Γεια χαρά,
Επισκέπτης
|
ΘΕΜΑ: Κατάλογος Όλες Οι Ελληνικές Ταινίες 1914-1960
Κατάλογος Όλες Οι Ελληνικές Ταινίες 1914-1960 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2223
|
Καταχωρήθηκε 06 January 2011 - 10:18 PM
Κατάλογος ελληνικών ταινιών Αυτός είναι ένας κατάλογος ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών. Όλες οι ταινίες που ακολουθούν είναι στην ελληνική γλώσσα με χρονολογική σειρά. 1914 Γκόλφω 1917 Η προίκα της Αννούλας Ο ανήφορος του Γολγοθά 1922 Ο μάγος της Αθήνας 1924 Οι περιπέτειες του Βιλλάρ 1925 Απαγωγή της νύφης 1926 Μαρία Πενταγιώτισσα 1927 Έρως και κύματα 1928 Αι τελευταίαι ημέραι του Οδυσσέως Ανδρούτσου 1929 Η μπόρα Το λάβαρο του '21 ή 25η Μαρτίου 1821 Το λιμάνι των δακρύων 1930 Απάχηδες των Αθηνών Γαλάζια κεριά Για την αγάπη της Η γροθιά του σακάτη Μακρυά απ` τον κόσμο ή Μακριά απ` τον κόσμο Όνειρο γλυπτού ή Πυγμαλίων και Γαλάτεια Όταν ο έρως πληγώνει Το λαγιάρνι ή Το τραγούδι της φλογέρας ή Αγάπη στα βουνά Φίλησέ με Μαρίτσα 1931 Δάφνις και Χλόη Έξω φτώχεια Έτσι κάνεις σαν αγαπήσει Κάιν και Άβελ ή Για το φιλί μιας τσιγγάνας Στέλλα Βιολάντη 1932 Ελληνική ραψωδία Κοινωνική σαπίλα Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας 1933 Δεσποινίς δικηγόρος Ο κακός δρόμος Σας ζητούν στο τηλέφωνο 1937 Δόκτωρ Επαμεινώνδας 1938 Αρραβών μετ' εμποδίων Η προσφυγοπούλα Όταν ο σύζυγος ταξιδεύει 1939 Το τραγούδι του χωρισμού 1943 Η θύελλα πέρασε ή Εσκότωσε για την τιμή μου Η φωνή της καρδιάς Καπετάν Σκορπιός Μάγια η τσιγγάνα Το δρομάκι του παραδείσου 1944 Χειροκροτήματα 1945 Διπλή θυσία ή Σιωπηλή σύρραξις Η ανθοπώλις των Αθηνών Η βίλα με τα νούφαρα Ραγισμένες καρδιές 1946 Αδούλωτοι σκλάβοι Καταδρομή στο Αιγαίον ή Καταδρομή Παπούτσι από τον τόπο σου Πρόσωπα λησμονημένα 1947 Η Κρήτη στις φλόγες ή Απαγωγή στην Κρήτη Μεγάλη αγάπη Μια ζωή ξαναρχίζει Παιδιά της Αθήνας 1948 100.000 λίρες ή Γαμπροί με δόσεις ή Εκατό χιλιάδες λίρες Άννα Ροδίτη Μαντάμ Σουσού Μαρίνος Κονταράς ή Ο Κουρσάρος του Αιγαίου Οι Γερμανοί ξανάρχονται Οχυρό 27 Χαμένοι άγγελοι 1949 Γερμανική περίπολος στην Κρήτη Γκρεμισμένα όνειρα Διαγωγή μηδέν Δυο κόσμοι Ερωτικό ταξίδι Κόκκινος βράχος ή Φωτεινή Σαντρή Τελευταία αποστολή 1950 Έλα στο θείο Θύελλα στο φάρο ή Το σφάλμα μιας μητέρας Λυπηθείτε το παιδί μου ή Αμάρτησα για το παιδί μου Ο μεθύστακας Οι απάχηδες των Αθηνών Τα αρραβωνιάσματα 1951 Γκόλφω Εκείνες που δεν πρέπει ν` αγαπούν Η λύκαινα Κατέστρεψα μια νύχτα τη ζωή μου Ματωμένα Χριστούγεννα Μια νύχτα στον παράδεισο Να παιδί να μάλαμα Νεκρή πολιτεία Πικρό ψωμί Προ παντός ψυχραιμία ή Ο Μίμης και ο Φίκης Τα τέσσερα σκαλοπάτια Το παιδί μου