Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2

ΘΕΜΑ: Ανοίγοντας Κουβέντα

Ανοίγοντας Κουβέντα 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #309

• Diogr
  • Το Άβαταρ του/της Diogr
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καταχωρήθηκε 07 February 2014 - 11:59 AM

Δεν ξέρω αν το βάζω αυτό σε σωστή ενότητα αλλά ελπίζω να μπορέσει να κρατηθεί ανοιχτό και να λάβω απόψεις από όλους σας γιατί ειλικρινά δεν ξέρω αν εγώ είμαι χαζός ή οι άλλοι είναι χαζοί.

Συγχωρέστε με αν τα παρακάτω είναι λίγο χύμα, απλά έτσι ξέρω καλύτερα να τα πω.

Λοιπόν, όπως έχω ξανά πει δεν είμαι συλλέκτης, αλλά προσπαθώ τον τελευταίο καιρό να βρω κάτι μηχανήματα και παιχνίδια που είχα σαν παιδί (τα οποία πούλησα, πέταξα, χάλασαν, κλπ) για να θυμηθώ πάλι τα παιδικά μου χρόνια με αυτά τα μηχανήματα και παιχνίδια. 3-4 χρόνια τώρα με αναζήτηση σε ίντερνετ, μοναστηράκι, κλπ έχω βρει σχεδόν όλα τα μηχανήματα που ήθελα και συνεχίζω να αναζητώ αρκετά ακόμα παιχνίδια. Στην πορεία μου, ακόμα και εδώ μέσα έχω δει πράγματα και θάματα που με έχουν κάνει να αναρωτηθώ…… «μερικοί για πόσο βλάκες μας έχουν?» Κάθομαι και βλέπω π.χ. κάποιος να λέει ότι θέλει να πουλήσει ένα Mortal Kombat για Mega Drive και ζητάει 30-40 Ευρώ χωρίς κουτί και χωρίς manual και λέω εγώ τώρα με το ‘’μικρό’’ μου μυαλό «ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ????» εντάξει καταλαβαίνω ότι εδώ στο Ελλάδα ίσως να μην μπορέσει κάποιος να το βρει το συγκεκριμένο παιχνίδι εύκολα, αλλά χελλοοοοοοόου…. Έχεις βάλει μια αγγελία σε ένα site, άρα γιατί ο κάθε ένας από εμάς που έχουμε πρόσβαση όχι μόνο σε αυτήν την αγγελία αλλά σε χιλιάδες άλλες και στο εξωτερικό να διαλέξουμε ΕΣΕΝΑ που το δίνεις 30-40 Ευρώ (και λες ότι δεν το διαπραγματεύεσαι κιόλας) και δεν πάμε σε ένα ωραιότατο Ebay.co.uk και δεν το αγοράζουμε από εκεί με 10 Ευρουλάκια (+5 ευρώ έξοδα αποστολής) που το δίνουνε ΜΑΖΙ και με κουτί και manual; Γιατί πάντα πρέπει εμείς οι Έλληνες να είμαστε τόσο «ύπουλοι» και «κλέφτες»; Γιατί κοιτάμε ΠΑΝΤΑ να κλέψουμε τον άλλον που ίσως να μην ξέρει τι υπάρχει εκεί έξω; Θα φέρω ένα ακόμα παράδειγμα, πρόσφατα από κάποιο site ελληνικό (δεν θα πω ποιο) ένας πούλαγε γύρω στα 10 παιχνίδια για PS2 (όχι κανένα γνωστό και rare παιχνίδι, κάτι χαζομάρες πάνω κάτω) και δεν έγραφε τιμή, ρωτάω λοιπόν για τιμή από περιέργεια και τι μου λέει; «Τα δίνω 80 Ευρώ»……. και εκεί χάνο το φως μου. Προσπαθώντας να του εξηγήσω ότι δεν αξίζουν ούτε ΚΑΝ τα μισά από αυτά τα λεφτά που ζητάει