Συντάκτης άρθρου:akmakas
Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpg
 
 
Τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό ροκ γνωρίζει επιτέλους και πάλι μια άνθιση.Κάθε χρόνο εμφανίζονται όλο και περισσότερα γκρουπ στην Ελλάδα τα οποία παίζουν καλή και ποιοτική μουσική.Εμείς σήμερα έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε εδώ στο φόρουμ μας ένα αρκετά παλιό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη το οποίο όμως πρόσφατα μας χάρισε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.
Μετά τις μοναδικές συνεντεύξεις του Γιώργου Τιάκα (Rock diadromes) στον Γιάννη Γιοκαρίνη και τον Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ, έχουμε την μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος

 

Rock diadromes: Καλησπέρα φίλες και φίλοι του retrovisions.gr!Σήμερα έχουμε μαζί μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος, που βρίσκεται με πρόσφατη δισκογραφική δουλειά φρεσκότατη και πάρα πολύ καλή.Καλησπερίζω λοιπόν τον Γεράσιμο και την Βάνα την ψυχή του συγκροτήματος Δυτικός Άνεμος.Καλησπέρα παιδιά.

Γεράσιμος:Καλησπέρα Γιώργο.

Rock diadromes:Και να ξεκινήσουμε με μια κλασσική ερώτηση πως βγήκε το όνομα του γκρουπ? η μήπως είναι ένα αίνιγμα σαν το τραγούδι της καινούργιας σας δισκογραφικής δουλειάς?

Γεράσιμος:Γιώργο Καλησπέρα και πάλι .Να πούμε ότι είμαστε το μισό της ψυχής του Δυτικός Άνεμος έτσι?Οι υπόλοιποι δυο βρίσκονται κάπου αλλού τα παιδιά έχουν κάποιες υποχρεώσεις οπότε είμαστε μια ομάδα.Το όνομα βγήκε λόγο του ότι ξεκινήσαμε από την δυτική πλευρά της πόλης,τα περισσότερα μέλη,και μετά φύσηξε άνεμος και μας παρέσυρε σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpg

Ο νέος δίσκος του συγκροτήματος Δυτικός Ανεμος Μια φωνή που ταξιδεύει.


Rock diadromes: Μάλιστα πολύ ωραία, και να ρωτήσω τώρα για το πως λέγεται η καινούργια δουλειά σας ?

Γεράσιμος:Μια φωνή που ταξιδεύει Είναι τα πρώτα λόγια του πρώτου τραγουδιού του CD από εκεί από εκεί γνωριστήκαμε και το βγάλαμε .

Rock diadromes: Πως έγινε αυτή η δουλειά για πείτε μου λίγα λόγια.

Γεράσιμος:Αυτή η δουλειά επεξεργάστηκε πολύ καιρό τα τελευταία χρόνια ηχογραφούμε σβήνουμε βάζουμε ιδέες βγάζουμε,και είναι αποτέλεσμα τραγουδιών που γράφτηκαν αρκετά χρόνια πριν και με μερικά ποιο πρόσφατα βέβαια!

Βάνα:Ναι στην ουσία τα τραγούδια τα μαγειρεύουμε εδώ και δέκα χρόνια σιγά σιγά ,και τον τελευταίο χρόνο φτάσαμε στην τελική ευθεία!

Rock diadromes: Μάλιστα δέκα χρόνια δηλαδή έτσι?

Γεράσιμος:Το γκρουπ έγινε πριν δεκατρία χρόνια βέβαια

Rock diadromes: Δεκατρία χρόνια!!Και είσαστε τα ίδια άτομα από τότε?

