Συντάκτης άρθρου:akmakas

Εικόνα: vima-fm-995.jpg

Tο Ραδιόφωνο της Αθήνας Βήμα FM 99,5 ήρθε σε επαφή μαζί μας και ποιο συγκεκριμένα η μουσικός παραγωγός Δώρα Παυλίδου με την εκπομπή της Βουτιά στα social media ζητώντας μας μια συνέντευξη για το project του Pixel αλλά και για τις δραστηριότητες της κοινότητας του retrovisions.gr.Εμείς χαρήκαμε πολύ από αυτή την πρωτοβουλία και σας την παραθέτουμε προς ανάγνωση.Τους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που έδειξαν στην όλη προσπάθεια που γίνεται καθημερινά στην κοινότητά μας.

 
 
 
Βήμα FM Σήμερα έχουμε στην γραμμή τον administrator του retrovisions.gr τον Γιώργο Πεζιρκιανίδη ο οποίος θα μας μιλήσει για ένα καταπληκτικό project το οποίο τελείωσε η κοινότητα του.

retrovisions.gr Καλησπέρα στην όμορφη Αθήνα φιλιά από Θεσσαλονίκη γεια σας.

Βήμα FM Πολλά φιλιά να πούμε.Λοιπόν έχουμε μάθει σχετικά με το retrovisions.gr που ανέλαβε μια πρωτοβουλία και σκανάρισε όλα τα τεύχη του περιοδικού Pixel?

retrovisions.gr Ναι το ξεκινήσαμε αυτό πριν αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα το 2007 όταν έγινε το φόρουμ ανεβάσαμε τα πρώτα τεύχη περίπου 35 ήταν στον αριθμό.Μπήκαν και άλλοι στο παιχνίδι και βοηθήσαν όλα τα παιδιά από το φόρουμ,και φτάσαμε τώρα στο 2011 να λέμε πως τα τελειώσαμε .Περίπου 18.500 χιλιάδες σελίδες ήταν όλο το project.Κάψαμε και δυο σκάνερ εντάξη (γέλια)

Βήμα FM Αυτά τα τεύχη που μπορούμε να τα βρούμε?

retrovisions.gr Τα τεύχη αυτά υπάρχουν στο site μας και στο site της Compupress επειδή τα δώσαμε φυσικά μετά το τέλος του project.

Βήμα FM Η Compupress είναι αυτή που το έκδιδε έτσι?

retrovisions.gr Βεβαίως η Compupress βγάζει ακόμη και τώρα πολλά περιοδικά όπως είναι το computer για όλους το PC Master,το ασφάλεια και προστασία το καινούριο τεύχος που βγάζει,και τους τα στείλαμε και μας ευχαρίστησαν,μας φερθήκαν άψογα και τους ευχαριστούμε και θα τα βρείτε όπως είπα η στο retrovisions.gr η στο e Compupress.gr.

Βήμα FM Τρομερή δουλειά κάνατε παλιά δεν υπήρχε τίποτα από τα τεύχη και σε pdf,δεν υπήρχε τίποτα και σας ευχαριστούμε πολύ γιαυτό.

retrovisions.gr Ακριβώς..εντάξει δεν κάναμε τίποτα ουσιαστικά εμείς θέλαμε να διασώσουμε την ιστορία,δηλαδή εγώ προσωπικά δεν αρκέστηκα απλά στο να κάνω 20,30 τεύχη και να σταματήσω, γιατί από το πρώτο τεύχος μέχρι και το τελευταίο περιέχονται μέσα πληροφορίες πολύ σημαντικές για την ιστορία των υπολογιστών στην Ελλάδα, οπότε έπρεπε να διασωθούν όλα αυτά.Ίσως αργότερα μπορεί να μην τα βρίσκαμε ποτέ...οι μανάδες κάνουν μεγάλη ζημιά (γέλια)

Βήμα FM Άκου να δεις εμένα να δεις τι έχουνε πετάξει!!Πες μου λίγο...τι είχες αισθανθεί όταν κράτησες το πρώτο τεύχος του Pixel στα χέρια σου.

retrovisions.gr Μιλάτε για το νούμερο ένα,η γενικά το πρώτο τεύχος που αγόρασα εγώ.

