Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

 

 

Η ιστορία της ανάπτυξης του Apple Ι, έχει γίνει σήμερα ένας "μύθος".Ο Steve Wozniak, εργαζόταν στην Hewlett-Packard, θέλησε να φτιάξει τον δικό του υπολογιστή.

 

 

 

Δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά το επεξεργαστή Intel 8080 (αυτή η μονάδα κεντρικής επεξεργασία ήταν δημοφιλής εκείνη την εποχή). Θα είχε χρησιμοποιήσει τον Motorola 6800 αλλά ήταν επίσης πάρα πολύ ακριβός.Τελικά αποφάσισε να κατασκευάσει τον υπολογιστή του γύρω από τον MOS 6502 (ο οποίος ήταν συμβατός με τον Motorola 6800).Ήταν ευκολότερος στην χρήση από τον Altair (ένα χρόνο παλαιότερο μηχάνημα της MITS, φτηνότερο από τα άλλα, χωρίς οθόνη με πολλούς διακόπτες για τον προγραμματισμό) ειδικότερα, to Apple I είχε υποδοχή για πληκτρολόγιο και μπορούσε να συνδεθεί σε τηλεόραση για την απεικόνιση των χαρακτήρων, ενώ το Altair χρησιμοποιούσε λαμπάκια.Η απεικόνιση ήταν πολύ αργή, μόνο 60 χαρακτήρες το δευτερόλεπτο.


Ο Steve Jobs, που προγραμμάτισε το παιχνίδι "Breakout" για την Atari , ενδιαφέρθηκε για αυτόν τον υπολογιστή. Μαζί δημιούργησαν την Apple Computer Company και προσπάθησαν να πωλήσουν τον υπολογιστή τους.Ο Paul Terrell, ιδιοκτήτης ενός καταστήματος υπολογιστών, ενδιαφέρθηκε και αυτός για αυτόν τον υπολογιστή, και πρότεινε να τον πωλούν πλήρως εξοπλισμένο (Ο Apple Ι ήταν «γυμνός», χωρίς οθόνη, χωρίς μετασχηματιστή ρεύματος, χωρίς πληκτρολόγιο, κ.τ.λ.) και με ένα οδηγό κασετών, τον οποίο ο Wozniak σχεδίασε. Τον πωλούσαν και με γλώσσα προγραμματισμού Basic που έγραψαν αμέσως μετά.Πούλησαν περίπου διακόσιες από αυτές τις μονάδες. Αυτή η μηχανή ήταν τόσο δημοφιλής που ο Jack Tramiel ιδιοκτήτης της Commodore προσφέρθηκε για να αγοράσει την Apple.H Apple ήταν ένας από τους σημαντικούς αγοραστές του MOS 6502 επεξεργαστή και στην Commodore άνηκε η MOS Technologies. Ο Wozniak ζητούσε $15.000 περισσότερα απ’ ότι ο Tramiel πρόσφερε. Ναυάγησε το σχέδιο αυτό. Η παραγωγή του Apple I σταμάτησε ένα χρόνο μετά, γιατί κατασκευάστηκε ο διάδοχος Apple ΙΙ.

Ονομα: Apple I
Κατασκευαστής: Apple
Τύπος: Home Computer
Ετος: 1976
CPU: MOS Technology 6502
Ταχύτητα: 1 MHz
RAM: 8 KB
VRAM: 1 KB
ROM: 256 bytes
TEXT MODES: 40 x 24
GRAPHIC MODES: Κανένα
Χρώματα: κανένα
Ηχος: κανένας
I/O PORTS: Monitor, Expansion connector, Keyboard connector, Cassette board connector
ΤΙΜΗ: $666.66 (USA, 1976)

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

retrovision player

Διαβάστε επίσης

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 27 ολόκληρα χρόνια από την μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Μπολόνια ίσως ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών,ο Βραζιλιάνος Ayrton Senna.Ένα όνομα που οι παλαιότεροι στον χώρο και κυρίως οι βραζιλιάνοι ακόμη δεν το έχουν ξεχάσει.Ήταν ο άνθρωπος που τα Σαββατοκύριακα των Γκραν πρι έδινε απέραντη χαρά στην πατρίδα του στέλνοντας τους οπαδούς του στον ουρανό.
               Διαβάστε το θέμα

Συνεντεύξεις

Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpgΑγαπητοί retrovisioners,έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε ένα αρκετά παλιό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη,το οποίο πρόσφατα μας χάρισε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.Έχουμε την μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος.

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 guests και one member

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Όσοι από εσάς είχατε κάποτε στην κατοχή σας ένα ΖΧ Spectrum plus σίγουρα θα θυμάστε και εκείνο το πο...

Τελευταίες Αγγελίες

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.