Αν είστε νέο μέλος και δεν γνωρίζετε τι ακριβώς μπορείτε να βρειτε στο forum μας εδώ είναι ένας μικρός όδηγός. ...

Ξεκινάμε με το another world είναι ένα ψηφιακό περιοδικό το οποίο όλα τα θέματα και η όλη υλοποίηση των σελίδων γίνονται από εμάς..Η θεματολογία του περιοδικού γυρνάει γύρω από τους υπολογιστές του 80 ενώ παράλληλα έχουμε και θέματα από επιστήμη και τεχνολογία όπως και θέματα που αφορούν τις αναμνήσεις γενικότερα..Αξίζει να το κατεβάσετε...

Το another world 8bit είναι μια δουλειά εξ ολοκλήρου από το μέλος μας Sinclair Jim ο οποίος παλαιός γνώστης της Basic δημιούργησε τα οχτάμπιτα θέματα του περιοδικού μας σε γλώσσα basic και τα μετέτρεψε έτσι ώστε να μπορούν να διαβαστούν σε Spectrum 48K και ZX Spectrum 3..Μια φοβερή δουλειά που δεν έχει ξαναγίνει σε κανένα άλλο φόρουμ παγκοσμίως..

Το Logist είναι ένα πρόγραμμα εξολοκλήρου φτιαγμένο από τον προγραμματιστή μας και Super moderator Darth Cotsos (Κώστας). Το πρόγραμμα είναι γραμμένο πλήρως σε Sinclair Basic και διαχειρίζεται απλές εγγραφές εσόδων - εξόδων..Απίστευτο και όμως αληθινό..Κατεβάστε το ελεύθερα και τρέξτε το ή στον δικό σας Spectrum ή μέσο κάποιου emulator..Αν δεν ξέρετε τι είναι τα emulators δείτε εδώ
Καταχώρηση εικόνας
To GR card file είναι μια κορυφαία μοναδική δουλειά του Sinclair Jim (Δημήτρης) φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από αυτόν σε Sinclair Basic και είναι παγκοσμίως το μοναδικό πρόγραμμα που φτιάχτηκε για ZX81 και μάλιστα σε υψηλή ανάλυση.To GR card file είναι αρχειοθέτηση και δημιουργία κειμένων με γραφικά παρακαλώ..Μπορείτε να το τρέξετε σε emulator.
Καταχώρηση εικόνας
Αυτό το πρόγραμμα ετοιμάστηκε μετά από πολύ κόπο και ψάξιμο επάνω στην Ελληνική μας γλώσσα...Είναι φτιαγμένο από τον zoro (Δημήτρη) και αποτελεί μια μοναδική πολιτισμική προσφορά.Είναι ένα πρόγραμμα σχετικά με την αρχαία Ελληνική γραφή και περιέχει όλα τα αρχαία ελληνικά αλφάβητα κάθε πόλης-περιοχής (36 συνολικά) από το 800 π.Χ. έως το 403 π.Χ.Μια σπάνια δουλειά που δεν υπάρχει και δεν θα την βρείτε πουθενά.Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα στον Amstrad και μπορείτε να το τρέξετε σε emulator του Amstrad.Ένα καλό και εύκολο emulator που μπορείτε να κατεβάσετε είναι το winape πολύ εύκολο στον χειρισμό...
Καταχώρηση εικόνας
Με το πρόγραμμα του Sinclair Jim θα μπορείτε να έχετε επιτέλους Ελληνικά στον Spectrum σας.Μια φοβερή δουλειά Εξολοκλήρου φτιαγμένη από τον Δημήτρη...

Ο Φίλος μας zoro (Δημήτρης) για όσους δεν το ξέρουν είναι μεγάλος γνώστης και προγραμματιστής της Locomotive basic στον Amstrad..Μια γλώσσα που ακόμη μπορεί προσφέρει και να συμπληρώσει σε πολλούς τομείς.Ο zoro λοιπόν μας παραδίδει μαθήματα στην Locomotive basic ξεκινώντας από το Α!..Κάντε ένα κλικ και μπείτε και εσείς στην τάξη..Οι γνώσεις πάντα είναι ευπρόσδεκτες...
Καταχώρηση εικόνας
Ο καθηγητής και πεπειραμένος στην γλώσσα C Darth Cotsos (Κώστας), μας βάζει στα θρανία και μας μαθαίνει προγραμματισμό και για 8bit..Ελάτε μαζί μας στο όμορφο ταξίδι στις γνώσεις..Ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσετε να δημιουργείτε και εσείς προγράμματα σε γλώσσα C και να πάτε τον δικό σας οτάμπιτο μηχάνημα ακόμη παραπέρα..

