Συντάκτης άρθρου:akmakas
Afisa-retrosystem-2011
 
 
 
 
 
 
Τον Νοέμβριο του 2011 η retrosystem βρέθηκε ξανά κοντά στους εραστές των παλιών συστημάτων πληροφορικής αυτή την φορά στις σχολικές εγκαταστάσεις της σχολής Μωραιτη στο νέο Ψυχικό. Η έκθεση εγκαταστάθηκε στον μεγάλο χώρο του γυμναστηρίου της σχολής με παραταγμένους περίπου 80 υπολογιστές και άλλες 60 κονσόλες που περίμεναν τους επισκέπτες για να τους θυμίσουν μια εποχή η οποία έχει πλέον ξεχαστεί.
 

retrosystem 2012

Ο χώρος στήθηκε σε σχήμα Π έτσι ώστε οι επισκέπτες να έπαιρναν με την σειρά τα μηχανήματα τα οποία ήταν παραταγμένα στα τραπέζια.Τα περισσότερα μηχανήματα ήταν ανοιχτά και μπορούσε ο ενδιαφερόμενος να παίξει κάποιο παιχνίδι η ακόμη και να προγραμματίσει basic σε κάποιο υπολογιστή.Όσο αφορά τα μηχανήματα της retrosystem ο επισκέπτης μπορούσε να ταξιδέψει με μηχανήματα όπως Commodore 64,Oric Atmos,Acorn BBC Model B,Commodore PET,Silicon Graphics INDY, Philips VG 8020 MSX και άλλα πολλά μηχανήματα από το παρελθόν.

 Untitled-1 gallery_2_10_40681

(Φώτο αριστερά) Εξαιρετικά εκθέματα ήταν τα μηχανήματα που χρήζουν ιδιαίτερης σπανιότητας όπως ο SAM Coupe ο Commodore KIM 1,New Brain και άλλα.(Φώτο δεξιά) Στην ενότητα των παιχνιδομηχανών ένα πλήθος από κονσόλες περίμενε κυρίως τα παιδιά να τις χαρούν.Μεγάλα ονόματα όπως SEGA,Nintendo,Atari,Philips,και άλλα μονοπολούσαν το ενδιαφέρον όπως και κάποια σπάνια πολύ παλιά κομμάτια όπως το Vectrex και το Odyssey.

Οι εκθέτες της retrosystem του 2011

Στην retrosystem του 2011 έλαβαν μέρος 9 εκθέτες σε μια έκθεση υψηλού επιπέδου.Η συγκεκριμένη έκθεση θα μπορούσε να συναγωνιστεί άλλες παρόμοιες εκθέσεις του εξωτερικού

Τα ονόματα των εκθετών της retrosystem 2011

 Βοηθός διοργάνωσης
Δημήτρης Τσουροπλής
Γιώργος Πεζιρκιανίδης
Αλέξανδρος Ζαχαριάδης
Darth Cotsos
Geo1977
ndial
Iv8bit
Fotis Kfor
Brandon
Vagi6128
 

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

retrovision player

Διαβάστε επίσης

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 27 ολόκληρα χρόνια από την μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Μπολόνια ίσως ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών,ο Βραζιλιάνος Ayrton Senna.Ένα όνομα που οι παλαιότεροι στον χώρο και κυρίως οι βραζιλιάνοι ακόμη δεν το έχουν ξεχάσει.Ήταν ο άνθρωπος που τα Σαββατοκύριακα των Γκραν πρι έδινε απέραντη χαρά στην πατρίδα του στέλνοντας τους οπαδούς του στον ουρανό.
               Διαβάστε το θέμα

Συνεντεύξεις

Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpgΑγαπητοί retrovisioners,έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε ένα αρκετά παλιό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη,το οποίο πρόσφατα μας χάρισε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.Έχουμε την μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος.

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 48 guests και one member

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Όσοι από εσάς είχατε κάποτε στην κατοχή σας ένα ΖΧ Spectrum plus σίγουρα θα θυμάστε και εκείνο το πο...

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.