Συντάκτης άρθρου:akmakas
 
 
 
 
 
 
Το computer shop άνοιξε το 1984 στην οδό Στουρνάρα 47 και ήταν ένα αρκετά πρωτοποριακό στον χώρο του κατάστημα πλήρως ενημερωμένο,με προϊόντα για κάθε ανάγκη και γούστο
 
 

 

Στα δεξιά δέσποζε μια τεράστια βιτρίνα με διάφορους υπολογιστές,εκτυπωτές και τηλεοράσεις.Στο εσωτερικό και στα αριστερά κυριαρχούσε μια τεράστια βιτρίνα με αυθεντικά προγράμματα και παιχνίδια για όλους τους τύπους των υπολογιστών που κυκλοφορούσαν τότε στην αγορά.Στο βάθος ξεκινούσαν οι κλασικοί πάγκοι με τους υπολογιστές της έκθεσης.Κάνοντας μια βόλτα μπορούσες να βρεις ιστορικά μηχανήματα όπως Commodore VIC 20,Newbrain,ZX Spectrum 16K και Plus,Spectravideo,και Jupiter Ace.Στο διπλανό τραπέζι διέκρινε ποιο επαγγελματικές λύσεις όπως ο Epson ΗΧ-20 και τον εμπορικά σπάνιο Pied Piper με το ενσωματωμένο disk drive των 5''1/4.

Ο πρώτος πάγκος με τα οχτάμπιτα μηχανήματα των home micros της έκθεσης.

Στον τομέα των περιφερειακών το computer shop ξεκινούσε με μια πολύ πλούσια γκάμα εκτυπωτών όπως οι ταλαντούχοι Alphacom,οι μικροί αλλά θαυματουργοί Seikosha,αλλά και τους γνωστούς ογδοντάστηλους Epson και Star για ποιο επαγγελματικές εργασίες.Όσο αφορά τα μόνιτορς η επιλογή του Computer shop ήταν στραμμένη αποκλειστικά στις οθόνες Hantarex τις οποίες μπορούσε να εγγυηθεί πλήρης υποστήριξη και Service.Κλείνοντας τον τομέα των περιφερειακών μπορούσε ο πελάτης να βρεί Joysticks,interfaces,επεκτάσεις μνήμης σε όσα micros δεχόταν αναβάθμιση και τέλος υπήρχαν διαθέσιμα τα γνωστά microdrives για τον Spectrum ΖΧ 48 και QL αλλά και κασετόφωνα για όσους ήθελαν να κρατήσουν την κλασσική παραδοσιακή διαδικασία του loading.Φυσικα΄υπήρχαν και οι data κασέτες και κάθε μορφή δισκέτας για την εγγραφή των data.

Σειρά έχει ο δεύτερος πάγκος με τα τα ποιο ακριβά επαγγελματικά.

Το επιχείρηση είχε μια διαφορετική φιλοσοφία όσο αφορούσε το marketing.Φρόντιζε να διαθέτει κυρίως προγράμματα και παιχνίδια στους γνωστούς εμπορικούς υπολογιστές και πέρα της διάθεσης κατάφερνε να φέρνει πρώτο τα πρώτα μοντέλα στην έκθεση για τους ενδιαφερόμενους πριν ακόμη διατεθούν στην αγορά.Επίσης στην αυστηρή πολιτική του Computer Shop υπήρχε και η άμεση διάθεση σε στοκ όλων των προϊόντων που είχε στο κατάστημα πράγμα πολύ σημαντικό.Τέλος ο πολύτιμος τομέας του Service των micros από εξειδικευμένο προσωπικό δεν άφηνε άλλες αμφιβολίες πως ο πελάτης που θα επέλεγε το Computer Shop για την αγορά του δικού του υπολογιστή θα ήταν πλήρως προστατευμένος όσο αφορούσε το after sale service αλλά και θα είχε την δυνατότητα να αξιοποιήσει στο έπακρο τον υπολογιστή που είχε αποφασίσει να αγοράσει.

Επιπλέον πληροφορίες από sinclair_jim

Εμφανίστηκε το 1984 στον αριθμό 47 της Στουρνάρα,ένα μοντέρνο νέο κατάστημα υπολογιστών.Στην πραγματικότητα δεν είναι νέο αφού πίσω του βρίσκονται τα βασικά στελέχη του ACC.Το βασικό ατού του καταστήματος δεν είναι η «πείρα» των ιδιοκτητών, αλλά το τμήμα επισκευών που αναλαμβάνει σχεδόν όλα όσα έχουν σχέση με home micros.Σε αυτό το κατάστημα έμφαση είχε δοθεί στο να παρουσιάζονται τα νεότερα μοντέλα της αγοράς. Όταν ακούγαμε τις φήμες ότι ο «Θείος» έχει προβλήματα στην παραγωγή του QL, σε αυτό το κατάστημα τον βλέπαμε! Αλλά δεν τον αγγίζαμε, προφανώς είχαν φέρει κάποιο πρωτότυπο για διαφημιστικούς λόγους...Το κατάστημα είχε πληθώρα Ελληνικών προγραμμάτων και Ελληνικών περιοδικών του χώρου!!!

