Καταχωρήθηκε 01 January 2011 - 09:54 PM

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

Το 1985 η Lotus Development Corporation παρουσίασε το Lotus Access System “Lotus 1-2-3”, ένα πρόγραμμα λογιστικού φύλλου. Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα φύλλο που γράφουμε κάποια δεδομένα, π.χ. την μισθοδοσία προσωπικού, που έχει ένα χαρακτηριστικό, εκτελεί τις πράξεις μόνο του.Το Lotus Access System αποτελείται από έξι τμήματα (στην αγορά πωλήθηκαν σαν ένα πακέτο). Το κύριο είναι το 1-2-3 και έγινε γνωστό με το όνομα Lotus 1-2-3.

 

Στο 1-2-3 έχουμε τις αναμενόμενες δυνατότητες. Το πλήθος των στηλών και των γραμμών μπορεί να φτάσει θεωρητικά τις 65.535 θέσεις, υπερ-αρκετές για τις συνήθεις εργασίες. Στα κελιά μπορούμε να έχουμε ονόματα, αριθμούς ή ημερομηνίες, με πολλές δυνατότητες,
-αντιγραφή, επικόλληση,
-Συναρτήσεις υπολογισμού, από απλό άθροισμα μέχρι σύνθετες μορφές,
-Ταξινόμηση,
-Διαχωρισμός της οθόνης σε παράθυρα εργασίας,
κ.α.

Να αναφέρουμε ότι με διαχωρισμό της οθόνης μπορούμε να εργαζόμαστε σε δύο διαφορετικές περιοχές του
φύλλου ταυτόχρονα και ο διαχωρισμός μπορεί να είναι οριζόντιος ή κάθετος.

Το πρόγραμμα Translate μπορούσε να διαβάσει δεδομένα από άλλο πρόγραμμα π.χ. από την dBASE και να τα μεταφέρει στο 1-2-3.

Το πρόγραμμα Print Graph έχει την δυνατότητα να εκτυπώνει (στην οθόνη ή στον εκτυπωτή), γραφικές παραστάσεις που έχουν αποθηκευτεί με το 1-2-3.

Σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία σε όλων των κατηγοριών επιχειρήσεις, αφού είχε δυνατότητες αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων.

Ονομα: Lotus Access System “Lotus 1-2-3”
Εταιρεία: Lotus Development Corporation
Ετος: 1985
Ελάχιστες απαιτήσεις: PC-MsDos με δύο floppy Disk Drive 5,25’’ με 360ΚB το καθένα.

 

 

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια

Χρήστες σε αυτή την συζήτηση

  • Καταχωρήθηκε 01 January 2011 - 10:38 PM

    Αγαπητέ Δημήτρη έγραψες ακόμη ένα καταπληκτικό κείμενο από ένα θέμα που ενδιαφέρει!!!Ευχαριστούμε πολύ

retrovision player

Διαβάστε επίσης

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 27 ολόκληρα χρόνια από την μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Μπολόνια ίσως ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών,ο Βραζιλιάνος Ayrton Senna.Ένα όνομα που οι παλαιότεροι στον χώρο και κυρίως οι βραζιλιάνοι ακόμη δεν το έχουν ξεχάσει.Ήταν ο άνθρωπος που τα Σαββατοκύριακα των Γκραν πρι έδινε απέραντη χαρά στην πατρίδα του στέλνοντας τους οπαδούς του στον ουρανό.
               Διαβάστε το θέμα

Συνεντεύξεις

Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpgΑγαπητοί retrovisioners,έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε ένα αρκετά παλιό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη,το οποίο πρόσφατα μας χάρισε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.Έχουμε την μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος.

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 217 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Όσοι από εσάς είχατε κάποτε στην κατοχή σας ένα ΖΧ Spectrum plus σίγουρα θα θυμάστε και εκείνο το πο...

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.