Καταχωρήθηκε 30 December 2009 - 15:24 AM
Ξεκίνησα με έναν spectrum ZX, του έβαλα joystick με interface, μετα πήρα το πρώτο μου πράσινο monitor και θυμάμε το πήγα στο πλαίσιο για να μου βάλουν με κόληση στην πλακέτα το καλώδιο για το μονιτορ
Μετά τον πούλησα και πήρα έναν Αmstrad 6128, έπαθα πλάκα Smile επιτέλους τα παιχνίδια ξεκίναγαν αμέσως με την δισκέτα, τέρμα οι ατελειωτες ρυθμίσεις στο αζιμούθιο του κασετοφώνου για να φορτώσει ο spectrum
Μετά τον πούλησα και πήρα έναν Αtari 520 STE , 3 μερες μέχρι να τον παραλάβω δεν έκλεισα μάτι Smile μετά του έβαλα και αλλα 512kb μνήμη και τον έκανα εφάμιλο με τον 1040
Τον πούλησα και αυτόν και πέρασα στα pc και απο τότε ... 386 , 486/40 , 486/100 , pentium ...MMX ... core2duo , i5 ... Imini , playstation , iphone ....
Γιατι σας τα λέω αυτά ? γιατι ποτέ δεν ένιωσα με τα pc και όλα τα gadgetakia τα συναισθήματα που μου χάρισαν ta 8bita kai ta 16bita Γιατι απίστευτο το ιντερνετ αλλά αν δεν έχεις συνδεθεί με modem 1200 με τον κολλητό σου να παιξεις F29 ρεταλιατορ και να χτυπάει η καρδία σου σαν τρελή απο την χαρά , αν δεν έχεις μπεί σε BBS με της ώρες και να τρέμεις όταν θα πάρει τον λογαριασμό του ΟΤΕ ο πατέρας σου ( να είναι καλά οι αναλογικές γραμμές με τις flat χρεώσεις Smile ). Nα έχεις γραφτεί στην νεολαία του κόμματος που αντιπαθείς γιατι έδινε δώρεαν πρόσβαση στο μέλλον (βλέπε πρώτα βήματα του ιντερνετ στην Ελλάδα ). Να περίμένεις με αγωνία πότε θα βγεί το Pixel , να χαλας όλο το χαρτζιλίκι στα περιοδικα του χώρου . Να σε κοιτάει με μισο μάτι ο πατέρας σου που χάλασες το Tuner της Τηλε'ορασης αφού το κύκλωμα που έδινε ο " Μικρος επιστήμονας " για ενισχυτη σήματος δεν δουλεψε όπως περίμενες Smile να πετάς εώς το ταβάνι γιατι είχες φτιάξει πετάλια για να οδηγάς την formula 1 στον Αmstrad .
Για ένα πράγμα μετανιώσα όμως ... και αυτό δεν είναι άλλο απο το ότι δεν έχω πιά στην κατοχή μου κανένα απο αυτα τα μηχανάκια που συνόδεψαν τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια και ακόμα γιατι δεν κράτησα κανένα απο τα αμέτρητα περιοδικά που αγορασα .
Εν κατακλειδι , είναι ιδιαιτερη χαρα για μένα που βρήκα ένα χώρο με ανθρώπους με μερακι και πολλές ανάλογες εμπειριες. Επίσης κατέβασα όλα τα τευχη που βρήκα
Εχουμε πολλά να μοιραστούμε .....
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...