Όσοι είστε κομπιουτεράδες άνω των 30 και διαβάζατε Pixel σίγουρα θα θυμάστε την στήλη Εδώ Λονδίνο.Μια στήλη που έγραφε ο συντάκτης τότε του Pixel Βασίλης Κωνσταντίνου και που μας πληροφορούσε κάθε μήνα για τις νέες εξελίξεις στον χώρο των υπολογιστών και της τεχνολογίας.Ο αγαπητός μας λοιπόν Βασίλης Κωνσταντίνου ο ηθικός αυτουργός της στήλης μας πρόσφερε μια καινούρια έκδοση...Κάντε κλικ στο θέμα και απολαύστε τον ανεπανάληπτο Βασίλη Κωνσταντίνου με την νέα έκδοση του Εδώ Λονδίνο 2009
Καταχώρηση εικόνας
Σίγουρα θα θυμάστε το θρυλικό μηνιαίο περιοδικό για τους υπολογιστές Pixel το περιοδικό της Compupress.Εάν λοιπόν αγαπάτε ακόμη το περιοδικό και τις αναμνήσεις τότε ήρθατε στο σωστό μέρος.Το φόρουμ μας έχει την μεγάλη τιμή να δουλεύει και να διαθέτει στην αγκαλιά του ένα από τα μεγαλύτερα projects επάνω στα Ελληνικά περιοδικά υπολογιστών του 80.Το μεγαλύτερο κομμάτι του project έχει γίνει σε αυτή την κοινότητα και τα περισσότερα τεύχη που διαθέτουμε δεν πρόκειται να τα βρείτε πουθενά αλλού.Έχουμε τελειώσει το 80% του γενικού συνόλου και μας έχουν μείνει κυρίως τα τελευταία τεύχη..Τέλος για να μπορέσετε να τα κατεβάσετε θα πρέπει πρώτα να γίνετε μέλος κάνοντας μια εγγραφή εύκολα και γρήγορα εδώ
Καταχώρηση εικόνας
Ακόμη ένα μοναδικό πρόγραμμα φτιαγμένο εξολοκλήρου από τα χεράκια του Darth Cotsos.Το Receipts είναι ένα πρόγραμμα διαχείρισης αποδείξεων γραμμένο εξολοκλήρου σε Sinclair Basic για ZX81.Παρέχει την δυνατότητα διαχείρισης των αποδείξεων που μαζεύουμε για την εφορία με τον αγαπημένο Ζ81 μας..
Καταχώρηση εικόνας
Το Receipts είναι ένα πρόγραμμα διαχείρισης αποδείξεων και τρέχει σε μηχανήματα MSX2 φτιαγμένο και αυτό από τον προγραμματιστή Darth Cotsos.
Καταχώρηση εικόνας
Δεν το έχουμε βγάλει ακόμη κάποιο συγκεκριμένο όνομα απλά θα το βρείτε ως Τοπογραφικό σύστημα για 8bit.Πραγματικά μιλάμε για μια πολύ δύσκολη και μεγάλη δουλειά η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την ομάδα προγραμματιστών του retrovisions.gr.To πρόγραμμα αυτό μετατρέπει τους οχτάμπιτους υπολογιστές μας σε ένα μικρό αλλά θαυματουργό τοπογραφικό μηχάνημα το οποίο μπορέι να υπολογίσει με ακρίβεια κάποιο συγκεκριμένο π.χ οικόπεδο δίνοντας κάποια στοιχεία..Οι εκδόσεις που μπορείτε να το βρείτε είναι:Amstrad CPC 6128:by Zoro,Commodore 64:by Sinclair_Jim(Με Ελληνικά),Commodore 128:by Darth_Cotsos ,MSX2:by Darth_Cotsos Sinclair ZX81:by Sinclair_Jim Spectrum 48K/128K:by Darth_Cotsos(Με Ελληνικά)Sinclair QL:by Darth_Cotsos.
Καταχώρηση εικόνας
Το πρόγραμμα μετατρέπει τον spectrum 48 σας σε ένα σύστημα υπολογισμού κοινοχρήστων..Συνδιάστε την αγάπη που τρέφετε για τον γλυκό σας μηχάνημα με την δουλειά..Τέρμα οι κλεψιές χάρη στο μοναδικό πρόγραμμα του Darth Cotsos!
Καταχώρηση εικόνας
Το Logist είναι ένα πρόγραμμα το οποίο μπορέις να διαχειριστούμε απλές εγγραφές εσόδων - εξόδων.. Αυτή την φορά η έκδοση του Logist τρέχει στον Amstrad και έγινε από τον προγραμματιστή μας zoro ο οποίος είναι γνώστης της locomotive basic..

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

retrovision player

Διαβάστε επίσης

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 27 ολόκληρα χρόνια από την μέρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Μπολόνια ίσως ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών,ο Βραζιλιάνος Ayrton Senna.Ένα όνομα που οι παλαιότεροι στον χώρο και κυρίως οι βραζιλιάνοι ακόμη δεν το έχουν ξεχάσει.Ήταν ο άνθρωπος που τα Σαββατοκύριακα των Γκραν πρι έδινε απέραντη χαρά στην πατρίδα του στέλνοντας τους οπαδούς του στον ουρανό.
               Διαβάστε το θέμα

Συνεντεύξεις

Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpgΑγαπητοί retrovisioners,έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε ένα αρκετά παλιό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη,το οποίο πρόσφατα μας χάρισε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.Έχουμε την μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος.

Άλλα άρθρα

Σχεδόν όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουν περάσει από το παλιό Λούνα παρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές,και όμορφα χρωματιστά λαμπάκια τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και one member

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Όσοι από εσάς είχατε κάποτε στην κατοχή σας ένα ΖΧ Spectrum plus σίγουρα θα θυμάστε και εκείνο το πο...

Τελευταίες Αγγελίες

Game review

 
Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.