Συντάκτης άρθρου:Iv8bit

Καταχώρηση εικόναςΣε μια τελευταία προσπάθεια να αποκτηθεί μια θέση στην προσοδοφόρα αγορά κονσολών, η Commodore παρουσίασε το Amiga CD32. Μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια με το C64 GS, πήρε την απόφαση να διαφημίσει την Amiga 600 σαν games machine, που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως υπολογιστής, που ήταν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του CD32.

Το CD32 είναι ξεχωριστό, γιατί είναι η πρώτη 32 bit CD-ROM κονσόλα (το PlayStation εμφανίστηκε την επόμενη χρονιά). Βασίστηκε στην Amiga 1200, που τώρα είχε ένα νέο chip με το όνομα Akiko, που λειτουργούσε σαν CD-ROM controller και I/O chip.Αρχικά το σύστημα είχε επιτυχία και κατόρθωσε να κερδίσει το 50% των CD-ROM κονσολών στην Αγγλία, όπου επικρατούσαν τα γνωστά Sega's Mega CD και PC CD-ROM. Εν τούτοις το λογισμικό για το CD32 ήταν μια απογοήτευση, κυρίως αποτελείται από το παλαιό της Amiga σε CD.Δυστυχώς για την Commodore αυτή την εποχή είχαν αρχίσει τα οικονομικά προβλήματα. Η Αμερικανική κυβέρνηση πέρασε μια απόφαση που απαγόρευε στην Commodore την εισαγωγή των αγαθών στη χώρα, δεδομένου ότι όφειλαν 10 εκατομμύρια δολάρια από μια δίκη για παράβασης δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας.(Δείτε εδώ).
Με δεδομένο αυτή την κατάσταση, η Commodore κηρύσσει πτώχευση τον Απρίλιο του 1994. Τα απούλητα CD32 πήγαν στην κυβέρνηση των Φιλιππίνων ως πληρωμή για τη χρήση ενός εργοστασίου.

Ονομα: Amiga CD32
Κατασκευαστής: Commodore
Χώρα προέλυσης: U.S.A.
Ετος: 1993
CONTROLLERS: 8-way d-pad, 4 buttons
CPU: Motorola MC68EC020
Ταχύτητα: 14.18758 MHz (PAL), 14.31818 MHz (NTSC)
CO-PROCESSOR: AGA based chipset: 8374 Alice (memory controller and blitter),
4203 Lisa (video control chip), 8364 Paula (sound & I/O), 391563-01 Akiko (I/O controller)
RAM: 2 MB Chip RAM + 1 KB flash
ROM: Kickstart 3.1: 512 KB + 512 KB extended ROM
GRAPHIC MODES: 320x200 έως 1280x512 μέγιστο
Χρώματα: Παλέτα με 16.7 εκατομμύρια χρώματα, ταυτόχρονα στην οθόνη:
256 σε normal modes, 262.144 σε HAM-8
Ηχος: 4 channel 8 bit PCM, stereo output
I/O PORTS: serial port, expansion interface, 2x RCA audio, composite video out,
RF out, keyboard interface, 2x Atari controller ports
MEDIA: CD-ROM
Αριθμός παιχνιδιών: 52
Περιφερειακά: MPEG decoder cartridge, keyboard!

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

retrovision player

Διαβάστε επίσης

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 27 ολόκληρα χρόνια από την μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Μπολόνια ίσως ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών,ο Βραζιλιάνος Ayrton Senna.Ένα όνομα που οι παλαιότεροι στον χώρο και κυρίως οι βραζιλιάνοι ακόμη δεν το έχουν ξεχάσει.Ήταν ο άνθρωπος που τα Σαββατοκύριακα των Γκραν πρι έδινε απέραντη χαρά στην πατρίδα του στέλνοντας τους οπαδούς του στον ουρανό.
               Διαβάστε το θέμα

Συνεντεύξεις

Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpgΑγαπητοί retrovisioners,έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε ένα αρκετά παλιό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη,το οποίο πρόσφατα μας χάρισε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.Έχουμε την μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος.

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 55 guests και one member

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Όσοι από εσάς είχατε κάποτε στην κατοχή σας ένα ΖΧ Spectrum plus σίγουρα θα θυμάστε και εκείνο το πο...

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.