να μου πετάει κουβέντες του στυλ «Τα καίω καλύτερα από το να τα πουλήσω 30-40 Ευρώ» και έρχομαι πάλι και αναρωτιέμαι, αυτό το άτομο όπως και 10δες άλλα δεν έχουν πάει ποτέ τους στο Ebay να συγκρίνουνε τιμές προτού πούνε τι ζητάνε; Με μια μικρή ματιά όλοι θα δείτε ότι πωλούνται στο Ebay παιχνίδια PS2 ανα 20άδες με 10-15 Ευρώ, 50δες με 20-30 Ευρώ, 100δες με 100-120 Ευρώ…. βέβαια θα μου πείτε «ναι αλλά βάλε και τα έξοδα αποστολής και θα πάνε παραπάνω», ναι εδώ έχετε ένα δίκιο, αλλά και πάλι τα έξοδα δεν θα είναι τόσα πολλά, εγώ πρόσφατα πήρα ένα Mega Drive στο κουτί του από Αγγλία μέσω Ebay με όλα του τα καλώδια, κλπ και με 10 παιχνίδια μαζί και το χτύπησα μόνο 15 Ευρώ στο Auxtion και πλήρωσα και άλλα 20 Ευρώ για έξοδα αποστολής, ενώ εδώ στην Ελλάδα βλέπεις εξυπνάκηδες να πουλάνε τα Mega Drive τους 40-60 Ευρώ χωρίς κουτί, χωρίς παιχνίδια, χωρίς χειριστήρια, κλπ κλπ. Και το μηχάνημα που πήρα ήταν σε άψογη κατάσταση. Και μετά καθόμαστε και βλέπουμε αγγελίες επί μήνες ίσως και χρόνια στα δικά μας ιντερνετικά site που πωλούνται ρετρο πράγματα και να μην λένε να φύγουνε και οι πωλητές ακόμα το αναρωτιούνται το ΓΙΑΤΙ????? Μα είναι δυνατόν την σήμερον ημέρα να μην κοιτάει κανείς πόσο πωλείτε κάτι αλλού (μαζί με τα έξοδα αποστολής) προτού βάλει κάποια τιμή; Εκτός βέβαια αν αυτός ο κάποιος που τα πουλάει δεν θέλει πραγματικά να τα πουλήσει παρά μόνο αν είναι να βγάλει μια περιουσία. Εντάξει, να καταλάβω αν κάποιος πουλάει ένα παιχνίδι π.χ. του SNES/MEGA DRIVE σφραγισμένο και σε άριστη κατάσταση απο την συλλογή του (κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα πουθενά στον κόσμο) σε μεγάλη τιμή, αλλά όλα τα άλλα τα μισοκομένα, χιλιο-χρησιμοποιημένα, κλπ πράγματα γιατί κάποιος να τα βάζει σε τιμές εξωφρενικές; Γιατί δεν λέμε σαν λαός να βάλουμε λίγο μυαλό; Γιατί ακόμα και σήμερα να κοιτάμε να κοροϊδέψουμε τον διπλανό μας; Μπορεί κάποιος να μου πει την γνώμη του πάνω σε αυτό; Σίγουρα δεν υπάρχουν και άλλοι εδώ μέσα που έχουν αναρωτηθεί το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά; Και το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι μιλάμε για άτομα που είναι άνω των 30 ετών (όπου έχουν και πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, και πρόσβαση στο ίντερνετ και τρόπο να πάνε και ταξίδι σε άλλη χώρα και να πάρουν ότι θέλουν κοψοχρονιά) και όχι μικρά παιδάκια που βλέπουμε να πουλάνε το χρησιμοποιημένο και χωρίς κουτί & manual DS/3DS παιχνίδι στα 30 Ευρώ που πήρανε σαν καινούριο 40 Ευρώ.