Γεράσιμος:Ακόμη στην αρχή είμαστε νομίζω μικροί είμαστε ακόμα.(γέλια) Είχαμε επαφή με τους Rolling Stones και τους ρωτήσαμε πως το καταφέρνετε πως είναι η συνταγή (γέλια)

Rock diadromes: Αυτό είναι πολύ σημαντικό βέβαια να είσαι και φίλος με τους υπόλοιπους, τουλάχιστον να συνεργάζεσαι τόσα πολλά χρόνια σου λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις

Γεράσιμος:Και όταν έχεις ψυγείο στον χώρο που κάνεις πρόβες, σημαίνει ότι είσαι καλή παρέα!!(γέλια)

Rock diadromes: Πάρα πολύ ωραία.Από όσο γνωρίζω υπάρχει ένα πάρα πολύ σημαντικό διάστημα που προσπαθείτε να βγάλετε αυτή την δουλειά

Βάνα:Ναι είναι κάποια χρόνια.

Γεράσιμος: Ναι είχαμε μερικές ατυχιούλες θα λέγαμε αλλά μας έκαναν δυνατότερους, γιατί είχαμε συμφωνήσει με μια εταιρία η οποία κάτι έγινε και έληξε η συνεργασία, και τώρα με την Vardia Live όλα πήγαν καλά και φυσικά το μέλλον φαίνεται λαμπρό.

Rock diadromes: Και εγώ σας το εύχομαι παιδιά γιατί η δουλειά αξίζει πάρα πολύ και δεν θέλω να το πω για να κολακέψω κανένα ,άλλωστε γνωρίζω εδώ και αρκετούς μήνες που έχετε δώσει το master από το στούντιο και μπορώ να πω πως μου αρέσουν πάρα πολύ .Λοιπόν παιδιά να κάνουμε μια σύσταση των υπόλοιπων μελών της μπάντας?

Βάνα:Βεβαίως!Να πούμε πως εκτός από εμάς τους δύο στο συγκρότημα είναι ο Μάκης ο Εκρεμίδης ο οποίος παίζει μπάσο και κάνει φωνητικά,και ο Γιώργος ο Κυρτσίδης ο οποίος είναι ο ντράμερ μας.Τέσσερα άτομα είμαστε,

Rock diadromes: Τι πρόγραμμα θα έχετε παιδιά στα live σας?Θέλετε να μας κατατοπίσετε? Να ξέρει και ο κόσμος τι θα ακούει ακριβώς.

Γεράσιμος:Σε συναυλίες παίζουμε λίγα δικά μας τραγούδια και από εκεί και πέρα παίζουμε και Ελληνικά και ξένα με ροκ προσανατολισμό,από την δεκαετία του 60,70,μέχρι και ποιο σύγχρονα.

Rock diadromes: Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε τον ήχο του συγκροτήματός σας?

Βάνα:Έλα ντε! (γέλια)

Γεράσιμος:Η ερώτηση είναι δύσκολη.Οι ταμπέλες δεν είναι καλά να μπαίνουν αλλά πολλές φορές χρειάζεται να καταλάβει ο κόσμος αυτά που ακούει

Βάνα:Ροκ ακούσματα είναι θα έλεγα,αλλά το CD έχει διάφορα τραγούδια μέσα δηλαδή δεν είναι όλα,άμα ακούσεις ένα ένα τα τραγούδια το κάθε τραγούδι έχει κάτι διαφορετικό νομίζουμε εμείς.

Rock diadromes: Ναι υπάρχει μια ποικιλία μπορώ να πω ναί!Και είνα ικάτι που έλειπε και λείπει από την Ελληνική δισκογραφία αυτό πιστεύω δηλαδή ακόμα καταξιωμένες μπάντες κάνανε μια κόπια του εαυτού τους σε πολλά τραγούδια έπαιρνες ένα δίσκο και άκουγες πρακτικά το ίδιο τραγούδι ξέρω εγώ η τα ίδια δυο τρία τραγούδια άλλες τρεις και τέσσερις φορές

Γεράσιμος:Μ αρέσει μπαίνεις σε βαθιά νερά Γιώργο.Ισχύει αυτό που λες αλλά δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος δηλαδή ένα γκρουπ μια μπάντα,δυσκολεύεται να κάνει προοδευτικές κινήσεις να βγάλει καινούρια πράγματα και φοβάται,μήπως η εταιρία απορρίψει την δουλειά,και ο κόσμος το δει λίγο κάπως.Οπότε μένουνε λίγο στα ίδια

Rock diadromes: Είναι αυτό η μήπως είναι και γιατί πούλησε όποτε πρέπει να κάνουμε κάτι παρόμοιο για να συνεχίζει να πουλάει.

