Συντάκτης άρθρου:akmakas
gallery_2_9_144582
 
 
 
 
 
 
Στις 4 με 5 Νοεμβρίου 2010 στην περιοχή του Περιστερίου στην Αθήνα στην οδό Πλάτωνος 23 διοργανώθηκε η πρώτη έκθεση retrosystem από τα μέλη του retrovisions.gr.
Πρόκειται για μια έκθεση παλιών υπολογιστών και παιχνιδομηχανών από τις δεκαετίες 70,80 και 90.Στην έκθεση παρόντες ήταν οι εκθέτες της retrosystem οι οποίοι ενημέρωναν τους επισκέπτες για την ιστορία του κάθε μοντέλου.

 

gamingΣτην retrosystem 2010 υπήρχε πληθώρα υπολογιστών και παιχνιδομηχανών από το παρελθόν.Σε αυτή την έκθεση ξεχώρισαν πολύ διάσημα μηχανήματα όπως ο πρώτος Commodore PΕΤ 2001 σειράς από το 1977 το radioshack TRS 80 και το Commodore CDTV η πρώτη προσπάθεια της Commodore στο να δημιουργήσει ένα μηχάνημα με CD rom για πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με παιχνίδια και προγράμματα.Στον χώρο των παιχνιδομηχανών υπήρχαν οι περισσότερες κονσόλες από το 85 και μετά με κάποιες πολύ παλαιότερες να ολοκληρώνουν την εξαιρετική παρουσίαση.Η πρώτη μας έκθεση πήγε αρκετά καλά και μας τίμησαν αρκετοί επισκέπτες,καθηγητές και σχολεία.Αξίζει να σημειώσουμε πως την retrosystem την επισκέφτηκαν Κ.Δημήτρης Τσουροπλής παλαιός συντάκτης του περιοδικού PIXEL και ο Κ.Χιλιώτης ο τεχνικός του τμήματος των υπολογιστών της Compupress..

gallery_2_9_15905 Untitled-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ.

Οι εκθέτες της retrosystem του 2010

 

 Michael

 ndial    

 geo1977  

 Brandon    

 Tarasque    

 Darth_Cotsos  

 Fotis_KFOR   

 zx80

 

 

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Another World

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 72 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.