Θα ήθελα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να ακούσω τις γνώμες σας πάνω στο αντικείμενο αυτό
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Ανοίγοντας Κουβέντα 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #310

• akmakas
  • Το Άβαταρ του/της akmakas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
Καταχωρήθηκε 07 February 2014 - 03:24 PM

Το θέμα ρετρό computing έχει αλλάξει παντού φίλε..Και στο ebay οι τιμές είναι τσιμπιμένες έως παράλογες..

Η γνώμη μου καθαρά είναι πως ο Πωλητής πουλάει όσο θέλει.Το συλλεκτικό δεν έχει τιμή για εμένα.Σκέψου πως πρόκειται να αλλάξει χέρια ένα προιόν που δεν πρόκειται να ξαναπαραχθεί ποτέ.
Πόσο να το κοστολογήσεις? Δεν υπάρχει τιμή..Δεν μιλάω για υπερβολές βεβαίως.
Εγώ έχω πουλήσει πολύ λίγα πράγματα βέβαια μισοτιμής παντα αλλά θεωρώ πως ακόμη και ένα αυθεντικό παιχνίδι να έχω για 5 ευρώ δεν μπαίνω στον κόπο καν να το δώσω..

Τα 50 και 60 ευρώ είναι λίγα χρήματα για μια παιχνιδομηχανή την στιγμή που βλέπουμε τιμές αστείες για εμάς που συλλέγουμε υπολογιστές.
Σήμερα πήγε ένα φίλος μου να πάρει ένα PC XT 8086 για την συλλογή του και ο τύπος που δεν ήταν συλλέκτης ζήτησε 500 ευρώ για να το πουλήσει...χα χα χα
Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες
Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα
Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους
-Πλάτων-

Ανοίγοντας Κουβέντα 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #311

• axileas000
  • Το Άβαταρ του/της axileas000
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καταχωρήθηκε 07 February 2014 - 03:29 PM
ειναι μια κουβεντα που εχει γινει και θα γινεται συνεχεια..καλως η κακως παντα θα υπαρχουν αυτοι που θα εκμεταλευονται τη νοσταλγια και την αγαπη μας για τη συλλογη η καποιοι αδαης οι οποιοι καπου ακουσαν οτι το ρετρο εγινε μοδα και εχουν ενα ps1 η ενα αταρι και θελουν να βγαλουν περιουσια..και η δευτερη περιπτωση καλως η κακως εχει ενα ελαφρυντικο διοτι ο αλλος δε γνωριζει..οι μεταπρατες του 5 ευρου ομως που πηγαινουν στα παζαρια και στα μοναστηρακια βρισκουν κατι στα σκουπιδια και θελουν να το χρυσοπουλησουν ειναι αστειοι αλλα δυστυχως ετσι κινειται το συστημα ολοι εχουμε πεσει σε τετοιου ειδους ατομα τα οποια αργα η γρηγορα μαθαινουμε ξερουμε ποια ειναι και απλα δεν ασχολουμαστε.. υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις οι οποιες ομως ειναι απειροελαχιστες..οπως και να εχει λογο υπαρξης τους δινουμε εμεις οταν ασχολουμαστε μαζι τους..οπως πολυ σωστα ειπες υπαρχει και το ιντερνετ με λιγο ψαξιμο βρισκεις αυτο που θες στην τιμη που πρεπει.. τελος απο την αλλη βεβαια και επειδη μιλησες για νοοτροπιες οταν καποιος εχει αγορασει κατι το οποιο ειναι οντως σπανιο και καποιας αξιας (αυτα πλεον δεν βρισκονται στα σκουπιδια) και αποφασιζει να το πουλησει εκει αρχιζει το παζαρι αντιστροφα φιλε το εχω δει 20 αστο 10 και παει λεγοντας οποτε η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση η ουσια εναι να κανεις την πλακα σου και να μη δινεις ιδιαιτερη σημασια..