Βάνα:Ναι αυτό το ζητάνε περισσότερο οι εταιρίες και πολλές φορές οι καλλιτέχνες αναγκάζονται να το ακολουθήσουν.

Rock diadromes: Άρα έχει δυο όψεις αυτό το νόμισμα στην μια δηλαδή οι καλλιτέχνες φοβούνται να κάνουν κάτι πολύ extreme μήπως απορριφθούν από τους φαν τους, και από την άλλη οι δισκογραφικές εταιρίες φοβούνται επίσης να κάνουν κάτι διαφορετικό και ιδικά όταν έχει χαρακτηριστεί κάπως ένα συγκρότημα και άρα πρέπει να είναι έτσι όπως χαρακτηρίστηκε για να συνεχίζει ακόμα να πουλάει.

Γεράσιμος:Έτσι ναι!Οι ποιο καλές μουσικές και ιδέες,βγαίνουν στα υπόγεια ,στα προβάδικα που λένε πριν μπουν να ηχογραφήσουν.γιατί μόλις μπούμε στο στούντιο να ηχογραφήσουμε η για τα γκρουπ γενικά μπαίνει ένας κομπρέσορας που λέει αυτός ο στοίχος είναι κάπως ας τον κόψουμε λίγο,η εταιρία λέει ατή η μουσική είναι έτσι κόψε λίγο το σόλο είναι μεγάλο,κόψε κάνε και εκείνη την στιγμή μπαίνει......

Βάνα:Σε ένα κουτί

Γεράσιμος:: Ναι!!

Rock diadromes: Είχατε εσείς παρόμοια αντιμετώπιση στην δουλειά σας? δεν νομίζω!

Γεράσιμος:Όχι σε καμιά περίπτωση ευτυχώς και εμείς το επιδιώξαμε!

Βάνα:Και να είχαμε βέβαια εντάξει εμείς θέλαμε να κάνουμε αυτό που ...δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξουμε κάτι στην μουσική μας.Γιατί μας άρεσε πάρα πολύ και δεν θα ρίχναμε νερό στο κρασί μας .

Rock diadromes: Ε και έτσι είναι το σωστό!Η λογική είναι αυτή!Αυτός είμαι άρε παιδιά άμα σας αρέσει καλώς,άμα δεν σας αρέσει πάλι καλώς ,άμα είναι να γίνω κάτι άλλο για να σας αρέσει σταματάω να είμαι καλλιτέχνης!!Εγώ θέλω να βγω να πω αυτά τα πράγματα είτε τα νιώθω είτε τα πιστεύω είτε οτιδήποτε.

Βάνα:Αλλά από την άλλη νομίζουμε ότι και τα τραγούδια μας δεν είναι και τόσο πια extreme η κάτι τόσο ρε παιδί μου στο αυτί έτσι πρωτάκουστο!Έτσι πιστεύουμε για να πεις ότι θα ήταν δύσκολο για μια εταιρία να το προωθήσει ας πούμε.

Γεράσιμος:Είναι extreme τα τραγούδια απλά θέλει λίγο να τα επισκευάσεις είναι πονηρό το πράμα σαν την γυναίκα (γέλια)

Rock diadromes: Έτσι ακριβώς απλά αυτό που λέει η Βάνα πιστεύω ηχητικά τουλάχιστον δεν ξενίζουν είναι στο ύφος του κλασσικού ροκ ας πούμε που λίγο πολύ όλοι έχουν ακούσει ασχέτως ηλικίας,και αυτό είναι ένα καλό ένα συν για το σχήμα το δικός σας,αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει επιτέλους αυτοί που ακούν κάποια τραγούδια να αρχίσουν να ψάχνονται για τους στοίχους για το τι ακριβώς θέλει να πει αυτός που τους έγραψε.Γιατί ένα τραγούδι δεν γράφεται για τους ευνόητους μόνο λόγους,αλλά είναι και ένα κομμάτι της ψυχής του καλλιτέχνη.Πως σας ήρθε παιδιά η ιδέα για τον Ατελείωτο χορό ?Ο στοίχος του τουλάχιστον είναι δύσκολος κατά την γνώμη μου για τον μέσο ακροατή.

