Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι
 • Σελίδα:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

ΘΕΜΑ: Oδηπορίκό στην ορεινή Αρκαδία και τεστ στη D700

Oδηπορίκό στην ορεινή Αρκαδία και τεστ στη D700 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3157

 • Darth_Cotsos
 • Το Άβαταρ του/της Darth_Cotsos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Δημοσιεύσεις: 239
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Καταχωρήθηκε 17 December 2009 - 02:30 AM

Πριν από λίγο καιρό όπως είχα δημοσιεύσει και σε άλλο άρθρο έγινα κάτοχος μίας νέας DSLR, της Nikon D700.με την ευκαιρία που είχα ως αδειούχος αλλά με τα βενζινάδικα να στερεύουν έκανα μία μικρή βόλτα στην ορεινή Αρκαδία για να δοκιμάσω την D700.194882279.jpg


Κατ' αρχή να πούμε λίγα πράγματα για τα χαρακτηριστικά της μηχανής.
Η D700 είναι για μένα η entry level στην επαγγελματική σειρά της Nikon αν και η ίδια η εταιρία προτάσσει την D300 και D300s. Ωστόσο αν και η παραπάνω μηχανή έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά ωστόσο είναι DX φορμάτ και όχι FX.
Τι σημαίνει αυτό? Πολύ απλά ο αισθητήρας της D300 έχει το ίδιο μέγεθος με τη ερασιτεχνική σειρά της Nikon δηλαδή έχει μέγεθος 23,6 x 15,8 mm (DX Format) ενώ η D700 είναι full frame δηλαδή ο αισθητήρας της έχει μέγεθος 36,0 x 23,9mm (FX Format) δηλαδή όσο ακριβώς είναι και το κλασικό φιλμ των 35mm!!!
Αυτό βέβαια για μένα έχει ένα μείον. Εκτός από τον 70-300 και ένα παλαιό 35-80 φακό που είχα με την παλαιά F60 όλοι οι υπόλοιποι φακοί ήταν DX format.
Οι φακοί DX εστιάζουν ακριβώς στο μικρότερο αισθητήρα που έχουν οι ερασιτεχνικές με αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιούνται από μηχανές με FX φορμάτ να έχουμε ένα crop που κόβει πράγματα από το πλάνο.
Στη D700 όταν έχει ένα DX φακό απάνω στο σκόπευτρο υπάρχει ένα τετράγωνο που σου ορίζει ακριβώς το μικρότερο πλάνο που θα πάρεις . Έτσι μπορείς να εστιάσεις στο θέμα σου χωρίς να φοβάσαι τι θα αφήσει απ'εξω ο φακός.
Εγώ έχω ήδη 3 φακούς με DX φορμά. Ένα 18-70, 18-105 και 35mm. Αυτό θα με αναγκάσει να βρω κάτι αντίστοιχο με τον 18 – 70 σε FX φορμά. Αν και ότι ποιο κοντινό αν θυμάμαι καλά ήταν ένας φακός 24 – 85, πάντα για φακούς Nikkor!!!
Βέβαια το αντίστοιχο συμβαίνει όταν χρησιμοποιείς ένα FX φακό σε μία DX μηχανή. Πάλι γίνεται ένα crop αφού ο φακός εστιάζει σε μεγαλύτερη επιφάνεια από αυτή του αισθητήρα. Μαζί με την D700 απέκτησα και ένα νορμάλ φακό FX Nikkor AF-S 50mm 1:1.4G.
Με αυτό το φακό τράβηξα και τις περισσότερες φωτογραφίες που βλέπετε στο άρθρο!!! Επίσης χρησιμοποίησα και τον AF-S Nikkor 18-70mm 1:3,5-4,5G ED που όπως είπα και ποιο πάνω είναι DX φορμάτ.
Να αναφέρω εδώ ότι η εστιακή απόσταση που αναγράφετε στους φακούς είναι η αντίστοιχη σε 35mm φορματ και όχι η πραγματική σε ότι αφορά τις μηχανές με μικρότερο από full frame αισθητήρα. Σε SLR συνήθως ή πραγματική τιμή της εστιακής απόστασης βρίσκετε πολλαπλασιάζοντας την ονομαστική τιμή με 1,5.
Έτσι για τον φακό των 35mm που έχω η πραγματική εστιακή του απόσταση όταν είναι 35 Χ 1,5 52,5mm.
Η αναλογία αυτή δίνετε από τον κατασκευαστή συνήθως μέσα στα χαρακτηριστικά που αναφέρουν οι οδηγίες χρήσης.
Ο αισθητήρας αυτός έχει ανάλυση 12 Megapixel και το μέγεθος της εικόνας μπορεί να φθάσει τα 4.256 x 2.832 pixel σε FX φορμά και 2.784 x 1.848 pixel σε DX φορμά.
Οι εικόνες μπορούν να αποθηκευτούν σε NEF (RAW) ή JPG format καθώς και σε TIF, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να αποθηκεύονται ταυτόχρονα και στα δύο format (NEF + JPG).
Η ταχύτητα της μηχανής μπορεί με την μπαταρία της να φτάσει τα 5 καρέ το δευτερόλεπτο ενώ με τροφοδοσία από τροφοδοτικό ή τροφοδοτικό πολλαπλών μπαταριών φτάνει τα 8 καρέ τα δευτερόλεπτο.
Το εύρος του ISO είναι 200 – 6400 με δυνατότητα μείωσης σε αντιστοιχία ISO 100 ή αύξησης σε αντιστοιχία ISO 25600!!!