Βήμα FM Μιλάω για το πρώτο τεύχος που κράτησες στα χέρια σου.

retrovisions.gr Το πρώτο τεύχος ήταν πολύ παλιό.Το πρώτο τεύχος το οποίο είχα αγοράσει ήταν το νούμερο 14 αν και υπήρξαν παιδιά από το φόρουμ που το διέθεταν και μας το έδωσαν.Απίστευτα συναισθήματα.Γενικά το Pixel έχει μια διαφορά από τα άλλα περιοδικά που υπάρχουν γενικά στο ιντερνετ.Το Pixel κατάφερε να ενώσει τις ηλικίες, δηλαδή παιδιά των 13 ετών και μεγάλοι ενήλικες των 50 μπορούσαν να το διαβάσουν..Το αγόραζαν και μικρά παιδιά δηλαδή και μεγάλοι .Η θεματολογία του και το πως ήταν δομημένο το περιοδικό βοηθούσε σε διαφορετικές ηλικίες να το διαβάσουν.Ήταν πολύ σημαντικό αυτό.

Βήμα FM Βέβαια βέβαια..Και να πούμε ότι οι υπολογιστές τότε έκαναν τα πρώτα τους βήματα και ήταν μια μαγική διαδικασία να βρεις ένα περιοδικό που να σε εκφράζει τότε που όλους όσους ασχολούνταν τότε με τους υπολογιστές τους έλεγαν λίγο τρελούς και έλα μωρέ τι τα θέλεις αυτά τους υπολογιστές..

retrovisions.gr Ναι κάποτε ένα μεγάλο κεφάλι της IBM είχε πει πως οι υπολογιστές δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5,6 κομμάτια παγκοσμίως.Δηλαδή έπεσαν τραγικά έξω (γέλια) Καταλαβαίνετε ότι έχει αλλάξει πλέον η μορφή του υπολογιστή,Και ήταν μια πολύ καλή κίνηση αυτή όχι επειδή το κάναμε εμείς,αλλά επειδή διασώθηκε η ιστορία.Αυτό μας ενδιαφέρει.

Βήμα FM Να καταλάβουμε ότι αυτό θα προσφέρει γνώσεις και στην νέα γενιά.

retrovisions.gr Ναι..Δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν παιδιά τα οποία γράφονται στην κοινότητά μας,που είναι 18 και 20 χρονών,δεν έχουν ιδέα και όταν διαβάζουν αυτά τα τεύχη προσπαθούν να βρουν και να αγοράσουν αυτούς τους υπολογιστές του 80,και κάθονται και τα κοιτάνε και λένε..τώρα τι κάνω!!τι πατάω!!και εμείς τους βοηθάμε πως θα ξεκινήσουν δηλαδή.Είναι πολύ συγκλονιστικό αυτό..το ότι έχουν παρατήσει δηλαδή τα internet cafe,και κάθονται σε ένα γραφείο και προσπαθούν να κατανοήσουν ένα υπολογιστή με λίγα Kbytes είναι φοβερό (γέλια)

Βήμα FM Τότε στο ξεκίνημα τους οι υπολογιστές άνοιγαν και ξεκινούσαν στο dos τώρα αυτό δεν υπάρχει.Δηλαδή που να έχεις μπροστά σου αυτή την επιφάνεια και να προσπαθείς να καταλάβεις τι γίνεται!!Μάθαμε επίσης πως προγραμματίζετε σε dos.

retrovisions.gr Το dos είναι σχετικά καινούριο..Εμείς πάμε ακόμη ποιο παλιά μιλάμε για την basic πριν από το dos.Το dos ήρθε πολύ αργότερα στους συμβατούς.Εμείς μιλάμε για την basic του 80,μιλάμε για παλιές γλώσσες που τα παιδιά στην κοινότητα κάθονται και προγραμματίζουν απλά για τον χαβαλέ τους.Δηλαδή κάτι σαν ψυχαγωγία..Το διασκεδάζουν.