Δυτικός Άνεμος - Ατελείωτος Χορός


Βάνα:Είναι όντως αλλά σε αυτό πρέπει να απαντήσει ο Γεράσιμος που έγραψε το τραγούδι.

Γεράσιμος:Δεν θυμάμαι ακριβώς πως γίνονται τα πράγματα αυτά (γέλια)Έρχονται στο μυαλό και κάποια στιγμή το τραγούδι μένει και λες εντάξει ένα τραγούδι δεν θυμάμαι πως ακριβώς έγινε.

Rock diadromes: Εσύ όμως πρέπει να δίνεις λόγο για τους στοίχους που γράφεις (γέλια)

Γεράσιμος:Καλύτερα να μιλάνε οι στοίχοι για τον εαυτό τους παρά εμείς για αυτούς γιατί ένα τραγούδι είναι ένας ζωντανός οργανισμός και αρχίζει και φαίνεται μέσα στον χρόνο στο ραδιόφωνο οπότε οι απαντήσεις φαίνονται μέσα στο τραγούδι.

Rock diadromes: Συμφωνώ!και για να χαριτολογήσουμε κιόλας να σε ρωτήσω τώρα για το τραγούδι γυναίκα πονηρή,γιατί πρέπει το κακό να είναι πάντα θηλυκού γένους?(γέλια)

Γεράσιμος:Απλά έτυχε τώρα η μηχανή είναι θηλυκού γένους ε εντάξει (γέλια)

Βάνα:Εγώ νομίζω ότι επειδή είναι τραγουδισμένο από άντρα και επειδή ο άντρας κάνει παράπονα για μια γυναίκα θα έπρεπε να είναι θηλυκού γένους για αυτό που κάνει τα παράπονα (γέλια)

Rock diadromes: Το πρόβλημα του άντρα πάντα είναι θηλυκού γένους.

Βάνα:Μας λέτε εμάς γκρινιάρες αλλά νομίζω πως συμβαίνει το ανάποδο.(γέλια)

Rock diadromes: Τι έιναι αυτό που σε κάνει να γράψεις στοίχο

Γεράσιμος:Γιώργο γενικά γράφω έτσι λίγους στοίχους,δεν γράφω πολλά πράγματα και τα περισσότερα τα πετάω,ότι δεν μου αρέσει το στέλνω στο καλάθι των αχρήστων.Εντάξει είναι εσωτερική ανάγκη ο κάθε ένας από εμάς να φτιάξει κάτι,στοίχο μουσική,Εντάξει μου βγήκαν μερική στοίχοι.Επίσης να πω πως γράφει και ο Γιώργος από το συγκρότημα εξαιρετικούς,βέβαια ένα μόνο τραγούδι του υπάρχει στον δίσκο αυτό,θα υπάρξουν και άλλα αργότερα,απλά εγώ γράφω τραγούδια έχει διαφορά.Κατασκευάζω από την αρχή και μου είναι πολύ ποιο δύσκολο να μελοποιήσω κάποιους στοίχους κάποιου άλλου γιατί δεν μπορώ να μπω στο συναίσθημά του ακριβώς και δυσκολεύομαι να το κάνω ενώ τα δικά μου είναι εντός σέντρας...

Rock diadromes: Η και το ανάποδο δηλαδή στην μουσική να κάτσει επάνω ένας στοίχος ίσως.Να είναι και εκείνο δύσκολο.Ενώ όταν γίνονται ταυτόχρονα και τα δυο δημιουργούνται δηλαδή ταυτόχρονα είναι καλύτερα.

Δυτικός Άνεμος - (Live) Αλκυονίδες Μέρες


Γεράσιμος:Αλλά οι αλκυονίδες μέρες γράφτηκαν κατά παραγγελία για την Βάνα για την φωνή της.

