Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Atari ST

Atari ST 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #5593

• psodas
  • Το Άβαταρ του/της psodas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Σπυρο λοιπον σου ξαναλεω.
Απο τα γραφομενα σου συμπεραινω... παιχνιδια. Αν λοιπον κανεις μια ερευνα στο διαδυκτιο dbug.kicks-ass.net/dbug/patch.asp , θα δεις οτι τα πατσαρισμενα παιχνιδια, αυτα δηλαδη που μπορεις να τα γραψεις σε δισκετες, ή να τα φορτωσεις σε σκληρο δισκο -Satan UltraSatan MegaFile κ.ο.κ.- (εδω δεν ειμαστε αμιγκα για να χρειαζετε ειδικος loader παιζουν κατευθειαν -με patch εννοειτε-), χρειαζονται στην χειροτερη 1Μ ενω πολλα απο αυτα 2Μ ή και 4Μ.
Και ερωτω. Ακομα και εαν υποθεσουμε οτι παιρνεις ενα 1040ST -F -FM, που και πως θα κανεις αναβαθμιση μνημης?? Εδω 520 που να αναβαθμιζετε να παρεις, και παλι πρεπει να παιξεις lotto για να βρεις τα ολοκληρωμενα και επειτα να τα κολησεις κιολας.
Επισης ναι μεν το TOS 1.04 υποστηριζει σκληρο, αλλα οι νεοτερες υλοποιησεις περαν των δυσευρετων-ογκοειδων-θορυβωδων και αμφιβολου αξιοπιστιας μετα απο 22 χρονια της Αταρι, θελουν Tos 2.06. Οποτε με αυτο τι γινετε.

Εκτος αν κανεις καποιο συμβιβασμο οπως εγω, που ομως οπως εχω πει αλλου το μηχανημα μου εκατσε, (δεν πηγα εγω να το αγορασω εκ νεου), και αγορασεις και καμποσες δισκετουλες DD απο διαδυκτιο, τις φορμαρεις αναλογα την περιπτωση στο ΠΙ-ΣΙ σε 720 ή 820 ή 880Kb, και γραφεις εκει τα διαφορα <<σπασμενα>> παιχνιδια που κυκλοφορουν στο διαδυκτιο.
Αξιοπιστο και δυνατο, ισως οτι καλυτερο εχει βγει μεχρι σημερα απο προγραμμα εγγραφης και προετοιμασιας (format) δισκετων DD στο ΠΙ-ΣΙ, ειναι αυτο. www.shlock.co.uk/Utils/OmniFlop/OmniFlop.htm
Commodore A1200 Rev. 1D1 + ACA1232@40 + Indivision AGA Mk2
Atari 800XL + Ultimate 1MB + Stereo Upgrade + Sio2SD Combo + A1050 + A1010
Atari 600XL Upgraded to 64Kb + Ultimate 1MB + Sio2SD Combo + A1050
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Atari ST 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #5594

• spyros_s
  • Το Άβαταρ του/της spyros_s
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
με άλλα λόγια ψάχνω για ste με 4μβ μνημης και προσφατο tos
Amiga 1200+1230IV 50MHz+HD6GB+CF2GB+32mb FastRam Powered by Michael
Spectrum 48k Powered by Sinclair Jim
Amstrad CPC 6128 Special Edition Powered by Sinclair Jim
Commodore 64c Powered by Sinclair Jim & Darth Cotsos & Yet & Marag
Spectrum +3 & divIDE 512mb Powered by Sinclair Jim