H ταχύτητα κλείστρου μπορεί να ρυθμιστεί από 30” μέχρι 1/8000 του δευτερόλεπτου. Φυσικά υπάρχει και λειτουργία Β (Bulk) που αξιοποιήτε πολύ καλά με το ανάλογο ντεκλασέρ.

Η χρήση της είναι απλή και εαν έχετε χρησιμοποίησει παλαιότερα DSLR της Nikon δεν θα σας δυσκολέψει.
Εκείνο που κάνει εντύπωση με την μία είναι ότι απουσιάζει ο περιστροφικός επιλογέας μέσου το οποίου διαλέγαμε σε άλλα μοντέλα το mode ή τα έτοιμα προγράμματα.
Εδώ δυστυχώς για τον αρχάριο δεν έχουμε καθόλου έτοιμα προγράμματα. Το mode της μηχανής επιλέγετε από τον συνδυασμό του περιστροφικού επιλογέα στα δεξιά και του πλήκτρου mode.
Εύκολα ρυθμίζεις το White Balance, ISO, φορματ και ποιότητα αρχείου φωτογραφίας. Επίσης στον ίδιο περιστροφικό επιλογέα με τα παραπάνω που είναι στ' αριστερά μπορούμε να επιλέξουμε τη ριπή αν θα είναι single , γρήγορη Low ή γρήγορη High. Στο ίδιο υπάρχει και η επιλογή για αυτοφωτογράφιση και η παραμονή του κλείστρου σε ανοιχτό για αποκάλυψη και καθαρισμό του αισθητήρα!!!
Παρόλο που λείπουν έτοιμα προγράμματα ή μηχανή σε βοηθάει στη σωστή ρύθμιση δίνοντας σου πόσο συν ή πλην απέχει η φωτογραφία σου από το ιδανικό αποτέλεσμα ώστε εσύ να μπορέσεις αυξάνοντας ή μειώνοντας ανάλογα το διάφραγμά ή την ταχύτητα να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Φυσικά το αυτόματο mode υπάρχει και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όταν δεν μας ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αλλά μία απλή παρεήστική φωτογραφία που θα μοιραστούμε με τους φίλους μας αλλά δεν έχουμε την απλή κομπακτ μαζί μας.

Τρίτη σχεδόν μεσημεράκι λοιπόν και παίρνω το δρόμο για ορεινή Αρκαδία. Στόχος η Βυτίνα και μετά από σύντομη παραμονή για Μαγούλιανα και τελικά Λάστα.
Είναι μικρά χωριά της Αρκαδίας που σήμερα σε μεγάλο ποσοστό είναι εγκαταλελειμμένα.
Εκεί είναι όμως πού βρίσκεις την ηρεμία σου αλλά μπορεί να βρεις και κάποιο θέμα για φωτογράφηση που θα σε κάνει να ασχοληθείς για λίγη ώρα. Ιδίως αν η μηχανή είναι καινούργια και δεν βλέπεις την ώρα να αρχίσεις τους πειραματισμούς!!!

Αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο και στη νέα ψηφιακή τεχνολογία!!! Αν και το φιλμ έχει μία αξεπέραστη ποιότητα στην εκτύπωση ωστόσο κάθε φορά που εξορμούσα με τη F60 έδινα και ένα σκασμό λεφτά για εμφάνιση και εκτύπωση πέρα από την αγωνία που σε τρώει για το τι χαζομάρα θα έχεις κάνει.
Τώρα πειραματίζομαι όσο θέλω. Βάζω τη CF απάνω και παίζω με τις ώρες!!! Μόνος περιορισμός η μπαταρία. Η χωρητικότητα δε με ανησυχεί αφού πάντα έχω μαζί μου netbook και δίσκο για άδειασμα!!!

Μέχρι την έξοδο για Βυτίνα το ταξίδι είναι άνετο μέσω της Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου και Κορίνθου – Τριπόλεως.
Το όρια αυξήθηκαν κατά 10χλμ και τώρα πας με 130 με μεγάλο μέρος της οδού ενώ έχουν παραδοθεί στη κυκλοφορία και δύο νέα τούνελ.
Η σήραγγα του Αρτεμισίου έχει πλέον δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση πράγμα που σημαίνει ότι έχουν παραδώσει και το δεύτερο τούνελ.

Δε σταματάμε για καφέ στην Αλέα αλλά συνεχίζουμε μέχρι την έξοδο για Βυτίνα!!! Εκεί φυσικά βγαίνουμε και συνεχίζουμε ευθεία. Έχουμε το νου μας για ένα καφέ από ξύλο και πέτρα με ονομασία αν θυμάμαι καλά Δημόπουλος ή Δημητρόπουλος.... και τέτοιο.
Δε κάνω διαφήμιση αλλά είναι ένα καφέ με ζεστό περιβάλλον και νόστιμα γλυκά και πιστεύω ότι θα αρέσει σε πολλούς.
Πίνουμε το καφεδάκι μας τρώμε και το γλυκάκι μας και συνεχίζουμε για Βυτίνα!!


dsc02811t.jpg

Βυτίνα!!! Αφήνουμε τα τροχοφόρα στο πάρκινγκ και πάμε να αγοράσουμε μελί

Στη Βυτίνα είναι και οι πρώτες φωτογραφίες που τράβηξα. Δεν είχα και πολύ χρόνο γι' αυτό τράβηξα λίγες κοντά στο δημοτικό πάρκινγκ και αφού αγόρασα μέλι από έλατο πήρα ξανά το δρόμο. Κινούμαι προς τα Μαγούλιανα αλλά δεν φεύγουμε από το δρόμο που ήρθαμε.


dsc02891k.jpg


Και στη Βυτίνα υπάρχουν όμορφα εγκαταλελειμμένα αρχοντικά


dsc02871b.jpg


Πάμε προς την κεντρική πλατεία για... μέλι. Διακρίνετε το ρολόι της εκκλησίας


Καθώς βγαίνουμε από τη Βυτίνα υπάρχει ταμπέλα που λέει προς Αλωνίσταινα. Η διαδρομή μέχρι τον κεντρικό δρόμο είναι πολύ ποιο όμορφη ανάμεσα σε δεντρά.Εδώ τράβηξα για δεύτερη φορά φωτογραφίες για να σας δείξω την ομορφιά της διαδρομής που όμως είναι σύντομη.Με το 50mm φακό πάντα και με το πρώτο κλικ πήρα αυτό που ήθελα. Μια αποτύπωση της διαδρομής όπως ακριβώς την αντιλαμβάνομαι με σωστά χρώματα και φωτοσκιάσεις.Ο καιρός είχε ήδη γίνει μουντός με βαριά συννεφιά και είχε αρχίσει να ψιχαλίζει.Φυσικά αυτό δεν μας πτοεί. Ίσα ίσα που είναι ότι καλύτερο για τέτοιες περιοχές.Κρίμα βέβαια γιατί ήθελα να δω τη μηχανή πως “γράφει” σε ηλιόλουστη μέρα αλλά δεν πειράζει... Στην Ελλάδα είμαστε δεν θα χαθεί ο ήλιος!!!


dsc02951d.jpg

Ο δρόμος έξω από τη Βυτίνα πρός Αλωνίσταινα!!!


