Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Pixel restoration

Pixel restoration 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #286

  • akmakas
  • Το Άβαταρ του/της akmakas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Δημοσιεύσεις: 1242
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
Καταχωρήθηκε 22 April 2013 - 11:35 PM


Pixel11.jpg


Πριν από 2 χρόνια περίπου είχαμε ανακοινώσει την έναρξη της βελτίωσης των τευχών του Pixel..Όπως ξέρετε το project ξεκίνησε το 2006 και στα τέλη του 2007 το retrovisions.gr ανέλαβε να το τελειώσει.Έχουν περάσει από τότε πολλά χρόνια και σίγουρα τα στάνταρ πλέον αλλά και η ποιότητα ψηφιοποίησης έχει αλλάξει κατά πολύ..Όσο αφορά το Project μερικά από τα τεύχη που είχαν ψηφιοποιηθεί τότε,είχαν μικρή ανάλυση ψηφιοποίησης,με κάποια να έχουν στραβές και ανάποδες σελίδες,και γενικά υπήρχαν λάθη στα οποία δεν δίνονταν τότε τόσο μεγάλη προσοχή στο σκανάρισμα.Επίσης πολλά από αυτά είχαν το υδατογράφημα του παλιού μας domain το οποίο το έβαζα εγώ στις δικές μου ψηφιοποιήσεις.Όμως η εξέλιξη στα σκαναρίσματά μας ήταν ταχύτατη γιαυτό και σκεφτήκαμε πριν δυο χρόνια να ξεκινήσουμε την βελτίωση πολλών τευχών είτε με νέες ψηφιοποιήσεις είτε με ρετουσάρισμα στις σελίδες των τευχών..

Πέρασαν 2 χρόνια και τελικά η δουλειά μας έπιασε τόπο.Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως 37 τεύχη του περιοδικού έχουν ρετουσαριστεί σελίδα προς σελίδα,έχουν βγει τα υδατογραφήματα και όλα αυτά γιατί θέλουμε να βελτιωθεί όσο γίνεται η οπτική εικόνα των τευχών που είχαν κάποιο θέμα..Δεν κάναμε θαύματα αλλά έγινε ένα σημαντικό βήμα.Ήδη ανεβαίνουν σιγά σιγά τα τεύχη στο forum μας ως προς αντικατάσταση των παλαιότερων τευχών.Παράλληλα να σας θυμίσουμε πως πολλά τεύχη ήδη έχουν ξαναψηφιοποιηθεί με καλύτερες ψηφιοποιήσεις με τελευταία μας δουλειά το Pixel No 1 το οποίο έγινε ξανά στα 200 dpi.Τα τεύχη που έχουν ρετουσαριστεί και έχουν βελτιωθεί είναι τα...42,43,44,48,52,57,60,61,68,69,70,71,73,74,75,80,82,84,88,90,100,104,105,106,107,108,109,110,112,114,115,116,117,118,120,121,122
Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες
Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα
Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους
-Πλάτων-
Τελευταία διόρθωση: 7 Χρόνια 11 Μήνες πριν από akmakas.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Pixel restoration 7 Χρόνια 11 Μήνες πριν #5837

  • akmakas
  • Το Άβαταρ του/της akmakas
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Δημοσιεύσεις: 1242
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί στο ίντερνετ ο γνωστός ανταγωνισμός με άλλα sites τα οποία διαφημίζουν την ολοκλήρωση των τευχών του Pixel που έπραξαν ως καλύτερη διότι τα ψηφιοποίησαν ξανά στα 300 dpi κλπ..Εδώ θα ήθελα να σας ενημερώσω την δική μας θέση σε αυτά που γράφονται κατά καιρούς.