Βάνα:Ναι του είχα ζητήσει να γράψει ένα τραγούδι για την φωνή μου έτσι όπως θα το ήθελα και εγώ και μου έγραψε τις αλκυονίδες μέρες και τον ευχαριστώ πολύ γιαυτό μου αρέσει πολύ

Rock diadromes: Και άμα γίνει Γεράσιμε και hit το τραγούδι θα ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο (γέλια)

Βάνα:Ναι καλά (γέλια)

Rock diadromes: Όχι γιατί είναι πολύ όμορφο τραγούδι

Γεράσιμος:Μακριά από τα Hit Δεν θέλουμε Hit (γέλια)

Rock diadromes: Το Hit με την καλή έννοια το εμπορικό δεν σημαίνει ότι είναι κακό κιόλας

Γεράσιμος:Ναι δεν θέλουμε να κάνουμε μπαμ Γιώργο θέλουμε τα πράγματα να κυλήσουν απλά,ομαλά να υπάρχει σταδιακή άνοδος του γκρουπ.

Βάνα:Γιατί συνήθως όταν γίνεται κάτι απότομα και ανεβαίνει απότομα κατεβαίνει κιόλας .

Rock diadromes: Έτσι!Είναι γενικός κανόνας αυτός πολύ λίγοι έχουνε παραμείνει στην κορυφή μετά από ένα μπαμ.3

Βάνα:Είναι δύσκολο.

Γεράσιμος:Τσαφ θέλουμε να κάνουμε όχι μπαμ.

Rock diadromes: Το μπαμ έχει ένα απόηχο ο οποίος σβήνει αναγκαστικά.Είτε το θέλουμε είτε όχι.

Βάνα:Αν πας ξαφνικά στην κορυφή αγχώνεσαι κιόλας γιατί πρέπει να μείνεις δεν ξέρω είναι λίγο περίεργο.Έτσι ξαφνικά!

Rock diadromes:Και εκεί είναι ίσως που καταστρέφονται όλα γιατί δεν ξεκινάς να κάνεις κάποιο τραγούδι και κάποιο δίσκο για να εκφραστείς όπως μας είπε και ο Γεράσιμος πριν,Επειδή βγαίνει από μέσα σου αλλά για να επιβεβαιώσεις το είδωλό σου.
Λοιπόν παιδιά..Τι γίνεται ας πούμε με ένα σχήμα το οποίο προσπαθεί να βγάλει μια δουλειά προς τα έξω πως είναι τα πράγματα σήμερα

Βάνα:Στην διαδικασία να φτάσεις για να βρεις μια εταιρία εξαρτάται και τι θέλεις έτσι?Αν θέλεις να κάνεις ένα CD με τους δικούς σου όρους ίσως να ταλαιπωρηθείς λιγάκι για να βρεις μια εταιρία να το κυκλοφορήσει.Εμείς εδώ θα έλεγα ότι σταθήκαμε τυχεροί γιατί κάναμε αυτό που θέλαμε.Από εκεί και πέρα δηλαδή αφού κυκλοφορήσει και μετά,δεν ξέρω γιατί ακόμα είμαστε νέοι σ αυτό δεν ξέρουμε και εμείς ακόμα τι γίνεται.Αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι να το προωθήσουμε το CD μόνοι μας μέσα από τις συναυλίες μας από το ραδιόφωνο ότι μπορούμε και αν βοηθήσει και η εταιρία όσο μπορεί βέβαια και από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα πάει εμείς ελπίζουμε να πάει!

Rock diadromes:Το λογικό είναι να πάει..Αυτό είνα ιτο λογικό!Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται δυστυχώς γιατί εντάξει κάποια πράγματα επειδή αξίζουν δεν σημαίνει ότι πουλάνε κιόλας.Βέβαια στο ροκ είναι λίγο διαφορετικά θέλω να πιστεύω δηλαδή ότι υπάρχει ίσως λίγο καλύτερο κριτήριο από τους ανθρώπους που ακούνε ροκ οπότε αν το δω εγώ έτσι,μάλλον θα πάει καλά προς τα εκεί το κόβω

Βάνα:Το θέμα είναι για μια δουλειά όσο καλή και αν είναι αν δεν ακουστεί πως θα πουλήσει!!