Βγαίνουμε στον κεντρικό δρόμο και πάμε δεξιά... Αριστερά γυρίζουμε πίσω ενώ ευθεία πάμε προς Αλωνίσταινα.
Συνεχίζουμε ευθεία μέχρι να βρούμε μια ταμπέλα που δείχνει δεξιά για Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο και Λάστα.
Εκεί φυσικά πάμε δεξιά και ξεκινάει η ανηφόρα... Προσοχή εδώ γιατί οι δρόμοι από εδώ και πέρα γίνονται επικίνδυνοι. Υπάρχει στενότητα, υπολείμματα κατολισθήσεων, λακκούβες, καθιζήσεις και νεροφαγώματα. Εδώ προσθέτουμε τα τοπικά Datsun που δε γνωρίζουν ότι Κ.Ο.Κ δεν είναι το γνωστό γλυκό!!!
Ωστόσο πριν από την διασταύρωση που αναφέρω και λίγο μετά τη Βυτίνα υπάρχει άλλη διασταύρωση στ' αριστερά που λέει προς Ελάτη. Πάρτε αυτό το δρόμο μέχρι τη Στεμνίτσα. Είναι απίστευτα όμορφή και γραφική διαδρομή.
Όσοι θέλουν να επισκεφθούν ορεινά εγκαταλελειμμένα χωριά ή και να γνωρίσουν τις ομορφιές του Μαινάλου καλά θα κάνουν να έρθουν με κάποιο 4Χ4.

Τα Μαγούλιανα είναι το πρώτο χωρίο που συναντάμε και μοιάζει να το έχουν κρεμάσει σα στολίδι στην πλαγιά του Βουνού. Εδώ έβγαλα άλλες 2 φωτογραφίες που βλέπετε παρακάτω. Η πρώτη είναι πριν φτάσουμε στο χωριό όπως αυτό αποκαλύπτετε μετά τη στροφή του δρόμου, ενώ η δεύτερη αφού έχουμε φύγει και βλέπουμε πλέον όλο το χωριό από πάνω!!


dsc03081mi.jpg

Τα Μαγούλιανα από ψηλά

Συνεχίζουμε μέχρι να συναντήσουμε άλλες δύο ταμπέλες και ακολουθούμε αυτή που δείχνει προς τη Λάστα.Εδώ θέλει αρκετή προσοχή στο δρόμο και φθάνουμε στη πρώτη στάση μας στο κεφάλι οπού ένας πέτρινος όγκος μοιάζει με γυναικείο κεφάλι. Δυστυχώς έχω ακούσει ότι θα το γκρεμίσουν γιατί έχει διαβρωθεί αρκετά και πλέον αποτελεί κίνδυνο!!!


dsc03151v.jpg

Πλησιάζοντας στο χωριό και ενώ ο τρούλος της Εκκλησίας φαίνεται καθαρά όπως και το νεκροταφείο που χωριού εκείνο που συναντάμε πρώτο είναι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.
Έχει ανακαινιστεί πλέον και δεν γνώρισα αμέσως την τοποθεσία. Εδώ τα καλοκαίρια την δεκαετία του '80 η νεολαία του χωριού με το φραπέ ανά χείρας κάθε απόγευμα απολάμβανε την θέα κατά το ηλιοβασίλεμα!!!
Εδώ προσπάθησα να προσεγγίσω τα βραχάκια όπου τότε κάθονταν οι έφηβοι και νέοι και απολάμβαναν το φραπεδάκι τους, ώστε να σας μεταφέρω την εικόνα που είχαν. Το έχουν κλήση με την ανακαίνιση αλλά τα κατάφερα και δεν μου έπεσα ούτε εγώ ούτε και η μηχανή!!!
Βουρ λοιπόν για το χωριό. Στην είσοδο μας καλωσορίζει μια ταμπέλα ενώ μία άλλη μας δίνει το δρόμο για το Αγριδάκι. Είναι ένα εγκαταλελειμμένο πλέον χωριό που αν και πολύ ήθελα να πάω για να σας μεταφέρω εικόνες ωστόσο ο δρόμος δεν το επιτρέπει αν δεν έχεις κάποιο 4Χ4...
Don't underestimate the power of the 8bit side!
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν από akmakas.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Oδηπορίκό στην ορεινή Αρκαδία και τεστ στη D700 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3158

