Συντάκτης άρθρου:akmakas
 
 
 
 
 
 
Μετά το πρώτο σοκ που εισέπραξαν οι λάτρεις των first person shooters από το εντυπωσιακό παιχνίδι της Valve Half life την χρονιά του 1998 η ιστορία φάνηκε να επαναλαμβάνεται.
 

Μετά από δυο αρκετά πετυχημένα add-ons ήρθε τελικά στα τέλη του 2004 το δεύτερο χτύπημα από την ίδια εταιρία με ακόμη ένα δυνατό παιχνίδι βασισμένο στην ίδια ιστορία με τίτλο Half Life 2.Το παιχνίδι από την αρχή της κυκλοφορίας του πούλησε 4 εκατομμύρια κομμάτια και εδώ θα σταθούμε,με ένα Special Review το οποίο φυσικά αξίζει τον κόπο να αναλύσουμε προσεκτικά..

Υπόθεση :Το Half Life 2 απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις των παιχνιδιών επιστημονικής φαντασίας αφού το θέμα του έχει να κάνει με το μέλλον, τα εξωγήινα τέρατα τους διακτινισμούς ,τον έλεγχο του χρόνου. Είστε ο Dr Gordon Freeman ένας περπατημένος επιστήμονας της εταιρίας Black Mesa Incident που ασχολείται με την πυρηνική φυσική τις ανακαλύψεις νέων δυνάμεων που θα δώσουν στον άνθρωπο την δυνατότητα να διακτινίζεται παντού στον χώρο και στον χρόνο…Μετά την παταγώδη αποτυχία ενός πειράματος που είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν διαφορές πύλες και να περάσουν δεκάδες τέρατα από άλλους κόσμους στο διαστημικό εργαστήριο και στην γη,καλείστε να ξαναπροσπαθήσετε να δια σώσετε τον κόσμο από την εξωγήινη απειλή.Το παιχνίδι μας ξεκινά στο κοντινό μέλλον στην κατεστραμμένη γη από τους εξωγήινους,και σε μια μεγάλη πόλη την πόλη 17 η οποία προστατεύεται από εκατοντάδες φρουρούς Security οι οποίοι ντυμένοι σαν αστακοί επιβλέπουν την τάξη προστατεύοντας την από ταραξίες και εξωγήινους εισβολείς…

Το καθεστώς εκεί ελέγχετε και διατάσσεται από ένα κακό δικτάτορα ο οποίος έχει μετατρέψει τους πολίτες σε δούλους ρομπότ.. Κάπως έτσι ξεκινάτε και εσείς κατεβαίνοντας από τον σταθμό του τρένου ψάχνοντας να βρείτε ένα δικό σας φρουρό τον Barney Calhoun o οποίος θα σας δώσει την στολή που φορούσατε στο Half Life. Με την στολή αυτή πραγματικά γίνεστε αθάνατος αφού φορώντας την αυτόματα γίνεστε ανθεκτικός στην ραδιενέργεια σχεδόν άτρωτος στις σφαίρες και ασφαλώς πιο δυνατός.. Σκοπός της ομάδας οργάνωσης που θα σε βοηθήσει είναι να επιτευχθεί μια επανάσταση που δεν θα καταλήξει σε αποτυχία όπως οι προηγούμενες θα καταστρέψει το καθεστώς και θα καθαιρέσει όλο τον δικτατορικό μηχανισμό. Έτσι λοιπόν όλο το βάρος πέφτει σε εσένα αρχηγό και πρωτομάστορα της όλης επιχείρησης.Στην πορεία θα γνωρίσεις μια πανέμορφη και δραστήρια κοπέλα την Alyx Vance η οποία θα γίνει το δεξί σου χέρι στην αποστολή.Ασφαλώς η επανάσταση δεν θα είναι εύκολη και για αυτό ο κακός δικτάτορας εκτός από τους οπλισμένους φρουρούς που διαθέτει και σκοτώνουν με το παραμικρό,κατάφερε και ετοίμασε μια τεράστια βιομηχανία παραγωγής ρομπότ δολοφόνων κάθε λογής,όπως τα ιπτάμενα ρομπότ που φωτογραφίζουν αυτόματα ότι κινείται στέλνοντας την εικόνα και την τοποθεσία σου στους κυνηγούς που θα τρέξουν να σε σκοτώσουν κάποια ιπτάμενα ρομποτ τα οποία φέρουν ένα ατσαλένιο δίσκο που γυρνάει με χιλιάδες στροφές και άλλα πολλά μεταλλικά μεγαθήρια οπλισμένα με υπερσύγχρονα πυροβόλα που δεν θα διστάσουν να σας τρυπήσουν με τις σφαίρες τους...Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και η κατάσταση στην πόλη φυλακή 17...Στην πορεία όλοι αυτοί οι μηχανισμοί θα εναντιωθούν επάνω σου και κάθε λογής μηχανικό κατασκεύασμα θα σε κυνηγάει ανελέητα.