Γεράσιμος:Χρειάζεται η μαγική λέξη..Τύχη!

Rock diadromes:Όσον αφορά το πόσο θα πουλήσει συζητήσαμε με τον Γεράσιμο και μου είπες Γεράσιμε πως κάνατε κάποιες προσπάθειες στην τιμή του CD να είναι κάπως χαμηλότερη και τα σχετικά..Για πες μου.

Γεράσιμος:Κάναμε κάποιες προσπάθειες δεν το απαιτήσαμε απλά θέλαμε,ήταν βασική προϋπόθεση μάλλον για να κάνουμε την παραγωγή το CD να έχει χαμηλή τιμή έτσι δεν θα ξεπεράσει η τιμή τα 11 με 12 ευρώ στα δισκοπωλεία και εμείς από τις συναυλίες μας το δίνουμε χέρι χέρι που λένε 11 ευρώ.Φυσικά το CD με την ταινία του κανονικά νόμιμα όλα αυτά έτσι?Και έχει 11 τραγούδια είναι γεμάτος ο δίσκος και έτσι..θέλαμε την τιμή χαμηλά.

Rock diadromes:Θα ήθελα να ρωτήσω τώρα τα παιδιά το εξής..Τι πιστεύετε ότι λείπει από την σημερινή μουσική σκηνή σήμερα.

Βάνα:Εγώ πιστεύω ότι τέτοιου είδους μουσικές επειδή είσαι και εσύ μουσικός Γιώργο και έχω ακούσει και δικά σου τραγούδια τέτοιου μουσικές,σαν τις δικές σου και σαν τις δικές μας αλλά και των άλλων παιδιών άλλων συγκροτημάτων υπάρχουν απλά δεν προωθούνται όπως θα έπρεπε να προωθηθούν.Προωθούνται αυτά που λέγαμε πριν τα κομμάτια και η συνταγή του ότι αυτά τα τραγούδια ακούγονται και αυτά θα προωθήσουμε και τα υπόλοιπα μένουν λίγο πίσω και αυτό λίγο είναι ένα παράπονο δικό μας.

Rock diadromes: Εσύ Γεράσιμε?

Γεράσιμος:Εγώ νομίζω ότι λείπεις εσύ Γιώργο..θα το θέσω όσο ποιο γλυκά μπορώ εμείς με τα τραγούδια σου έχουμε πάθει πλάκα!!Έχουμε πάθει πραγματικά την πλάκα μας με τα τραγούδια σου και πρέπει να βγουν στον αέρα οπωσδήποτε..Αυτό και τίποτα άλλο!

Rock diadromes:Κατά πάσα δυνατότητα μέσα στον επόμενο μήνα μπορεί να κυκλοφορήσει το CD..Είμαστε στα συμβόλαια τώρα.

Γεράσιμος:Πρόσεξε όμως να τα διαβάσεις καλά ε? (γέλια)

Rock diadromes:Εγώ θέλω να πω και το εξής τώρα μια και μιλάμε για το τι λείπει στα τραγούδια.Παρατηρώ ότι ακόμα και σε άλλα ήδη μουσικής κάποιους ανθρώπους οι οποίοι είναι παθιασμένοι με κάποιους καλλιτέχνες και κάποια τραγούδια κάποιας συγκεκριμένης εποχής,και ψάχνοντας το να βρω γιατί ρε παιδί μου ξέρω εγώ υπάρχουν ας πούμε του Καζαντζίδη αυτή την στιγμή έτσι?Υπάρχουν άνθρωποι που ακούνε Καζαντζίδη και κόβουν φλέβες που λένε.Συνειδητοποίησα λοιπόν πως αυτός ο άνθρωπος έγραφε κάποια τραγούδια σκωπτικά που ήθελαν να πουν κάτι σε μια εποχή τότε.Τραγούδια της ξενιτιάς να πούμε?που άγγιζαν τον άνθρωπο τον ξενιτεμένο τον Έλληνα που ήταν στο εξωτερικό και μιλούσε για τις καταστάσεις που ζούσε αυτός ο άνθρωπος και αυτοί που τον ακούγαν τότε οι οποίοι έμεναν στο εξωτερικό και μένουν τώρα στην Ελλάδα ταυτίζονται ακόμη με αυτό είναι ένα μέρος της ζωής τους.