 • Darth_Cotsos
 • Το Άβαταρ του/της Darth_Cotsos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Δημοσιεύσεις: 239
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Καταχωρήθηκε 17 December 2009 - 03:15 AM

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου


dsc03311p.jpg

Να γιατί ήθελαν να πίνουν το καφέ τους οι νέοι εδώ!!!


dsc03341n.jpg

Η πινακίδα μας καλοσωρίζει στο χωριό


Συνεχίζουμε λοιπόν ευθεία για την πλατεία. Υπάρχει πάρκινγκ πριν την πλατεία αλλά μια και δεν είναι High season πάμε με το αμάξι μέχρι την πλατεία. Εδώ έχουμε μια από τις ομορφότερες θέες και δύο μεγάλα πλατάνια που προσφέρουν δροσιά και σκιά!!!
Η φωτογράφηση αρχίζει με πρώτο το δημοτικό σχολείο που σήμερα είναι δημοτικός ξενώνας.
Η επιγραφή μας πληροφορεί ότι κτίστηκε το 1883 αλλά η λαϊκή παράδοση θέλει να έχει κοιμηθεί για ένα βράδυ εκεί κατά τη διάρκεια της επανάστασης ο Θ. Κολοκοτρώνης. Γι' αυτό και οι ντόπιοι το ονομάζουν “Το κονάκι του Κολοκοτρώνη”. Πιθανόν να είναι και βάσιμο αυτό και να αναφέρετε σε παλαιότερο κτίσμα που πιθανόν υπήρχε στο χώρο και γκρεμίστηκε μετά την απελευθέρωση για να γίνει το σχολείο!!!


dsc03361q.jpg

Το Δημοτικό Σχολείο


Πλησιάζω το σχολείο και προσπαθώ να τραβήξω την εκκλησία μαζί με την πλατεία. Μάταια ο πενηντάρης είναι λίγος πλέον και βάζω τον 18-70. Είδαμε το φως από την ευρυγώνια θέση του και κλικ έτοιμο!!! Αν δεν ήταν DX θα είχα περισσότερα μέσα στο κάδρο κρίμα...
Αμέσως γυρίζω και κοιτάω τη θέα. Ο Ήλιος έχει αρχίσει να δύει και ο ουρανός πάνω από τους ορεινούς όγκους παίρνει ένα λεπτό σομόν ή ροζ χρώμα ανάλογα με την ατμόσφαιρα!!! Δεν το σκέφτομαι βέβαια και κλικ η D700 κρατάει ακριβώς τις αποχρώσεις της στιγμής και μου επιτρέπει να τις μοιραστώ μαζί σας. Είχα τους ενδοιασμούς μου. Πολλές φορές εστιάζεις σε ανάλογα θέματα και τα χρώματα δεν είναι σωστά άλλες πάλι φορές είναι με τη μία. Η D700 τα κατάφερε με τη μία ακόμα και σε auto mode. Ναι σωστά καταλάβατε δεν τράβηξα μόνο μία ... Πειραματίστηκα λίγο με διάφορες ρυθμίσεις, όχι βέβαια εκτός ορίων για το συγκεκριμένο θέμα. Έβαλα και ένα φίλτρο πολωτικό που είχα αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.


dsc03651b.jpg

Τα χρώματα πάνω από τις κορυφογραμμές είναι εκπληκτικά!!!


Προχωρώ στο κέντρο της πλατείας και φωτογραφίζω το καμπαναριό που βρίσκετε ανάμεσα στους κορμούς των δύο πλάτανων. Πίσω ακριβώς βρίσκετε μια βρύση απ' όπου παλαιότερα έτρεχε συνέχεια κρύο δροσερό νερό. Σήμερα δεν τρέχει πλέον. Δεν ξέρω γιατί. Είναι η αλλαγή του κλίματος ή άλλος “δάκτυλος”.
Αλλά και άλλη βρύση που βρίσκετε ποιο πάνω από αυτή της πλατείας ίσα που τρέχει λίγο νερό.
Εκεί το καλοκαίρι έβαζαν καρπούζια και αναψυκτικά για να παγώσουν κάτω από το κρύο νερό. Το μεσημέρι είχες τζάμπα κρύα μπύρα, αναψυκτικά και καρπουζάκι, ενώ το νερό είπαμε έρεε άφθονο!!!
Λίγο ποιο δίπλα βρίσκετε το καφενείο. Έχει ανακαινιστεί και δεν είναι όπως παλαιά. Το παλιό μου άρεσε περισσότερο. Είχε κάτι. Τώρα μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο και μιλάω κυρίως για τον εσωτερικό χώρο. Τραβάω μερικές φωτογραφίες της εξωτερικής όψης και σας παραθέτω από άλλο site φωτογραφίες από το εσωτερικό όπως ήταν παλαιά. Όπως το είχα γνωρίσει και εγώ όταν είχα πάει εκεί για πρώτη φορά μέσα στη δεκαετία του '80.
Το καφενείο ανήκει στη κοινότητα έχει όλα το υλικά για να απολαύσει κανείς ότι θα απολάμβανε σε ένα επαρχιακό καφενείο και είναι self service. Δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος. Μπαίνεις φτιάχνεις το καφεδάκι σου πλένεις και το φλιτζανάκι στο τέλος και δίνεις ότι θέλεις στο ταμείο!!!