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια

Χρήστες σε αυτή την συζήτηση

 • Καταχωρήθηκε 15 January 2011 - 02:53 AM
  Από κει είχα πάρει πολλά από τα βιβλία μου, και (αν δεν κάνω λάθος) το joystick για τον Apple IIe μου (ήταν αναλογικό joystick για PC που έπρεπε να το μετατρέψω μόνος μου, αλλά άξιζε τον κόπο!)

 • Καταχωρήθηκε 15 January 2011 - 08:47 AM
  soupmeister πες μας λίγα πράγματα για το μαγαζί ότι θυμάσαι ο χώρος η εξυπηρέτηση αν είχε κάποιο club εκεί κλπ.

 • Ήταν ένα απλό μαγαζί, σίγουρα δεν ήταν club. Δεν είχε το χώρο για κάτι τέτοιο, μια και ήταν στεγασμένο σε μία απλή εμπορική μονάδα σε ένα εμπορικό κέντρο στο Χαλάνδρι. Το πιο χαρακτηριστικό πράγμα που θυμάμαι ήταν ότι δούλευε εκεί ένας γνωστός με τον οποίο συχνάζαμε (τότε) στην ίδια BBS.

  Δε θυμάμαι κάτι συγκεκριμένα για την εξυπηρέτηση, κακό ή καλό. Θυμάμαι ότι είχαν μια καλή συλλογή από μηχανήματα, βιβλία, software και περιφερειακά. Αυτή τη στιγμή θυμάμαι τα Atari Mega ST στη βιτρίνα τους, και ένα κινέζικο (νομίζω) PC compatible. Λόγω της εποχής κάλυπταν κυρίως την ανερχόμενη αγορά των PC, αλλά αν θυμάμαι καλά είχαν ακόμα υποστήριξη και για τα 8bitα.

 • Καταχωρήθηκε 15 January 2011 - 10:21 PM
  πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου φίλε μου.

 • Καταχωρήθηκε 04 April 2012 - 07:44 PM
  Αυτό το post είναι ο λόγος που γράφτηκα στο forum!

  Τι μου θυμίσατε τώρα... έχω αγοράσεις άπειρα, παιχνίδια, περιφεριακά αλλά και 2 υπολογιστές από το συγκεκριμένο κατάστημα!!!

  Ήταν τρόπον τινά "το κατάστημά μου" όταν ήμουν παιδί, όλα από εκεί τα ψώνιζα μέχρι που έκλεισε ξαφνικά...

 • Καταχωρήθηκε 04 April 2012 - 08:15 PM

  Καλωσόρισες στην παρέα μας!
  Εδώ θα βρεις πολλά θέματα τα οποία θα σε νοσταλγήσουν, θα σε κάνουν να γελάσεις και άλλες φορες να δακρυσεις για τα όμορφα εκείνα χρόνια...
  Αλλα το σημαντικότερο θα ξανανιώσεις ξανά παιδί!
  Καλή διαμονή.

 • Καταχωρήθηκε 05 April 2012 - 10:12 AM
  Κάπως έτσι έκλεισαν όλα τα μαγαζιά..Ξαφνικά.Καλώς ήρθες!

retrovision player

Διαβάστε επίσης

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 27 ολόκληρα χρόνια από την μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Μπολόνια ίσως ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών,ο Βραζιλιάνος Ayrton Senna.Ένα όνομα που οι παλαιότεροι στον χώρο και κυρίως οι βραζιλιάνοι ακόμη δεν το έχουν ξεχάσει.Ήταν ο άνθρωπος που τα Σαββατοκύριακα των Γκραν πρι έδινε απέραντη χαρά στην πατρίδα του στέλνοντας τους οπαδούς του στον ουρανό.
               Διαβάστε το θέμα

Συνεντεύξεις

Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpgΑγαπητοί retrovisioners,έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε ένα αρκετά παλιό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη,το οποίο πρόσφατα μας χάρισε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.Έχουμε την μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος.

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Όσοι από εσάς είχατε κάποτε στην κατοχή σας ένα ΖΧ Spectrum plus σίγουρα θα θυμάστε και εκείνο το πο...

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.