Βήμα FM Τώρα είμαι σίγουρη πως πολλοί από τους ακροατές είναι με ένα χαμόγελο νοσταλγίας γιατί άλλαξαν πολλά μέσα σε πολύ λίγα χρόνια έτσι?Οι αλλαγές στους υπολογιστές και η κοινωνική δικτύωση που λέμε τώρα έγιναν σε πολύ μικρό διάστημα.

retrovisions.gr Έτσι ακριβώς και μάλιστα θα ήθελα να σας ενημερώσω πως στις 5 με 6 Νοεμβρίου θα ετοιμάσουμε την δεύτερη έκθεση υπολογιστών μας την retrosystem 2011 και θα γίνει στην σχολή Μωραϊτη στην Αθήνα Παπαναστασίου και Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό και θα έχουμε εκεί όλους τους υπολογιστές του 80 συγκεντρωμένους πάνω από 150 μηχανήματα γιατί ο χώρος είναι τεράστιος και θα έχουμε την δυνατότητα να τα εκθέσουμε στον κόσμο.Δωρεάν είσοδος και είστε φυσικά καλεσμένοι όλοι οι συντελεστές της εκπομπής.

Βήμα FM Θα μας γνωρίσεις από κοντά τότε εκεί.

retrovisions.gr Ναι (γέλια) φυσικά θα είναι όλοι εκεί και η Compupress και όλα τα μεγάλα ονόματα.

Βήμα FM Τέλεια τέλεια..Λίγο πριν σε αποχαιρετήσουμε θα θέλαμε να μας πεις τι άλλο μπορούμε να βρούμε στο retrovisions.gr

retrovisions.gr Το retrovisions.gr είναι μια κοινότητα που φωλιάζει μέσα τα χόμπι και τα συλλεκτικά αντικείμενα και ότι πηγάζει από αυτό.Ο κάθε ένας μπορεί να έχει μια συλλογή και να την εκθέτει δημόσια και να αναπολήσει.Ουσιαστικά είναι μια οικογένεια που προσπαθεί να μαζέψει όλα αυτά τα κομμάτια και να ενώσει όλους αυτούς τους χομπίστες.Δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν,τα φόρουμς τα οποία υπάρχουν στο ιντερνετ συγκεκριμένα ασχολούνται με ένα και δυο κομμάτια εμείς προσπαθήσαμε να μαζέψουμε λίγο από όλα έτσι ώστε ο κάθε ένας να βρει αυτό που ζητάει..

Βήμα FM Τέλεια τέλεια μπείτε λοιπόν στο retrovisions.gr να το ανακαλύψετε να δείτε γενικά τι έχει αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια, από προσωπικές συλλογές χρηστών του συγκεκριμένου φόρουμ...

retrovisions.gr Είμαστε γύρω στα 1850 μέλη εκ των οποίων οι 300 είναι ενεργοί.

Βήμα FM Τέλεια.Να σε ευχαριστήσω πολύ και θα τα πούμε στην έκθεση.

retrovisions.gr Σας ευχαριστήσω και ασφαλώς να έρθετε θα μας βρείτε εκεί.

Βήμα FM Κλείνοντας θέλω να σε ευχαριστήσω πολύ για την παρουσία σου σήμερα εδώ.

retrovisions.gr Εγώ να σας ευχαριστήσω να είστε καλά γεια σας.

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

retrovision player

Άλλα άρθρα

Κάθε χρόνο στις 20 του Ιούνη η Θεσσαλονίκη θυμάται μια από τις χειρότερες καταστροφές που την χτύπησαν.Θυμάται εκείνο το ζεστό καλοκαίρι της Τρίτης του 1978 το οποίο έμεινε στην ιστορία ως ημέρα του μεγάλου σεισμού.

Συνεντεύξεις

Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpgΑγαπητοί retrovisioners,έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε ένα αρκετά παλιό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη,το οποίο πρόσφατα μας χάρισε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.Έχουμε την μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος.

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Καλά αυτο με τον zoro μας σημάδεψε όλους.Μεγάλη μορφή που έφυγε πολύ άδικα και γρήγορα..Θυμάμαι που ...

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.