dsc03541yl.jpg

Το καφενείο όπως είναι σήμεραkafem.jpg

Το καφενείο όπως το γνώρισα

Ανεβαίνω πάνω από την πλατεία στην άλλη βρύση που σας έλεγα τραβάω μερικές φωτογραφίες και
βλέπω στη γωνία δύο από τα εναπομείναντα γεροντάκια να κάθονται πάνω σε ένα πεζούλι. Παίρνω μια μακρινή φωτογραφία πλησιάζω τα χαιρετάω και παίρνω το δρόμο της επιστροφής.
Λυπάμαι μεν αλλά με την απεργία δεν ξέρω αν θα βρω βενζίνη για την επιστροφή αν μείνω καμία μέρα ακόμα. Είμαι όμως και χαρούμενος. Κατάφερα να βγάλω για τεστ τη νέα μου μηχανή και κάτω από συνθήκες συννεφιάς και ψιχάλας.
Don't underestimate the power of the 8bit side!
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν από akmakas.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Oδηπορίκό στην ορεινή Αρκαδία και τεστ στη D700 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3159

 • Darth_Cotsos
 • Το Άβαταρ του/της Darth_Cotsos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Δημοσιεύσεις: 239
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Καταχωρήθηκε 17 December 2009 - 03:18 AM

dsc03621u.jpg

Η εκκλησία του χωριού. Μεγαλοπρεπείς θυμίζει άλλες εποχές όταν το χωριό έσφυζε από ζωή. .


dsc03571gy.jpg

Το καμπαναριό ανάμεσα στα πλατάνια της πλατείας


Η D700 φυσικά και δεν με απογοήτευσε. Μοιάζει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει ένας απλός ερασιτέχνης και μπορεί να τα βάλει μέ όλες τις συνθήκες φωτισμού.
Έκπληξή αποτελεί και το φλας της που είναι από τα ποιο δυνατά ενσωματωμένα φλας που έχω δει μέχρι τώρα!!!
Ενδεικτικά η ίδια φωτογραφία με την D70 με χρήση φλας βγαίνει πολύ ποιο σκοτεινή και σε αναγκάζει να αυξήσεις τη δύναμη του φλας της D70 κάτι που με την D700 θα βγει σωστά φωτισμένο!!!
Το menu της δεν θα το έλεγα απλό και δεν έχει υποστήριξη Ελληνικών. Δίνετε η δυνατότητα να φτιάξει ο καθένας το δικό του μενού με τις επιλογές ρυθμίσεων που χρησιμοποιεί ποιο συχνά και έτσι να βρίσκει να να αλλάζει τις ρυθμίσεις με τη μία!!!
Προσοχή επίσης στη μεταφορά. Η D700 ζυγίζει κοντά στο 1 κιλό με αποτέλεσμα να κουράζει χωρίς να το καταλάβεις ιδίως όταν υπάρχει πληθώρα θεμάτων που σου αποσπούν την προσοχή. Ασφαλίστε τη στο λαιμό σας γιατί δεν είναι δύσκολο να φύγει από τα χέρια σας!!!
Γενικά αποκόμισα τις καλύτερες εντυπώσεις από τη D700 και πιστεύω σύντομα να δείτε νέες φωτογραφίες πολύ ποιο προσεγμένες πλέον.


