Καταχωρήθηκε 03 February 2011 - 06:36 PM
1971
O Steve Wozniak και ο Bill Fernandez φτιάχνουν έναν υπολογιστή με λαμπάκια και διακόπτες, από υλικά που είχαν απορρίψει τοπικές εταιρείες.Τον ονομάζουν Cream Soda Computer.
1974
Το περιοδικό Radio Electronics δημοσιεύει ένα άρθρο με οδηγίες κατασκευής του Η/Υ Mark-8, σχεδιασμένου από τον Jonathan Titus. Ο Mark-8 ήταν βασισμένος στον Intel 8008.
1975
Ο Bill Gates και ο Paul Allen υπογράφουν σύμβαση με την MITS για τον BASIC interpreter τους.Ο Bill Gates και ο Paul Allen πουλούν την έκδοση 2.0 της Micro-Soft BASIC, διαθέσιμη για 4 kbyte και 8 kbyte συστήματα.Ο Dick Heiser ανοίγει την Arrow Head Computer Company, "The Computer Store", στο Los Angeles, πουλώντας συναρμολογημένους Altair, κάρτες,περιφερειακά και περιοδικά.
1976
Πουλιέται για πρώτη φορά ο Apple I σε μορφή κιτ. Οι ίδιοι οι Jobs και Wozniak μεταφέρουν τις μηχανές στα μαγαζιά. Τιμή: 666.66 δολλάρια, με πολύ χιούμορ. Και μετά λένε ότι η *MicroSoft* είναι όργανο του Σατανά...
Ο Paul Terrell παραγγέλνει 50 Apple I για το Byte Shop του.Η Zilog φτιάχνει τον Z-80, έναν 8-bit επεξεργαστή, του οποίου η γλώσσα μηχανής είναι υπερσύνολο αυτής του Intel 8080.
1977
Η Microsoft πουλάει την Microsoft FORTRAN για το CP/M.
1979
Η Apple δίνει στην αγορά το DOS 3.2.1.
1980
Η Radio Shack παρουσιάζει τον TRS-80 Model III. Χρησιμοποιεί Z-80 και τιμάται στα 700 ως 2500 δολλάρια, ανάλογα με το configuration.Η Radio Shack παρουσιάζει τον TRS-80 Color Computer (CoCo). Χρησιμοποιεί τον Motorola 6809E, έχει 4 kbytes RAM και κοστίζει 400 δολλάρια.Επίσης παρουσιάζει τον TRS-80 Pocket Computer. Εχει οθόνη LCD 24 χαρακτήρων και 1.9 kbyte RAM. Τιμή: 230 δολλάρια.Ταυτόχρονα παρουσιάζεται και ο Daisy Wheel Printer II για 1960 δολάρια.
Αντιπρόσωποι της IBM συναντιούνται με τον Bill Gates και τον Steve Ballmer για να μιλήσουν για τα προϊόντα της Microsoft και για τους σπιτικούς υπολογιστές (στους οποίους η IBM δεν πίστευε καθόλου,έχοντας πει το περίφημο "Δεν θα υπάρξει ποτέ ανάγκη για πάνω από 5 ή 6 υπολογιστές παγκοσμίως" φυσικά μέχρι τότε είχαν βγει λάθος κατά 6 ή 7 τάξεις μεγέθους.
Η IBM ζητάει από την Microsoft να γράψει το λειτουργικό για τον επερχόμενο PC τους (το περίφημο IBM 5150, ή IBM Personal Computer).Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους θα είναι το MS-DOS
1981
Η Xerox ανακοινώνει το Xerox 820, κωδικό όνομα The Worm.Χρησιμοποιεί Z-80, CP/M και BASIC. Η τιμή με οθόνη και διπλό drive είναι $3000.
Η Microsoft αγοράζει το QDOS από την Seattle Computer Products και το μετονομάζει σε MS-DOS.
Η IBM παρουσιάζει τον πρώτο desktop υπολογιστή, τον Datamaster, με τον 8086. Είναι ειδικευμένη μηχανή για data processing.Οι πρώτοι IBM PC βγαίνουν από το εργοστάσιο.
Ο Mike Scott παραιτείται από την Apple Computer.
1982
Ο Bill Gates προσλαμβάνει τον James Towne, έναν manager της Tektronix,ως τον πρώτο πρόεδρο της Microsoft.
Ανοίγει το Μουσείο Πληροφορικής της Βοστώνης, αφιερωμένο στην εξέλιξη της τεχνολογίας των υπολογιστών.
Η Timex Computer Corp. αρχίζει να πουλάει τον Timex Sinclair 100 σε πάνω από 1000 υποκαταστήματα της Timex στις ΗΠΑ.
Η Apple Computer αρχίζει να πουλάει τον Apple Dot Matrix Printer για 700 δολάρια. Είναι ένας ελαφρά αλλαγμένος εκτυπωτής της C.Itoh.
1983
Ιστορική μέρα για το Home BBSing: ο Tom Mack τελειώνει την πρώτη έκδοση του RBBS (Remote Bulletin Board System) για το MS-DOS. Χαρακτηριστικά πρέπει να πω ότι είναι γραμμένο σε... BASIC (μάλιστα κάπου υπάρχει και το source code του RBBS-PC ως freeware ή shareware). Είναι το πρώτο μη εμπορικό πρόγραμμα για BBS.
Αρχίζει η έκρηξη των σπιτικών επικοινωνιών.Ο Bjarne Stroustrup της AT&T Bell Labs σχεδιάζει την C++.
Ο Steve Wozniak επιστρέφει στην Apple.
https://www.retrovisions.gr/index.php/2014-08-15-21-03-07/2014...