Βάνα:ο Καζαντζίδης πιστεύω είχε και πολύ καλή φωνή αλλά πιστεύω πως και έβγαζε πολύ ψυχή,πολύ πάθος και αυτό νομίζω μετράει ποιο πολύ σε ένα τραγουδιστή ποιο πολύ από το να είναι καλή φωνή!

Rock diadromes:Μήπως και αυτό είναι που λείπει από τα τραγούδια σήμερα?Μήπως τα τραγούδια που ακούμε στο ραδιόφωνο δεν έχουν να πουν κάποια πράγματα συγκεκριμένα και δεν μπορούν να εκφράσουν τις καταστάσεις που ζούμε αυτή την στιγμή σήμερα?Γιατί ζούμε κάποιες καταστάσεις ρε παιδιά

Γεράσιμος:Γενικά είναι ότι η μαζική παραγωγή το έχει αυτό..Είναι λίγο φαστ φουντ η κατάσταση.Αλλά όποιος θέλει μπορεί να ψάξει να βρει τον κατάλληλο σταθμό την κατάλληλη εκπομπή τα κατάλληλα δισκάκια και να μόνο αυτό που θέλει.Δεν είναι δικαιολογία αυτή ότι επειδή το ραδιόφωνο παίζει ότι θέλει αυτό δεν υπάρχουν καλά τραγούδια.

Βάνα:Τώρα είναι και άλλες οι εποχές τότε.Τώρα αυτό που είπε ο Γιώργος.Άλλα πράγματα απασχολούσαν τον κόσμο τότε και άλλα πράγματα τώρα.Τώρα υπάρχει αυτή η πληθώρα τραγουδιών,τραγουδιστών βλέπετε κάθε μέρα βγαίνουν σαν τα μανιτάρια.Δεν προλαβαίνεις.Είναι δύσκολο να ξεχωρίσει ένας τραγουδιστής μέσα στην μεγάλη πληθώρα.

Αυτόν Τον Κόσμο Τον Καλό - Δυτικός Άνεμος - Ράδιο Αρβύλα


Rock diadromes:Ποιον καλλιτέχνη της Ελληνικής ροκ σκηνής θεωρείτε σπουδαίο

Γεράσιμος:Δύσκολη ερώτηση.Ο Σαββόπουλος αν θεωρήσουμε ότι η ροκ είναι μια έννοια πολύ γενική είναι αγαπημένος μας καλλιτέχνης.Αλλά δεν είναι ένας μόνο είναι πολλοί.

Βάνα:Κοίτα τώρα εντάξει αν δεν μιλήσουμε για σημερινούς ο Σιδηρόπουλος χάραξε τον δρόμο έτσι?Για την ροκ!Εγώ ας πούμε μου αρέσει πάρα πολύ ο Μαχαιρίτσας ο Τσακνής από σημερινούς δεν ξέρω εσύ τι λες Γεράσιμε.

Γεράσιμος:Έχει γκρουπ που αφήσαν το σημάδι τους ποιο πολύ για τα συγκροτήματα ποιο πολύ έτσι.Τι να σου πω τώρα για τις τρύπες να πω για τα ξύλινα σπαθιά,τα μωρά στην φωτιά? Εντάξει.