42984605.jpg

Εκοιτώ στο είδωλο κι έρχονται κάτι Τριπολιτσώται. Σου μιλάω για μαλλιά με καμιά κατοστή χιλιόμετρα..
Don't underestimate the power of the 8bit side!
Τελευταία διόρθωση: 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν από akmakas.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Oδηπορίκό στην ορεινή Αρκαδία και τεστ στη D700 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3160

 • akmakas
 • Το Άβαταρ του/της akmakas
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Δημοσιεύσεις: 1240
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
Καταχωρήθηκε 17 December 2009 - 04:05 AM

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω!!!Ουσιαστικά μιλάμε για 2 reviews σε ένα!!
Ας πάμε πρώτα στην D700..
Λεπτομερέστατη ανάλυση Κώστα μπράβο έγραψες ακριβώς ότι χρειάζεται κάποιος αναγνώστης ο οποίος ενδιαφέρεται για αυτές τις μηχανές οι οποίες αποτελούν το δεξί χέρι του επαγγελματία φωτογράφου.Φαντάζομαι πως γνώριζες τις διαφορές στο μέγεθος του CCD με την προηγούμενη σου φωτογραφική λογικό είναι διότι αυτή η φωτογραφική είναι πλήρως επαγγελματική και λογικά οι κατασκευαστές θέλουν να κάνουν πλήρη εξομοίωση με τις άλλοτε πανάκριβες SLR ..Νομίζω πως το πρώτο CCD στο μέγεθος του φιλμ μπήκε σε κάποιο DSLR μοντέλο SONY ...Διάβασα τρελά νούμερα ευαισθησίας ISO όπως επίσης για 5 και 8 καρέ το δευτερόλεπτο έμεινα εντυπωσιασμένος...Καταπληκτική αγορά..Δεν ξέρω φαντάζομαι πως θα έχεις και την εξτρά μπαταρία η οποία μπαίνει από κάτω με αντάλλαγμα λίγο μεγαλύτερο βάρος..Μπράβο Κώστα άξιος...
Πάμε τώρα στο μικρό σου ταξιδάκι..
Μοναδική η περιγραφή σου ένιωσα πως ήμουν παρέα μαζί σου και κάναμε μαζί αυτή την βόλτα..Οι φώτος αν και μικρές σε ανάλυση ήταν όλες καθαρές άλλωστε δεν ήταν δυνατόν να ήταν κάτι το διαφορετικό..Αισθάνομαι πως η κάθε φωτογραφία σου είχε την απόλυτη πιστότητα και χρωματικό αποτέλεσμα και ο θόρυβος πλέον στις φωτογραφίες σου σε δύσκολες συνθήκες θα είναι μια παλιά ανάμνηση..
Συγχαρητήρια φιλαράκι περιμένουμε και άλλες εκπλήξεις σου!!!!
Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες
Οι μεσαίοι άνθρωποι μιλούν για γεγονότα
Οι μικροί άνθρωποι μιλούν για τους άλλους
-Πλάτων-
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Oδηπορίκό στην ορεινή Αρκαδία και τεστ στη D700 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3161

 • Darth_Cotsos
 • Το Άβαταρ του/της Darth_Cotsos
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Δημοσιεύσεις: 239
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Καταχωρήθηκε 17 December 2009 - 04:25 AM

Thanks Γιώργο!! Αν θες μία συλλεκτική απο τις πρώτες full frame αν βρεις πάρε μια Contax N Digital. Η άλλη εταιρία ήταν η Canon!!!
H Sony άργησε.
en.wikipedia.org/wiki/Contax_N_Digital
Don't underestimate the power of the 8bit side!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Oδηπορίκό στην ορεινή Αρκαδία και τεστ στη D700 8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3162

 • nkarytia
 • Το Άβαταρ του/της nkarytia
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Δημοσιεύσεις: 56
Καταχωρήθηκε 17 December 2009 - 05:05 AM

Αυτή θ αποτελέσει το δώρο των Χριστουγέννων για μένα. Θα έχουμε φασαρία στο σπίτι (είναι ακριβούτσικη η άτιμη) αλλά αξίζει το "κόπο"

BTW, χρωματικά θα μπορούσαν να βελτιωθούν αρκετά οι φωτό με το εκπληκτικό Capture NX.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.
 • Σελίδα:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.334 δευτερόλεπτα

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Another World

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 76 guests και one member

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.