Καταχωρήθηκε 03 July 2012 - 05:22 PM
Καλησπέρα παιδιά,
φαντάζομαι οι περισσότεροι έχετε παίξει τα χαρτάκια με αεροπλάνα, πλοία, μηχανές, αυτοκίνητα, τανκς κ.τ.λ. που συγκρίναμε τα χαρακτηριστικά τους κ που τα λέγαμε ΥΠΕΡΑΤΟΥ.
Οι περισσότεροι τα παίζαμε στο σχολείο, στις διακοπές κ γενικά στον ελεύθερό μας χρόνο.
Οι παλιότερες Ελληνικές ήταν τις εταιρείας ΜΙΚΑ κ σταμάτησαν να παράγονται γύρω στα μέσα ‘90 αν δεν κάνω λάθος ενώ τώρα δύσκολα θα βρεθούν στην αγορά Σήμερα κυκλοφορούν από την εταιρεία ΔΕΣΣΥΛΑΣ κ θα τις βρείτε.
Επίσης στην αγορά υπάρχουν κ υπήρχαν κ Γερμανικές κ αρκετές μάλιστα.
Οι τράπουλα έχει 32 κάρτες κ μία κάρτα εξώφυλλο που πίσω είχε τις οδηγίες για το πώς παίζετε το παιχνίδι.
Βέβαια ο καθένας έβαζε τους δικούς του κανόνες, όπως εμείς που πρώτος έπαιζε αυτός που είχε την κάρτα Α1 κ αλλάζαμε το υπερατού όταν ήταν ανίκητο ( Σε πολλές τράπουλες η εταιρεία έβαζε ανίκητο υπερατού που δεν έχανε από κανέναν Α1,Β1,Γ1 κ.τ.λ. κ απορώ με το σκεπτικό τους.)
Κανόνες-οδηγίες παιχνιδιού:
ΑΤΟΥ:
Οι παίχτες μοιράζονται τις κάρτες και τις τοποθετούν τη μια πίσω από την άλλη.
Κάθε κάρτα έχει ένα αριθμό χαρακτηριστικών (ταχύτητα, βάρος κτλ)
Ο πρώτος παίκτης μετά από αυτόν που μοίρασε εξετάζει τα χαρακτηριστικά της πρώτης του κάρτας και καθορίζει το χαρακτηριστικό που κατά την γνώμη του είναι καλύτερο από των άλλων παικτών και όλοι συγκρίνουν τις πρώτες τους κάρτες . Αυτός που έχει τον καλύτερο αριθμό στο χαρακτηριστικό που καθορίσθηκε κερδίζει όλες τις κάρτες , τις τοποθετεί πίσω από τις δίκες του και συνεχίζει το παιχνίδι καθορίζοντας αυτός το επόμενο χαρακτηριστικό.
Το Υπερατού κερδίζει όλες τις κάρτες εκτός από τις Α1,Β1,Γ1 κλπ, όποτε γίνεται σύγκριση των χαρακτηριστικών.
Εάν 2 κάρτες έχουν τον ίδιο αριθμό τότε παραμένουν όλες κάτω και τις κερδίζει όλες ο νικητής του επόμενου γύρου .
Νικητής θα είναι αυτός που θα συγκρίσει όλες τις κάρτες .
ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ:
Οι κάρτες μοιράζονται και οι παίχτες μπορούν να δουν όλες τις κάρτες τους .Κάθε κάρτα στην επάνω αριστερή γωνία έχει ένα αριθμό (Α1,Β2 κτλ). Αντικείμενο του παιχνιδιού είναι η πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων κουαρτέτων (σετ 4 καρτών)
Το παιχνίδι αρχίζει ο επόμενος από αυτόν που μοίρασε και ζητά από οποιοιδήποτε παίχτη την κάρτα που χρειάζεται για να φτιάξει το κουαρτέτο .Εάν ο παίχτης που ρωτήθηκε έχει την κάρτα, πρέπει να την δώσει σε αυτόν που τη ζήτησε ο οποίος μπορεί να ξαναζητήσει και άλλη κάρτα από οποιοδήποτε παίχτη και συνεχίζει έτσι μέχρι ότου ο παίχτης που θα ρωτήσει να μην έχει την κάρτα που θέλει .
Τότε ο παίχτης που ρωτήθηκε ζητά κάρτες που θέλει και ούτω κάθε εξής .Κάθε φορά που ένας παίχτης φτιάξει ένα σετ (Α1,Α2,Α3,Α4) το τοποθετεί στο τραπέζι .
Το παιχνίδι τελειώνει όταν όλα τα κουαρτέτα έχουν πραγματοποιηθεί και ο νικητής είναι ο παίχτης με τα περισσότερα κουαρτέτα.
Επίσης σε κάποιες τράπουλες υπήρχαν κ μία κόκκινη κ μία κίτρινη κάρτα.
Με την κόκκινη όποιος την είχε έπαιρνε από κάθε παίχτη 2 κάρτες ενώ με την κίτρινη έπαιρνες 1 κάρτα από κάθε παίχτη
Παιδιά εμένα ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι
Ψάχνω χρόνια τις 2 αγαπημένες μου τράπουλες
α) ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
β) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 4Χ4
Έχω τις παρακάτω τράπουλες:
1. ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
2. ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ
3. ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ
4. ΠΥΡΟΒΟΛΑ Α' Κ Β' ΠΑΓΚ. ΠΟΛΕΜΩΝ
5. SUPER ΜΗΧΑΝΕΣ
6. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
7. ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
8. ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1940
9. ΤΑΝΚΣ(δυστυχώς με μόνο 26 κάρτες από 32 κ λείπει το εξώφυλλο)
10.ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ
11.ΤΑΝΚΣ
12.ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΑ
13.ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ
14.ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 4Χ4(δεν είναι αυτά που ψάχνω, τα άλλα είναι παλιότερα)
Επίσης έχω κ 5 γερμανικές που η μία είναι NASA SUPER JETS που είναι όμοια με την Ελληνική, μία με παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα(έχει κ το πρώτο vw chirocco κ datsun cherry φτιαγμένο παρακαλώ) πρέπει να είναι πολύ παλιά η συγκεκριμένη τράπουλα, οι άλλες 3 είναι 2 με τρένα(έχει κ το δικό μας το intercity) κ μία με πυροσβεστικά - ασθενοφόρα(έχει κ το δικό μας ΕΚΑΒ).
θα ήθελα αντί τις Γερμανικές να είχα ελληνικές κ μακάρι να είχα τις 2 αγαπημένες μου τράπουλες,πολεμικά Α' παγκοσμίου κ αυτοκίνητα 4χ4 αλλά τι να κάνουμε. Παίζαμε στο σχολείο στα διαλλείματα θυμάμαι, όταν ήμασταν θάλασσα κ στις διακοπές γενικά. Τώρα ρίχνω κανένα ματσάκι με την γυναίκα μου που κ που
οι παλιές Ελληνικές:
οι Γερμανικές:
οι καινούριες Ελληνικές
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...