Καταχωρήθηκε 26 January 2011 - 13:17 AM
Οχι, οχι Γιωργο.. καντο σε παρακαλω εσυ.. Εγω τον Σπαθαρη τον γνωρισα στο Μουσειο του και σε μερικες Εκδηλωσεις μιλησαμε μαζι.... Δεν ημασταν φιλοι αλλα απλα γνωστοι.. Ενδιαφερθηκε πολυ γιατι επαιζα εγω Καραγκιοζη στην Γερμανια.. Αλλα ηταν πολυ επιφυλακτικος.. Παντα ετσι ηταν.. Παραξενος ανθρωπος αλλα καλος Καλιτεχνης.. Εγω την πρωτη φορα που τον γνωρισα στο Μουσειο του ,πηγα να γυρισω ενα Βιντεακι για ενα Ελληνικο Σχολειο της Γερμανιας και παρα λιγο νε με πεταξει εξω!! Μετα του εξηγησα ποιος ειμαι και τι κανω και μου φερθηκε ενταξει και με αφησε να γυρισω... Αλλα εχω γνωρισει πολλους Καραγκιοζοπαικτες που ηταν απο Χαρακτηρα ανωτεροι... Ανθρωποι της Πιατσας.. Για αυτους θα γραψω οταν κανω το αφιερωμα γιατι τους συμπαθησα σαν Ατομα και με βοηθησαν μαλιστα στα πρωτα μου Βηματα...Οταν εκανα εδω μια Εκθεση με παλαια πραγματα απο Καραγκιοζη ζητησα του Σπαθαρη λιγο Φωτογραφικο Υλικο και φυλαδια απο το Μουσειο του για να τα εκθεσω μαζι με τα αλλα.. Αλλα ποτε δεν ελαβα τιποτα...Και μετα υπαρχει το Προβλημα οτι στην Ελλαδα πολοι Καραγκιοζοπαικτες δεν χωνευονται μεταξυ τους.. Δεν ξερω γιατι... Ο Σπαθαρης ηταν καλιτεχνης και Ξυπνιος ανθρωπος.. Αλλα εμενα προσωπικα δεν με ελκυε σαν Ατομο..Ισως γιατι στο Παιξιμο του Θεατρου Σκιων ημασταν Διαφορετικοι καλιτεχνες.. Αυτος εβαζε στον Καραγκιοζη αρχαιο Θεατρο, και.. Φαραντουρη και εγω εβαζα στα Παιδια του Καραγκιοζη Τα Κολλητηρακια, σκουλαρικι στο αυτι και Μουσικη υποκρουση αποSteppenwolf με Born to be wild..
Δεν ξερω αν ηταν σωστο η Λαθος.. Αλλα ηθελα να φερω τα παιδια , την νεολαια διπλα μου..Να σοκαρω τους Πουριτανους και οπισθοδρομικους Ελληνες της Γερμανιας.. Και τα καταφερα!!! Ισως γιατι γνωρισα αλλους καλιτεχνες της Πιατσας χωρις Μουσεια, αρχαιο Ελληνικο Θεατρο και ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ.....Για Παραδειγμα Ο Πανος Καπετανιδης.. Απο αυτον αγαπησα τον Καραγκιοζη γιατι ειμασταν στην Αεροπορια μαζι..Μετα γνωρισα τον Αβρααμ ενα ΥΠΕΡΟΧΟ ανθρωπο και πολυ καλο Καραγκιοζοπαικτη.. Λιγο πριν πεθανει μου εδωσε πολλες Φιγουρες και μου μαθαινε με τις Ωρες πολλα πραγματα για την Τεχνη του.. Εφυγε ομως στα τελη του 90 και εγω το εμαθα απο την Κορη του πολυ αργοτερα.. Αυτος ηταν πραγματικα Καλιτεχνης και μερακλης...Αλλα περισσοτερα και μερικες Φωτο αργοτερα στο ...καλο Ποστ... Φιλικα....Χρηστος....
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...