Καταχωρήθηκε 13 May 2013 - 12:08 AM
Δεν βρηκα να υπαρχει κατι σχετικο για συλλογες με επιτραπεζια (διορθωστε με αν κανω λαθος), οποτε σκεφτηκα να ξεκινησω ενα αντιστοιχο θεμα.
Η μανια μου με τα επιτραπεζια ξεκινησε γυρω στο 1985 οταν τυχαια ψαχνοντας για πουλια για ταβλι, επεσα πανω στην Καισσα (
www.kaissagames.com/).
Τοτε ηταν ενα μικρο μαγαζι που πουλαγε σκακιστικα ειδη, αλλα την προσοχη μου τραβηξαν καποια κουτια που βρισκονταν σε ενα ραφι και ειχαν αναπαραστασεις απο μαχες. Ολα ηταν απο μια αγνωστη για μενα εταιρια - την Avalon Hill.
Απο περιεργεια σκεφτηκα να αγορασω ενα απο αυτα - το πιο ενδιαφερον μου φανηκε ενα που εγραφε Squad Leader. Με ειχε πλησιασει τοτε ο Θησεας - ιδιοκτητης του μαγαζιου - και με ρωτησε αν εχω ξαναπαιξει τετοια παιχνιδια. Οταν του ανεφερα οτι δεν τα ηξερα, μου εδειξε το πισω μερος του κουτιου που ειχε προειδοποιηση οτι ειναι για προχωρημενους παικτες.
Σαν πιτσιρικας, αυτο μου κεντρισε περισσοτερο το ενδιαφερον και το αγορασα. Καλεσα μαλιστα και εναν κολλητο μου να το μαθουμε μαζι.
Μετα απο μια εβδομαδα ατελειωτης ζαλαδας απο ορολογιες οπως movement points, prepare fire phase, melee, portage points κ.λ.π. καταφεραμε να στησουμε την πρωτη μας παρτιδα. Μας ειχε παρει αρκετες ωρες να τελειωσουμε 6 Turns, καναμε απειρα λαθη, αλλα φαγαμε απιστευτο κολλημα!
Απο τοτε εγινα τακτικος θαμωνας και πελατης του μαγαζιου και αγοραζα πολυ συχνα wargames. Ειχα φτιαξει μεχρι και ειδικο τραπεζι με τζαμι για να βαζω τους χαρτες απο κατω!
Οταν αρχισαν να εμφανιζονται τα λεγομενα Eurogames (με βασικο εκπροσωπο το Settlers of Catan) και επειδη ο ελευθερος χρονος μου λιγοστευε, αρχισα να αγοραζω περισσοτερο τετοια παιχνιδια, τα οποια ειχαν λιγοτερους κανονες και μπορουσα να τα παιξω και με "νορμαλ" παικτες. Ωραια τα wargames και ημουν τυχερος που ειχα εναν φιλο που ειχε πορωθει και αυτος, αλλα δυσκολα τα στηνεις σημερα - ειδικα καποια που θελουν ατελειωτες ωρες (π.χ. Siege of Jerusalem).
Απο τα Eurogames (αλλα και τα λεγομενα Ameritrash games - παιχνιδια που εχουν πολυ τυχη), εκανα πολλους φιλους και ακομη και σημερα εχω ενα σταθερο γκρουπ φιλων που παιζουμε σχεδον καθε Κυριακη.
Η συλλογη μου, που σημερα αριθμει πανω απο 2.300 επιτραπεζια και expansions, για οποιον εχει την περιεργεια ειναι εδω:
www.boardgamegeek.com/collection/user/GeoMan
Φυσικα αρχιζω να εχω εντονο προβλημα χωρου! Αν σας φαινονται πολλα, εχω εναν φιλο που εχει πανω απο τα διπλασια..
Και πριν με ρωτησετε: οχι, δεν τα εχω παιξει ολα ακομα!
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...