Ανοίγοντας Κουβέντα 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #312

• other_reality
  • Το Άβαταρ του/της other_reality
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καταχωρήθηκε 07 February 2014 - 05:26 PM
Καλά, ως Έλληνες την έχουμε την προδιάθεση για αρπαχτή. Απο την άλλη, το δηλητήριο υπάρχει και στο Ebay πλέον, όπου δύσκολα θα βρείς φθηνά παιχνίδια. Η μεγαλύτερη αιτία για όλα αυτά είναι η "επαγγελματοποίηση" του συλλέγειν. Κοινώς, οι επαγγελματίες μεταπωλητές. Συγκεντρώνουν όλα όσα βρίσκουν φθηνά και τα μεταπωλούν σε πολλαπλάσια αξία, βγάζοντας ετσι ενα ωραιότατο και "κατάμαυρο" κέρδος.

Σε αυτό έχουν συμβάλλει πολλοί παράγοντες, μερικοί εξ'αυτών είναι το ίδιο το ίντερνετ με τα φόρουμς, τα sites με αφιερώματα και η "μόδα" του retro που εξαπλώθηκε στο Youtube. Είναι λογικό, όταν αυξάνεται η ζήτηση για κάτι, να ανεβαίνουν και οι τιμές. Όσο πιο πίσω πάς στο χρόνο, τόσο φθηνότερες ήταν οι τιμές, συνεπώς, για κάποιον που ξεκινάει τώρα να συλλέγει τα πράγματα είναι σκούρα ! Το άσχημο είναι ότι οι τιμές καθορίζονται συνήθως χωρίς λογική, δηλαδή η σπανιότητα, και η ποιότητα ενός τίτλου δεν απαραίτητα καθοριστικές, όσο ας πούμε οι εξωφρενικές τιμές που βάζουν 5-6 μεταπωλητές στο Ebay. και τους υπόλοιπους να ακολουθούν κατα πόδας το παράδειγμά τους. Αρκεί ένα καλοφτιαγμένο βιντεάκι για κάποιον ξεχασμένο τίτλο, να εκτοξεύσει την τιμή του στο 500% σε μια μέρα ! Και έπειτα αυτό να γίνεται κανόνας, οτι δηλαδή το συγκεκριμένο παιχνίδι κοστίζει πλέον τόσο !

Εγώ πάντως τα παραπάνω τα αντιμετωπίζω ψύχραιμα, φυσικά δεν δίνω καν σημασία σε υπερτιμημένες πωλήσεις, και εφόσον δεν βρίσκω κάτι που μπορεί να θέλω άμεσα, απλώς περιμένω την κατάλληλη στιγμή. Η οποία και έρχεται, σχεδόν κάθε φορά ! Άντε να χάσεις κανα-δυο ευκαιρίες, σαν κανόνας πάντως, η υπομονή ανταμείβει !
Amiga 4000T,Cyberstorm Mk-III 060,48mb RAM,IDE HD 2GB, SCSI TEAC CDR, ATAPI MSI CDROM, Commodore 1084s D2
Amiga CD32, Analogic Floppy controller
Amiga 500 (1mb)

Ανοίγοντας Κουβέντα 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #313

• akmakas
  • Το Άβαταρ του/της akmakas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
Κάποια στιγμή κανείς δεν θα ξαναπουλήσει τίποτα και θα αναγκαστούν να αρχίσουν πάλι τις λογικές τιμές τουλάχιστον μέσα στα λογικά πλαίσια....
500 ευρώ ένα XT PC???

Ελεος!!!
Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες
Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα
Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους
-Πλάτων-

Ανοίγοντας Κουβέντα 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #314

• Hellraiser
  • Το Άβαταρ του/της Hellraiser
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Καταχωρήθηκε 08 February 2014 - 01:46 AM

Και στο εξωτερικο υπαρχουν τρελες τιμες αλλα εδω στην Ελλαδα μιλαμε για την αποθεωση της αρπαχτης και της αισχροκερδιας....amibay και αγιος ο Θεος.
  • Σελίδα:
  • 1
  • 2
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 guests και 2 members

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog

Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.