πρέπει να ζήσει Το τάμα της Αννούλας 1952 Άγγελος με χειροπέδες Βαφτιστικός Δυο κωθώνια στο ναυτικό Ένα βότσαλο στη λίμνη Έτσι έσβησε η ζωή μου Η Αγνή του λιμανιού Η μαύρη γη Ο άλλος Ο γρουσούζης Ο πύργος των ιπποτών Ο φαταούλας Ορκίστηκα εκδίκηση Το κορίτσι της ταβέρνας Το στραβόξυλο 1953 Εύα Από εξ μείναμε δυο Η ωραία του πέραν Μητέρα στο βούρκο Μπροστά στο Θεό Ο καπετάν Σοροκάδας Ο Κοκοβιός πρωτευουσιάνος Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται Οι μεγάλοι δρόμοι Οι ουρανοί είναι δικοί μας ή Το σπουργίτι Όνειρα κοριτσιών Πρέπει να τα παντρέψουμε ή Σαν τα πουλάκια Ρωμαίικη καρδιά Σάντα Τσικίτα Το κλειδί της ευτυχίας Το σωφεράκι Το τραγούδι του πόνου 1954 Άγνωστος Ανοιχτή θάλασσα Γκολ στον έρωτα Δεσποινίς ετών 39 Η ωραία των Αθηνών Θανασάκης ο πολιτευόμενος Κυριακάτικο ξύπνημα Νυχτερινή περιπέτεια Νύχτες της Αθήνας ή Καθυστερημένος στον έρωτα Ο άνεμος του μίσους Ο Γολγοθάς μιας ορφανής Ο δρόμος με τις ακακίες Οι παπατζήδες Ούτε γάτα ούτε ζημιά Το κορίτσι της γειτονιάς Το ξυπόλυτο τάγμα Το ποντικάκι Το σταυροδρόμι του πεπρωμένου Τρεις δραπέται του φρενοκομείον Χαρούμενο ξεκίνημα 1955 Γλέντι λεφτά και αγάπη Κάλπικη λίρα Καταδικασμένη κι απ' το παιδί της Κατρακύλισμα ή Κυλισμένοι στο βούρκο Κόκκινα τριαντάφυλλα Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο Μαγική πόλη ή Μαγική πόλις Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (II) Πιάσαμε την καλή Στέλλα Τα τρία μωρά Τζο ο τρομερός Το οργανάκι Το φιντανάκι 1956 Άσσοι του γηπέδου ή Κυριακάτικοι ήρωες Για δυο ρόγες σταφύλι Γραφείο συνοικεσίων Δολάρια και όνειρα Η άγνωστος Η αρπαγή της Περσεφόνης Η Δούκισσα της Πλακεντίας Η θυσία της μάνας Η καφετζού Κυνηγώντας τον έρωτα Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (ΙΙΙ) Ο Δράκος Ο ζηλιαρόγατος Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες Το κορίτσι με τα μαύρα Το κορίτσι με τα παραμύθια ή Το φτωχοκόριτσο Τρακαδόροι της Αθήνας Τρία κωθώνια του Συντάγματος ή Κωθώνια του Συντάγματος Τσιγγάνικο αίμα Φτώχεια έρως και κομπίνα ή Έρως φτώχεια και κομπίνα 1957 Αγιούπα Αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύμα Δελησταύρου και υιός Έχει θείο το κορίτσι Η θεία απ΄ το Σικάγο Η μοίρα γράφει την ιστορία Θέμα τιμής Κατά λάθος μπαμπάς Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο Μανούλα θέλω να ζήσεις Μαρία Πενταγιώτισσα Μεγαλοκαρχαρίας ή Κατά λάθος διάσημος Μπάρμπα Γιάννης ο κανατάς Ξαναγύρισε αγάπη μου Ο γυναίκας Ο θείος της Βιολέτας Ο Φανούρης και το σόι του Όπου φτώχεια και φιλότιμο Ραντεβού με τον έρωτα Συγχώρεσέ με παιδί μου Τα μαναβάκια Τα τρία παιδιά Βολιώτικα Τζιπ περίπτερο κι αγάπη Της νύχτας τα καμώματα Της τύχης τα γραμμένα Το αμαξάκι Το όνειρο του παλιατζή Το παιδί του δρόμου ή Από μάνα ορφανή Τρεις ντετέκτιβς Τσαρούχι πιστόλι παπιγιόν 1958 Αδέκαροι ερωτευμένοι Απαγορευμένη αγάπη Γαλήνη Διακοπές στην Αίγινα Δύο αγάπες, δύο κόσμοι Ένας ήρωας με παντούφλες Έρωτας στους αμμόλοφους Η βία ή Αυτοί που ξέχασαν το θάνατο Η ζωή μου αρχίζει με σένα Η κυρά μας η μαμή Η λίμνη των πόθων Η φτώχεια θέλει καλοπέραση Κάθε εμπόδιο για καλό Κέφι γλέντι και φιγούρα Μακριά από τον κόσμο ή Γιατί έφυγες μακριά από τη ζωή; Μέλπω Μηδέν πέντε Μια ζωή την έχουμε Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα Μια λατέρνα μια ζωή Μόνο για μια νύχτα Ο άνθρωπος του τρένου Ο κόμης Χατζηχρήστος Ο λεφτάς Ο Μιμίκος και η Μαίρη Ο μισογύνης Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας Οι καβγατζήδες Οι παράνομοι Οιδίπους τύραννος Όλα για το παιδί της ή Είμαι παιδί σου μανούλα Τέσσερις νύφες κι ένας γαμπρός Το εισπρακτοράκι Το κορίτσι της αμαρτίας Το μυστικό της κατηγορουμένης Το μυστικό του πατέρα Το τελευταίο ψέμα Το τρελοκόριτσο Χαρούμενοι αλήτες 1959 Αμαρυλλίς, το κορίτσι της αγάπης Ανθισμένη αμυγδαλιά Άντρα θέλω με πυγμή Αστέρω Γαμήλιες περιπέτειες Για την αγάπη της βοσκοπούλας Συννεφιασμένη Κυριακή ή Για το ψωμί και τον έρωτα Διακοπές στην Κολοπετινίτσα Δουλειές με φούντες Δράκουλας και Σια Έγκλημα στο Κολωνάκι Ένα νερό κυρα Βαγγελιώ Ένας βλάκας και μισός Ένας Έλληνας στο Παρίσι Επιστροφή από το μέτωπο Έρωτας με δόσεις Ερωτικά σκάνδαλα Ερωτικές ιστορίες Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς Η ζαβολιάρα ή Θολά νερά Η Λίζα το 'σκασε Η Λιλή και ο Μουρντάρης Η λίμνη των στεναγμών Η μουσίτσα Ήρωες της γκάφας Καραγκιόζης, ο αδικημένος της ζωής Κρυστάλω Λαός και Κολωνάκι Λύγκος ο λεβέντης ή Λύγκος ο λεβέντης ο αρχιληστής Ματωμένο ηλιοβασίλεμα Μια ξένη πέρασε Μπουμπουλίνα Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα Να πεθερός να μάλαμα Ναυάγια της ζωής Νταντά με το ζόρι Ο Αλή πασάς και η κυρα Φροσύνη Ο Γιάννος και η Παγώνα Ο Ηλίας του 16ου Ο θείος από τον Καναδά Ο θησαυρός του μακαρίτη Ο Θύμιος τα` κανε θάλασσα Ο καραγκιόζης Ο μαγκούφης Ο πειρασμός Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα Όσο υπάρχουν γυναίκες Όταν το μίσος κυβερνά Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι ή Οι δοσατζήδες Πως περνούν οι παντρεμένοι Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός Σαρακατσάνισσα Στουρνάρα 288 ή Σάτιρα φτώχεια και αριστοκρατία Ταξίδι με τον έρωτα Το αγοροκόριτσο Το νησί των γενναίων Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο Το παραστράτημα μιας