Rock diadromes:Έχω την εντύπωση ότι βιώνουμε μια αναγέννηση του Ελληνικού ροκ τους τελευταίους μήνες και ότι από εδώ και ο πέρα θα συμβεί και αυτό.Το λέω για τους εξής λόγους γιατί γίνονται κάποιες συναυλίες ξανά,που είχαμε πάρα πολύ καιρό και αρκετά χρόνια για να δούμε τέτοιες συναυλίες,βλέπουμε ότι πέρυσι τα μωρά στην φωτιά που ανέφερες έβγαλαν καινούργια δουλειά πάρα πολύ καλή και προσεγμένη,δηλαδή στο επίπεδο του πρώτου δίσκου που είναι κλασσικός,Οι Πράσσειν άλογα έβγαλαν μια καινούργια δουλειά,Ο Γιώργος Ελευθέρογλου οι Κεραίες που τους γνωρίσαμε σαν Ελληνιστάν έχουνε ήδη καινούργια δουλειά,εσείς καινούργια δουλειά,οι δυτικές συνοικίες καινούργια δουλειά με διπλό CD.Έχω λοιπόν αυτή την εντύπωση τι πιστεύετε εσείς απλά έτυχε?Είναι σύμπτωση σε πέντε μήνες να βγουν τόσες πολλές δουλειές καλλιτεχνικά?

Γεράσιμος:όλα τα πράγματα έχουν τον κύκλο τους,έτσι και η ροκ μουσική αυτή την στιγμή κάνει τον κύκλο της και σε αυτό που λες συμφωνώ Γιώργο όντως υπάρχει μια έξαρση αυτή την στιγμή,τελική όμως έξαρση όχι χωρίς νόημα,και αυτό θα προχωρήσει θα πάει πολύ καλά.

Rock diadromes:Θέλετε να πείτε κάτι στον κόσμο που ακούει Ελληνικό ροκ?

Γεράσιμος:Να ακούει (γέλια)

Βάνα:Ναι να συνεχίζει να ακούει και να ψάχνει τις καλές μουσικές γιατί υπάρχουν.Εγώ θα ήθελα να πω και κάτι άλλο σε εσένα ήθελα να σε ευχαριστήσω παρά πολύ που στηρίζεις τόσο πολύ το Ελληνικό ροκ..Είσαι ίσως ο μοναδικός και σε ευχαριστούμε πολύ γιαυτό!

Rock diadromes:Αν βιώσουμε αυτό που λέγαμε πριν την αναγέννηση του Ελληνικού ροκ θα αρχίσει να ακούγεται και σε άλλους σταθμούς με πρώτο κύμα πιστεύω τα δυο μεγάλα ραδιόφωνα της πόλης.

Βάνα:Και επίσης θα ήθελα να πω στον κόσμο να στηρίζουν τα live που γίνονται στην πόλη έχει μεγάλη σημασία αυτό.

Γεράσιμος:Μόνο αυτό χρειαζόμαστε.Να έρθει για μια μπύρα να τον δούμε να κουνηθεί.

Βάνα:Ναι όσο υπάρχει ο κόσμος θα γίνονται live όσο δεν υπάρχει δεν θα γίνονται αυτό είναι αλυσιδωτή αντίδραση.

Rock diadromes:Να σας ευχαριστήσω λοιπό που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Βάνα:Και εμείς σε ευχαριστούμε Γιώργο που μας κάλεσες

Γεράσιμος:Νά σε καλά Γιώργο

Rock diadromes:Σας εύχομαι καλό δισκογραφικό ξεκίνημα,γιατί το ξεκίνημα έγινε πριν 13 χρόνια,καλό δισκογραφικό ξεκίνημα να πετύχει αυτό το επιχείρημα που κάνετε,γιατί πραγματικά είναι πολύ αξιόλογο και τα τραγούδια είναι πολύ όμορφα,μακάρι όμως να φτάσει και στον κόσμο και να τα αγκαλιάσει,για να μπορέσετε να συνεχίσετε και με δεύτερη και τρίτη κλπ κλπ δισκογραφική δουλειά.

Γεράσιμος:Και περιμένουμε φυσικά τον κόσμο στην επόμενη εμφάνισή μας.

 

 

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια

Χρήστες σε αυτή την συζήτηση

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Another World

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 167 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.