Καταχωρήθηκε 12 January 2012 - 07:57 PM
Σαν μουσικός ( οχι επαγγελματίας... ) και του λόγου μου θα σου πώ εώς τώρα τις σκέψεις μου.
Τα τρία πρώτα τραγούδια "ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΥΤΡΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ" "ΦΗΜΗ" & "ΖΗΛΙΑ" μπορώ να πώ οτι ήταν καλά, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο μέσα τους. Ακούγοντας τα σκέφτηκα πολλά που αν άλαζαν θα ήταν πολύ πιο καλό το αποτέλεσμα ( για τα δικά μου γούστα φυσικά ). Σεβαστή πάνω απο όλα η προσπάθεια.
Το κομάτι "ΑΣΠΡΟ" με μπέρδεψε. Η εισαγωγή με έκανε να σκέφτομαι οτ με μια αλλαγή στην φωνή θα μπορούσε να ακούγεται κάτι που να μοιάζει μα MANOWAR, μετά το τραγούδι θύμιζε έντονα τα "νέα" ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ, με τα samples και τις κιθάρες, αλλά σε σημεία γίνεται κάπως αδιάφορο. Ενα τραγούδι με τα πάνω και τα κάτω του.
Το κοματι "ΛΥΣΗ" θα το κατέτασα μαζί με τα πρώτα τρία.
Στο τραγούδι "ΜΑΥΡΟ" τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, με την κιθάρα να παίρνει τα πάνω της και να αναδυκνύει το κομάτι. Τα φωνητικά και οι στίχοι πιο βατά, χωρίς δυνατή προσωπικότητα.
Το κομάτι "ΜΑΓΙΑ" εχει σαφώς μια ιδιαιτερότητα, οχι την ιδιαιτερότητα που αρέσκομαι, αλλά σαφώς έχει χαρακτήρα και κάποια σημεία ππου μπορώ να πω ότι μου άρεσαν. Απο το 5ο λεπτό και μετά με μερικές παραλαγές θα μπορούσα να σκεφτώ οτι ακούω μια πολύ ελαφριά έκφραση των CRADLE OF FILTH...( μην το πάρετε τις μετροιτής όσοι διαβάζετε τα γραφόμενα μου, λατρεύω τους CRADLE OF FILTH! )
To τραγούδι "ΣΚΟΤΑΔΙ" για εμένα χωρίζεται σε δύο μέρη: τα σημεία χωρις φωνητικά που μου αρέσουν γιατί είναι πιο rock και ωραίες εμπνεύσεις.... και τα σημεία με φωνή, στα οποία και η φωνή αλλά και η μουσική παρουσιαζουν εμφανώς κοιλιά...
Το κομάτι "ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ" με δίχασε. Ενω πάει χαλαρά και η φωνή μαζί με την μουσική είναι υποτονικές και οι φωνητικές γραμμές έχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης, πετάς ένα σαφώς πιο metal riff αλλά το βουλιάζες πίσω απο πλήκτα ή samples ( ή και τα 2 ) που είναι διαφορετικού συναισθήματος απο το προαναφερθέν metal riff.
Το κομάτι "ΤΥΨΕΙΣ" δεν μπορώ να πώ οτι μου άρεσε. Σε σημεία τα ντράμς μου ακούγονται σαν να βγαίνουν εκτός ρυθμού. Στα + μερικές ¨διφωνίες" στα γυναικεία φωνητικά.
Το κομάτι "ΦΩΣ" είναι ωραίο, αλλά πάλι με χαλάει η αδύναμη προσωπικότητα απο τα φωνητικά, που ναι μεν δεν είναι φάλτσα, αλλά δεν έχουν μια δυναμική που να αναδυκνείει το κομάτι που με άλλα φωνητικά θα είχε κερδίσει ίσως τον τίτλο του πιο ωραίου κοματιού του δίσκου, σε κόντρα για την κορυφή με το τραγούδι "ΜΑΥΡΟ" που υπογέρει απο το ίδιο πρόβλημα.
Τέλος το τραγούδι "ΓΑΛΗΝΗ" με χάλασε λίγο.... τα προηγούμενα κομάτια είχαν αρχίσει να ανεβάζουν τον ρυθμό και αυτό μου άρεσε, αλλά πάλι κατρακύλα σε πιο "μιζερους ρυθμούς"
Για τα υπόλοιπα η κριτική την επόμενη φορά.
Υ.Γ. θα προτιμούσα να άκουγα μια φώνη με πιο δυνατή και rock προσωπικότητα.
Υ.Γ.2 Κατανοητό το θεμά που κυλάει απο τραγούδι σε τραγούδι με όλα μαζί να συνθέτουν μια ενοιαία ιστορία, αλλά θα προτιμούσα μια θεματολογία που να μην ήταν τόσο σούπα.
Όπως και να έχει σεβαστή η προσπάθεια σου πάνω απο όλα.
Καλή συνέχεια!!!
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...