αθώας Τρεις μάγκες στο παρθεναγωγείο Ψιτ κορίτσια 1960 Αγαπούλα μου Αγνές ψυχές Αλλού τα κακαρίσματα Αμαρτωλά νιάτα Αν ήξερες παιδί μου Αντίο ζωή Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω Για 'σένα την αγάπη μου Για την αγάπη μιας ορφανής Δυο χιλιάδες ναύτες και ένα κορίτσι Έγκλημα στα παρασκήνια Είμαι αθώος Ένα κορίτσι σε περιμένει Ένας Δον Ζουάν για κλάματα ή Το μωρό μου Ερόικα Ερωτικά παιχνίδια Η αυγή του θριάμβου Η Κρητικοπούλα και ο ελευθερωτής Η κυρία δήμαρχος Η Νάνσυ την ψώνισε Η φτωχούλα και το βασιλόπουλο Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα Ηδονή και πάθος ή Ο άνθρωπος μου ή Αγάπη και πάθος Θυσιάστηκα για το παιδί μου Καλημέρα Αθήνα Κασσιανή υμνωδός Κρουαζιέρα στη Ρόδο Λύτρωσέ με αγάπη μου Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες Μαλάμω ή Μου πήραν την αγάπη μου Μανταλένα Μετά την Αμαρτία Μια του κλέφτη ή Ειδύλλια στην Αιδηψό Νύχτες στο Μιραμάρε Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ Ο θρίαμβος ή Όταν η μοίρα κυβερνά Ο Θύμιος τα` χει 400 Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα Ο ξένος της νύχτας ή Θεοί και δαίμονες Οι εννιακόσιοι της Μαρίνας Οικογένεια Παπαδόπουλου ή Βοήθεια με παντρεύουνε Πλούσιοι χωρίς λεφτά Πόθοι στα στάχυα Ποτέ την Κυριακή Ραντεβού στη Βενετία Ραντεβού στην Κέρκυρα Στην Κύπρο άρχισε η αγάπη μας Στην πόρτα της κολάσεως ή Ο κομήτης του Χάλεϋ Στρατιώτες δίχως στολή Τα κίτρινα γάντια Τα ντερβισόπαιδα Της μιας δραχμής τα γιασεμιά Το αγόρι που αγαπώ Το αγρίμι Το γυμνό μοντέλο Το κλωτσοσκούφι Το κορίτσι του δρόμου Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος Το ματωμένο πέπλο Το μεγάλο κόλπο ή Η έκτη μέρα Το μυστικό του κόκκινου μανδύα ή Κόκκινος μανδύας Το νησί της αγάπης Το ποτάμι Το ραντεβού της Κυριακής Το χαμίνι ή Ένας άνδρας με φιλότιμο Τρεις κούκλες κι εγώ Τσακιτζής ή Τσακιτζής ο προστάτης των φτωχών Τυφλός άγγελος Χίλιες παρά μια νύχτες Χριστίνα |
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
|
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα
Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.
Game review
Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..
Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.
Σύνδεση στο blog
Συνδεμένοι χρήστες
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 guests και one member
Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.
Τελευταία σχόλια στο blog
Τελευταία νέα
Τελευταίες Αγγελίες
Joystick ατσαλένιο Ανερούση 9pin ! |
Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15 χρόνια χωρίς το Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...