Συντάκτης άρθρου:akmakas
 
 
 
 
Όταν θυμόμαστε την επιχείρηση Microstore η οποία άνοιξε και αυτή τα 80s στην Νέα Σμύρνη στην Αθήνα τότε σίγουρα θα θυμηθούμε όλα εκείνα τα πράγματα που το συνέδεαν.

 

 

 

Στο microstore θα θυμηθούμε τους μεγάλους και άνετους χώρους του,τα ετοιμοπαράδοτα εμπορεύματα,την άμεση και φιλική εξυπηρέτηση και φυσικά τις παρέες των κομπιουτεράδων.Το Microstore λοιπόν αποτέλεσε μια ποιοτική επιλογή για τις micro αγορές των Αθηναίων αφού μπορούσε να προμηθεύσει στον πελάτη το μηχάνημα που ήθελε.Ποιο συγκεκριμένα το Microstore διέθετε υπολογιστές όπως Commodore 64 και 128,Amstrad 6128,Atari XE 65 αλλά και συμβατούς όπως τον Tulip.Για την μηχανογράφηση και την εκτύπωση οι εκτυπωτές Star και Citizen ήταν μια πολύ καλή επιλογή για τον υποψήφιο αγοραστή.

(Φώτο αριστρά)Αγοράζοντας ένα υπολογιστή αγόραζες και άφθονη υποστήριξη.
(Φώτο δεξιά)Το Microstore γεμάτο με καλούδια.Η χαρά του αγοραστή.

 

Μαθήματα computerr.Οι νέοι μαθαίνουν τις πρώτες γλώσσες όπως η basic.

 

Μαζί με το hardware φυσικά υπήρχαν άφθονα προγράμματα και παιχνίδια για κάθε ηλικία γούστο και εργασία.Ιδιαίτερες εφαρμογές για τους επαγγελματίες,μηχανογραφικά και λογιστικά προγράμματα για εμπόρους αλλά και φυσικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά σε κάθε μηχάνημα ξεχωριστά.Πέρα όμως της φιλικής εξυπηρέτησης που ήταν σε πολύ υψηλά στανταρ το Microstore διέθετε και ξεχωριστό τμήμα service και επισκευής κάθε μηχανήματος με τους τεχνικούς να εξετάζουν την κάθε βλάβη και να προβαίνουν σε επισκευή η άμεση αντικατάσταση του προϊόντος.Με αυτόν τον τρόπο το after sale service ήταν ποιο ολοκληρωμένο.Ο τομέας που διέφερε το Microstore όμως από τα περισσότερα καταστήματα της Ελλάδας ήταν τα ταχύρυθμα μαθήματα για υπολογιστές όσο αφορά τον προγραμματισμό και την εκμάθηση των λειτουργιών τους.Μια μεγάλη αίθουσα περίμενε τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι ήθελαν να περπατήσουν στον χώρο των home computers με σταθερά βήματα μαθαίνοντας θεωρία και πράξη.Οι τιμές του Microstore ήταν πολύ χαμηλές και ιδιαίτερα ανταγωνίσιμες με τις τιμές των άλλων καταστημάτων και γιαυτό το Microstore ήταν και η πρώτη επιλογή του κατοίκου της Νέας Σμύρνης.

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι στο παρελθόν και περιμένουμε τις δικές σας εμπειρίες για να τις προσθέσουμε στο θέμα.

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια

Χρήστες σε αυτή την συζήτηση

 • Καταχωρήθηκε 25 May 2012 - 04:06 PM
  Τώρα πραγματικά συγκινήθηκα. Που πήγες και το βρήκες ??
  Ως γνήσιος ΝεοΣμυρνιώτης έχω να πω, ότι ήταν το Νουμερο 1 μαγαζί για την εποχή του. Σε μια εποχή που οι λέξεις Amstrad, Spectrum,Commodore, Amiga, Atari, ήταν οι αγαπημένες όλων εμάς των πιτσιρικάδων και άγνωστες για τους γονείς μας... :;;l:
  Πραγματικά πολύ μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών για όλους τους υπολογιστές.
  Ο τύπος στην φωτογραφία με το μουστάκι, τον θυμάμαι χαρακτηριστικά. Πρέπει να ήταν ο Ιδιοκτήτης.

  Γιώργο να σαι καλά για τις πανέμορφες αναμνήσεις.

 • Καταχωρήθηκε 25 May 2012 - 04:17 PM
  Faiakas ευχαριστώ αν μπορείς και θυμηθείς διάφορα γεγονότα καταστάσεις λεπτομέρειες από εκεί θα ήθελα να τα γράψεις σε κάποιο επόμενο ποστ για να τα προσθέσω στο πρώτο θέμα..Π.Χ λέω πως ίσως θυμηθείς πως έφερνε κάποια βιβλία κλπ.Ότι θυμηθείς θα είναι καλό.

retrovision player

Διαβάστε επίσης

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 27 ολόκληρα χρόνια από την μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Μπολόνια ίσως ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών,ο Βραζιλιάνος Ayrton Senna.Ένα όνομα που οι παλαιότεροι στον χώρο και κυρίως οι βραζιλιάνοι ακόμη δεν το έχουν ξεχάσει.Ήταν ο άνθρωπος που τα Σαββατοκύριακα των Γκραν πρι έδινε απέραντη χαρά στην πατρίδα του στέλνοντας τους οπαδούς του στον ουρανό.
               Διαβάστε το θέμα

Συνεντεύξεις

Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpgΑγαπητοί retrovisioners,έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε ένα αρκετά παλιό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη,το οποίο πρόσφατα μας χάρισε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.Έχουμε την μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος.

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 45 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Όσοι από εσάς είχατε κάποτε στην κατοχή σας ένα ΖΧ Spectrum plus σίγουρα θα θυμάστε και εκείνο το πο...

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.