Atari ST 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #5595

• psodas
  • Το Άβαταρ του/της psodas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
spyros_s έγραψε:με άλλα λόγια ψάχνω για ste με 4μβ μνημης και προσφατο tos
Ποσταρα ποιο πανω και μια τελευταια παραγραφο. Κοιτα και αυτην πρωτα.
Εγω Σπυρο εχω το στεφεμ-ακι μου, και αποφασισα να το κρατησω ετσι. Εχω παραγγειλει δισκετες, γραφω τα παιχνιδακια ενα ενα, φτιαχνω και απο μια αυτοκολητη ταμπελιτσα στον εκτυπωτη οπως ηταν η προτοτυπη δισκετα, και το μονο που μου λειπει ειναι και μια δσκετοθηκη της εποχης να τα βαζω μεσα.
Ετσι ρε παιδι μου εχεις και το Feeling εκεινης της εποχης. Και τεσπα ειναι κι αυτο μια αποψη....
Και απο οτι καταλαβα σε καποιο ποστ σου, και εσυ κατι τετοιο αναζητας. (Ξερω σε μπερδεψαμε, αλλα μην βριζεις)
Commodore A1200 Rev. 1D1 + ACA1232@40 + Indivision AGA Mk2
Atari 800XL + Ultimate 1MB + Stereo Upgrade + Sio2SD Combo + A1050 + A1010
Atari 600XL Upgraded to 64Kb + Ultimate 1MB + Sio2SD Combo + A1050

Atari ST 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #5596

• Baltar
  • Το Άβαταρ του/της Baltar
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Να σου πω κι εγώ την γνώμη μου; Μην πάρεις, δεν το χρειάζεσαι, δεν το θέλεις στην πραγματικότητα και δεν σ ενδιαφέρει. Τα μονα πράγματα που θα συμβούν. θα είναι ότι θα μείνεις με ένα μηχάνημα το οποίο θα σε απογοητεύσει ενώ και το μηχάνημα θα πάει χαμένο.
Και εν τέλει, θα βαρέσουμε όλοι μπιέλα που θα διαβάζουμε τα ποστ σου για το πόσο καλύτερη είναι η αμίγκα και για τα πεταμένα λεφτά που έδωσες...
I am so cool, I am measured in Kelvins

Atari ST 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #5597

• ndial
  • Το Άβαταρ του/της ndial
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
μια ερώτηση εκανε ο ανθρωπος και καταληξαμε να μιλαμε για hardware registers των ST και STE!!!! Ελεος!!!
φιλε, αφου θες να φορτωνεις παιχνιδια, χτυπα ενα STFM (για μενα απαραιτητα ειτε τον 1040 είτε τον 520 με επεκταση στο 1MB).
Ειναι ψιλο-μεγαλουτσικη η λιστα των παιχνιδιων που ΔΕΝ παιζουν στο STE λογω ασυμβατοτητας με τον ST, και συναμα, ψιλο-μικρουτσικη εκεινη με τα παιχνιδια που ειναι γραμμενα σε STE (π.χ. Sleepwalker το οποιο παρεπιτόντως γ..μει) και χρησιμοποιούν Blitter, χρωμα απο 4096 παλεττα κτλ κτλ.

Εγω εχω τον 1040STFM (still) και ενα φεγγαρι μου ηρθε να παρω και εναν STE αλλα ζητημα να τον κρατησα πανω απο 2μηνο λογω ασυμβατοτητας (ακομα και αν τεχνικα υπερτερουσε σε σημεια απο ST).
αυτα
There are not much things which are equal like to play with real women. Only Amiga makes it possible!

www.retroshowcase.gr Old-schools video games reference!
www.dialtech.gr Your stylish dynamic web presence!

Atari ST 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #5598

• spyros_s
  • Το Άβαταρ του/της spyros_s
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Φίλε baltar ξέρω ότι θα είναι χειρότερο από την αμίγκα εξαρχής!
Εγώ θέλω να παίζουν τα παιχνίδια από το 1985 μέχρι το 1991! Εκεί είναι που θα δω ότι μ ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη πλατφόρμα!
Να συνοψίσω ότι μου είπατε:
1mb μνημη βάση
stfm για παιχνίδια
ste για επεκτασιμότητα με μειονέκτημα κάποια ασυμβατότητα!
Ευχαριστώ όσους βοήθησαν!
Amiga 1200+1230IV 50MHz+HD6GB+CF2GB+32mb FastRam Powered by Michael
Spectrum 48k Powered by Sinclair Jim
Amstrad CPC 6128 Special Edition Powered by Sinclair Jim
Commodore 64c Powered by Sinclair Jim & Darth Cotsos & Yet & Marag
Spectrum +3 & divIDE 512mb Powered by Sinclair Jim
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog

Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.