τον Zilog Z-80, 8 kbytes ROM, 4 kbytes RAM,πληκτρολόγιο (πλαστικά πλήκτρα αριθμομηχανής),σειριακή,παράλληλη και θύρα κασσετοφώνου και δύο joysticks, για 200 δολάρια.

Η Sord ανακοινώνει τον M23 με τον Z-80, 128 kbytes RAM, δύο disk drives, γραφικά 8 χρωμάτων 640x256 και τιμή 2200 δολλάρια.

Η Toshiba ανακοινώνει μία φορητή έκδοση του T100, με 64 kbytes RAM,40x8 LCD οθόνη, modem και θήκη μεταφοράς για 1100 δολάρια.

Η Sharp παρουσιάζει το PC-5000, με τον Intel 8088, 128 kbytes, 80x8 LCD, 640x80 γραφικά και βάρος 5.5 κιλα.

Η Commodore αρχίζει να πουλάει τον Commodore Executive 64. Εχει 64 kbytes RAM, αποσπώμενο πληκτρολόγιο, έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών, floppy drive 170 kbytes και τιμή 1000 δολλάρια.

Η Anderson Jacobson παρουσιάζει τον υπολογιστή AJ Passport portable computer, με 256 kbytes RAM, ένα ή δύο floppy drives, σειριακή και παράλληλη θύρα, modem των 300 baud, γραφικά 640x250 και μονόχρωμη(πορτοκαλί) οθόνη 7 ιντσών.

Η Computer Devices επιδεικνύει τον Dot computer, με τον Intel 8088, 128 kbytes RAM, 3.5" Sony floppy drive, ενσωματωμένη οθόνη 9 ιντσών (πράσινη ή πορτοκαλί), ανάλυση 1056x256 και δύο σειριακές θύρες,αντί 3000 δολλαρίων.

Η NCR παρουσιάζει τη σειρά Decision Mate V, με τον Zilog Z-80, τον Intel 8088 ως έξτρα και μονόχρωμη ή έγχρωμη οθόνη, αντί 2650-3440 δολλαρίων.

Η Honeywell ανακοινώνει τον MicroSystem 6/10. Είναι συμβατός με τα mainframes της Honeywell, την σειρά DPS 6. Χρησιμοποιεί τον LSI 6 και τον Intel 8086 ως επεξεργαστές, 128 kbytes RAM, διπλό floppy drive 5.25 ιντσών, οθόνη, πληκτρολόγιο και θύρες εισόδου/εξόδου αντί 4000 δολλαρίων.

Η Radio Shack ανακοινώνει τον TRS-80 Model 4, με τον Z-80A στα 4 MHz,16 kbytes RAM, κασσετόφωνο ή floppy drives των 180 kbytes,πληκτρολόγιο, κείμενο στα 80x24 με ενσωματωμένη ασπρόμαυρο οθόνη 12 ιντσών, το CP/M ως έξτρα και ήχο, αντί 2000 δολαρίων.

Η Microsoft παρουσιάζει το πρώτο της mouse, το Microsoft Mouse, που περιλαμβάνει κάρτα και software, για 200 δολάρια.Το πρώτο ποντίκι είναι άσπρο με δύο χοντρά σκούρα πράσινα κουμπιά.Το συγκεκριμένο mouse είναι πλέον από τα σπανιότερα κομμάτια.

Η Gavilan παρουσιάζει τον Gavilan Mobile Computer, έναν πλήρη φορητό υπολογιστή. Εχει έναν Intel 8088, 80 kbytes RAM, microfloppy drive των 3 ιντσών, 66x8 LCD οθόνη, touch pad, πληκτρολόγιο, modem 300 baud και θύρες εισόδου/εξόδου.
Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες
Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα
Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους
-Πλάτων-
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 95 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.