Γραφικά ήχος : Η Valve στο Half Life είχε κάνει τρομερή δουλειά για την εποχή εκείνη. Τώρα όπως περίμεναν όλοι στο Half Life 2 έκανε πάλι το θαύμα της στέλνοντας κόσμο αδιάβαστο και για άλλη μια φορά ολόκληρος ο κόσμος των παιχνιδιών έμεινε άφωνος και με ανοιχτό το στόμα .Άλλο να διαβάζεις αυτές τις γραμμές και άλλο να το βλέπεις ζωντανά μπροστά σου. Τα γραφικά του παιχνιδιού αποτελούν ένα μοναδικό αριστούργημα .Είναι καταπληκτικά .Ατελείωτοι χρωματισμοί φοβερές φωτοσκιάσεις μοναδική απεικόνιση του νερού που μοιάζει με πραγματικό απίστευτη λεπτομέρεια χιλιοστού και δεκάδες άλλα στοιχεία επισφραγίζουν ένα από τα ποιο δυνατά και ποιοτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν ποτέ.Επίσης το παιχνίδι είναι πολύ ελαφρύ.Δηλαδή μπορεί να παίξει και σε ένα σχετικά αδύναμο υπολογιστή χωρίς κανένα πρόβλημα.Τώρα πως τα κατάφεραν,αυτό είναι το μεγαλείο του engine της Valve Στον ήχο η ποιότητα κυριαρχεί ακριβώς όπως και στο παλιό Half Life..To παιχνίδι υποστηρίζει όλα τα υψηλά στάνταρ όπως ΕΑΧ ΕΑΧ 2 5,1 7.1. Πεντακάθαρος ήχος μοναδικά ηχητικά εφέ παιχνιδίζουν στο αυτί του χρήστη βάζοντας τον εντελώς μέσα στο παιχνίδι.

Ατμόσφαιρα δράση γρίφοι : Και σε αυτόν τον τομέα το Half Life 2 παίρνει άριστα και φυσικά δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς.. Υπάρχουν πολλά level τα οποία θα εξερευνήσετε. Υπόγειοι αυτοκινητόδρομοι ερημωμένοι δρόμοι,υπόνομοι οι οποίοι τέμνουν μεγάλα κανάλια και δίπλα η θέα τεράστιων εγκαταλελειμμένων πολυκατοικιών σε γεμίζουν δέος και δίψα για περισσότερα. Αξίζει να σταθούμε στην ρεαλιστικότατα των πυροβολισμών.. Οι σφαίρες που πετυχαίνουν τους εχθρούς σου δίνουν την εντύπωση πως πραγματικά τους χτυπούν.Ακόμα και από απόσταση η σφαίρα δείχνει ξεκάθαρα την τροχιά της.Το ίδιο συμβαίνει και όταν οι σφαίρες από το όπλο χτυπήσουν σε ένα τοίχο από τσιμέντο η πλακάκι η ξύλο. Η σφαίρα λοιπόν σε κάθε υλικό θα αντιδράσει διαφορετικά δηλαδή στο τσιμέντο θα έχουμε τρύπες εξοστρακισμούς με καπνούς από την σκόνη που θα θολώσουν το τοπίο,στο ξύλο θα έχουμε σημάδια όπως στο πραγματικό και ρινίσματα θα σωριαστούν κάτω και στα πλακάκια οι σφαίρες θα τα ξεκολλήσουν και θα τα σπάσουν σε κομματάκια αφήνοντας την κόλλα από πίσω να φαίνεται!!! Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής σε κανένα άλλο παιχνίδι σε τέτοιο βαθμό γιαυτό και η δράση και το ενδιαφέρον θα είναι άφθονο.. Οι σφαίρες στο παιχνίδι είναι η μόνη σου παρέα και όσο πλησιάζεις στην βάση του δικτάτορα θα δεις τρελά πράγματα να ορθώνονται μπροστά σου με σκοπό να σε λιώσουν.Στον τομέα των γρίφων τώρα ο χρήστης δεν θα αντιμετωπίσει καμία δυσκολία αφού ουσιαστικά γρίφοι δεν υπάρχουν,το παιχνίδι είναι ένα καθαρόαιμο first person shooter και απαιτεί πρωτοβουλία κινήσεων. Το Half Life 2 αποτελεί ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με πολλές καινοτομίες ένα αριστούργημα γραφικών πλοκής και αγωνίας αξίζει λοιπόν να το αγοράσετε και να βυθιστείτε στον κόσμο του…Dr Freeman.

 

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Game review

Αποκλεισμένη από κάθε δυνατή βοήθεια,η Ellen Ripley βρίσκεται μόνη σε ένα διαστημικό σταθμό με ένα θανατηφόρο επισκέπτη.Η μάχη είναι άνιση γιαυτό και θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε αδυναμία της για να βγει ζωντανή.Σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό survival horror stealth adventure game,όπου ο ήχος θυμίζει παραγωγές του George Lukas και η ατμόσφαιρα σε ταινίες που κέρδισαν όσκαρ..

Ψηφιοποιήσεις

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Game review

Πρόκειται για την διαβολικότερη γυναίκα όλων των εποχών,την μεγαλύτερη μάγισσα όλων των μαγισσών.Από το γυαλί της TV ήρθε πριν από 25 χρόνια στους υπολογιστές και μάγεψε όλους τους χρήστες των adventure games της εποχής εκείνης.Elvira Mistress of the Dark σε ένα review σκέτη..αμαρτία!!
           Διαβάστε το review

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 38 guests και κανένα μέλος

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.