Τίτλος:The Castle
Δημιουργός
:Χρήστος Καραγκούνης
Τροποποίηση βελτίωση:zoro

Αγαπητά μας μέλη..Ποιος σας είπε πως ο zoro ασχολείται μόνο με την δημιουργία προγραμμάτων και εφαρμογών στον amstrad?Η πρωτοποριακή του ιδέα όσο αφορά την ανακατασκευή και βελτίωση των παλιών παιχνιδιών στον amstrad πήρε σάρκα και οστά με το πρώτο ρετουσαρισμένο παιχνίδι The Castle μιας δημιουργίας του Χρήστου Καραγκούνη το οποίο listing δημοσιεύτηκε κάποτε στο περιοδικό Pixel.Ο zoro, πήρε το πρόγραμμα από το περιοδικό και το τροποποίησε βελτιώνοντας το σημαντικά προσφέροντάς το εδώ..Χαρείτε το και πάλι αυτή την φορά όμως χωρίς καμιά ατέλεια.Zoro σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για αυτή την όμορφη κίνησή σου και περιμένουμε αι άλλες τέτοιες δουλειές στο προσεχές μέλλον.

Ποιο συγκεκριμένα ο zoro μας έγραψε.

Αφορμής δοθείσης από την επιτυχία του silogomania με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των τευχών του θρυλικού περιοδικού PIXEL, αποφάσισα να υλοποιήσω μία παλαιά μου επιθυμία, την οποία είχα αναφέρει κατά το παρελθόν στον akmaka και είχε προσφερθεί να με εφοδιάσει καταλλήλως.
Πρόκειται για την«αναβίωση» των -σχετικών με τους Amstrad CPC- προγραμμάτων που δημοσιεύθηκαν στα τευχη του PIXEL, τουλάχιστον όσων τα listings είναι ευανάγνωστα και άνευ περιεχομένων λαθών.
Πρώτη μου προσπάθεια,είναι ένα παιχνίδι το οποίο δημοσιεύθηκε στο δέκατο τεύχος με τον τίτλο The Castle.
Πρόκειται για μία εξαιρετική εργασία του φίλου του περιοδικού Χρήστου Καραγκούνη, γραμμένη εξ ολοκλήρου σε BASIC.
Πραγματοποίησα ελάχιστες τροποποιήσεις, σχετικές με τις εισαγωγικές οθόνες, τον βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού και την μορφολογία σε δύο -από τις έξι συνολικά- πίστες.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φθάσετε στο βασιλικό στέμμα αποφεύγοντας τα βέλη των υπερασπιστών του κάστρου, τα οποία ρίχνονται οριζοντίως και, σε μερικές περιπτώσεις, από κάτω.Έχετε δέκα ζωές διαθέσιμες, αλλά μπορείτε να τις αυξήσετε επεμβαίνοντας στην γραμμή 210 για ν’ αλλάξετε την τιμή της μεταβλητής LI.
Ο χειρισμός γίνεταιμε cursor keys ή joystick και μπορείτε να παίξετε όσοι παίκτες θέλετε,γιά την κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων στον πίκανα των scores. Το τρέχετε γράφοντας: RUN“CASTLE”.

 

Περισσότερα Σχόλια (2) Εμφανίσεις: 12

retrovision player

Ευθυμογράφημα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Συνεντεύξεις

Το retrovisions.gr έχει την μεγάλη τιμή να φιλοξενεί ένα μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή.Ένα μεγάλο καλλιτέχνη που με τα τραγούδια του γαλούχησε την γενιά του 80.Ό λόγος για τον Γιάννη Γιοκαρίνη ο οποίος μέσα σε ένα εντελώς φιλικό και rock κλίμα παραχώρησε στο μέλος μας rock diadromes μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη.Μίλησε για τον νέο του δίσκο αλλά και για την πορεία της ροκ μουσικής στις μέρες μας.

Game review

Willy Beamish

Εικόνα: monthly_05_2011/post-2-130483700817.png

Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε που η Dynamix παρουσίασε ακόμη ένα καταπληκτικό adventure με arcade χαρακτηριστικά.Ο λόγος για το Willy Beamish ένα καρτουνίστικο adventure που ακολουθούσε πιστά τα χνάρια των adventures της πανίσχυρης Sierra.
 
           Διαβάστε το review

Ψηφιοποιήσεις

Another World

 

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Συνεντεύξεις

Στο PC Master του Ιουνίου,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα στο Pixel και την ολοκλήρωση των 133 τρων τευχών που ολοκληρώθηκε στο retrovisions.gr,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια μικρή συνέντευξη με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

   Διαβάστε την συνέντευξη

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 επισκέπτες και ένα μέλος

Τελευταία σχόλια blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Πριν από λίγο καιρό διαπίστωσα ότι το amiga planet έκλεισε και μαζί το περιοδικό retro planet..Οι λό...
Φτάνοντας στο τέλος του 2017 εδώ θα θέλαμε να αναφέρουμε πως το project σχεδόν έχει τελειώσει για δε...
Pixel restoration in Joomla Article

retrosystem

Διαβάστε επίσης

Ayrton Senna τι έφταιξε?

Πέρασαν τόσα χρόνια και όμως οι παλαιότεροι στον χώρο και κυρίως οι βραζιλιάνοι δεν τον έχουν ξεχάσει.Αυτό φαίνεται καθαρά στα βουρκωμένα μάτια τους όταν ακούν αυτό το όνομα.Ήταν ένας απλός άνθρωπος που τα Σαββατοκύριακα των Γκραν πρι έδινε απέραντη χαρά στους πονεμένους από την φτώχεια βραζιλιάνους και τους έστελνε στον ουρανό.

Διαβαστε το θέμα στο forum

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

Personal nightmare

Ένα περίεργο χωριό,ένας χαμένος πάστορας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας προσωπικός εφιάλτης αρχίζει και δεν θα βγείτε ζωντανοί αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.

           Διαβάστε το review

Συνεντεύξεις

Η Ραδιόφωνική παραγωγός Δώρα Παυλίδου από το Βήμα FM 99,5 και την εκπομπή Βουτιά στα social media ήρθε σε επαφή μαζί μας ζητώντας μας μια συνέντευξη για το project του Pixel αλλά και για τις δραστηριότητες της κοινότητας του retrovisions.gr.


Copyright © 2014.Retrovisions.gr.All Rights Reserved.