Το δικό μας project είναι στα 150dpi.Είναι το μέγεθος που θέσαμε εξαρχής εμείς στην εργασία μας,και το οποίο είναι απόλυτα λειτουργικό πληρώνοντας όλα τα κριτήρια του αναγνώστη..Καθαρά γράμματα ποιότητα στα χρώματα και χαμηλή χωρητικότητα για το κάθε αρχείο.Αν κοιτάξουμε τώρα την διαφορά σε αυτά τα 2 projects,τότε έχουμε τα εξής:

Πρώτα από όλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο project απευθύνεται σε αναγνώστες και όχι σε επαγγελματίες γραφίστες.Αυτό σημαίνει πως όταν ο απλός αναγνώστης κατεβάζει ένα αρχείο στα 300 dpi κατεβάζει ένα πολύ μεγάλο μέγεθος αρχείου,με ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση στις εικόνες.Το αρχείο αυτό προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για εκτύπωση.Αν θέλει να το εκτυπώσει σε κάποιο κατάστημα και να πληρώσει για να το έχει σε έντυπη μορφή,τότε όλα έχουν καλώς.Αν όμως θέλει απλά να το διαβάσει και να το χουζουρέψει που λένε τα 300dpi είναι εντελώς άχρηστα,διότι ο απλός αναγνώστης ο οποίος θα θελήσει να διαβάσει το περιοδικό στην οθόνη του υπολογιστή του δεν πρόκειται να καταλάβει καμία απολύτως διαφορά ακόμη και αν βάλει πλάι πλάι τις ίδιες σελίδες στα διαφορετικά dpi.

Το κάθε τεύχος στα 300dpi ανάλυσης έχει μέγεθος κατα μέσο όρο στα 180MΒ.Υπάρχουν αρχεία που είναι από 100ΜΒ και φτάνουν έως τα 250ΜΒ το ένα αρχείο.Με σύντομους υπολογισμούς η συλλογή αυτή θα κοστίσει στον δίσκο μας γύρω στα 20GB.

Αντίθετα η ολοκληρωμένη συλλογή που διαθέτουμε εμείς πιάνει χώρο στον δίσκο μόλις στα 6,84GB και ίσως να ανέβει λίγο ακόμη με τις βελτιώσεις..Αν είναι τώρα να κρατήσουμε μόνο αυτή την συλλογή στον δίσκο μας τότε ίσως να μην μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα.Αν όμως πρόκειται να κατεβάσουμε και τις υπόλοιπες συλλογές που υπάρχουν πάλι σε αυτές τις αναλύσεις τότε θα χρειαστείτε ένα ολόκληρο δίσκο 1ΤΒ μόνο για ψηφιοποιήσεις.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν η διαφορά στην χωρητικότητα είναι πασιφανής και για την δουλειά που την θέλουμε είναι δώρο άδωρο.Γιαυτό λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από να ψηφιοποιήσουμε τα τεύχη από την αρχή που και χρόνο θα χάναμε και θα δημιουργούσαμε τεράστιες χωρητικότητες στο χώρο μας,που και αργά θα κατέβαιναν και επαναλαμβάνω στο διάβασμα δεν θα καταλαβαίναμε απλά καμία διαφορά.Αποφασίσαμε λοιπόν να βελτιώσουμε όλες τις σελίδες των τευχών μια προς μία και όπου χρειάζεται να ξαναψηφιοποιηθούν εκ νέου.Αυτό θα ήταν και το καλύτερο.

Και μην νομίζετε..Αν θέλαμε ανταγωνισμό θα ψηφιοποιούσαμε με το σκάνερ που έχουμε ξανά όλη την συλλογή στα 600dpi ετσι για να είμαστε καλύτεροι..
Οχι φυσικά.
Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες
Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα
Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους
-Πλάτων-
Τελευταία διόρθωση: 7 Χρόνια 11 Μήνες πριν από akmakas.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Καλησπερα...Δεν έψαξες καλά το site
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...
Καλησπερα, υπαρχουν σαρρωσεις του θρυλικου περιοδικου USER προς ληψη;

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.