Συντάκτης άρθρου:akmakas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πολύτοπο computers στην Αναλήψεως ήταν ένα μικρό κατάστημα αλλά θαυματουργό.Επιβιώνει ακόμη και στις μέρες μας με πλήρη υποστήριξη για PC της νέας γενιάς.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 4

Συντάκτης άρθρου:akmakas

 

 

 

 

 

 

 

 

Το κατάστημα micro άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Μάρτιο του 1983 σε ένα όμορφο μέρος στην όμορφη τότε Κηφισιά.Είχε την τύχη να ανοίξει ακριβώς λίγο πριν την έξαρση των υπολογιστών γιαυτό και πέτυχε.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 7

Συντάκτης άρθρου:akmakas

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Computer Magic ήταν ένα από τα παλαιότερα καταστήματα υπολογιστών το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις αρχές του 1986 στην οδό Εμ.Μπενάκη και Κωλέττη 11 στην Αθήνα.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 7

Συντάκτης άρθρου:akmakas

 

 

 

 

 

 

 

 

Το κατάστημα DPL λειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν οι ευκολίες πληρωμής και η δυνατότητα αποστολής με αντικαταβολή σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Περισσότερα Σχόλια (1) Εμφανίσεις: 7

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

 

 

 

 

 

 

 

 

To 1984 εμφανίζεται στον αριθμό 47 της Στουρνάρα,ένα μοντέρνο νέο κατάστημα υπολογιστών. Στην πραγματικότητα δεν είναι νέο αφού πίσω του βρίσκονται τα βασικά στελέχη του ACC.

Περισσότερα Σχόλια (7) Εμφανίσεις: 18

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

 

 

 

 

 

 

 

Τον Μάϊο του 1982 επί της Σολωμού 26, άνοιξε ένα κατάστημα με ένα άγνωστο είδος.Στην βιτρίνα του τότε οι περαστικοί έβλεπαν ένα άγνωστο «κουτάκι» με όνομα Sinclair ZX81!!! Και ένα άλλο πιο ανοιχτόχρωμο, με όνομα Commodore VIC20!!!

Περισσότερα Σχόλια (3) Εμφανίσεις: 15

Συντάκτης άρθρου:leftmtps

 

 

 

 

 

 

 

 

 Η εταιρία General προμήθευε υπολογιστές και προγράμματα και πήγε πολύ καλά στον χώρο,και αυτό φάνηκε όταν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της από την Προμηθέως 1 στον ημιώροφο που βρισκόταν να πάει σε ένα τεράστιο και άνετο χώρο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην Εθν. Αμύνης πριν την Τσιμισκή,

Περισσότερα Σχόλια (9) Εμφανίσεις: 19

Συντάκτης άρθρου:akmakas

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάπου στις αρχές του 1988 μπήκε και η Κοζάνη ακόμη περισσότερο στον πυρετό του home computing.Ένα αρκετά προσεγμένο μαγαζί άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό με σκοπό να κερδίσει με τις υπηρεσίες του μια σημαντική μερίδα αγοραστών της Κοζάνης.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 1

Συντάκτης άρθρου:akmakas

 

 

 

 

 

 

 

 

 Η Computerland ήταν μια επιχείρηση στην καρδιά της Αθήνας από το 1984 και κυρίως ασχολούνταν με τους Apple Computers και ότι είχε σχέση με αυτούς.Βρισκόταν στον πρώτο όροφο της οδ Μεσογείων 320.

Περισσότερα Σχόλια (7) Εμφανίσεις: 18

retrovision player

Ευθυμογράφημα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Το retrovisions.gr έχει την μεγάλη τιμή να φιλοξενεί ένα μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή.Ένα μεγάλο καλλιτέχνη που με τα τραγούδια του γαλούχησε την γενιά του 80.Ό λόγος για τον Γιάννη Γιοκαρίνη ο οποίος μέσα σε ένα εντελώς φιλικό και rock κλίμα παραχώρησε στο μέλος μας rock diadromes μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη.Μίλησε για τον νέο του δίσκο αλλά και για την πορεία της ροκ μουσικής στις μέρες μας.

Game review

Willy Beamish

Εικόνα: monthly_05_2011/post-2-130483700817.png

Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε που η Dynamix παρουσίασε ακόμη ένα καταπληκτικό adventure με arcade χαρακτηριστικά.Ο λόγος για το Willy Beamish ένα καρτουνίστικο adventure που ακολουθούσε πιστά τα χνάρια των adventures της πανίσχυρης Sierra.
 
           Διαβάστε το review

Microstores of 80s

Ψηφιοποιήσεις

Another World

 

Game review

Πόσο θα ήθελα να γυρνούσα τον χρόνο πίσω....Να ζήσω και πάλι με τους δικούς μου την κάθε μέρα.Να απολαμβάνω και πάλι τον καθαρό ουρανό και να μυρίζω την γύρη των λουλουδιών.Όνειρα απατηλά.Τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον θάνατο κατάματα για να μπορέσω να επιβιώσω σε αυτό τον κόσμο...

        Διαβάστε το review

Συνεντεύξεις

Στο PC Master του Ιουνίου,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα στο Pixel και την ολοκλήρωση των 133 τρων τευχών που ολοκληρώθηκε στο retrovisions.gr,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια μικρή συνέντευξη με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

   Διαβάστε την συνέντευξη

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 επισκέπτες και ένα μέλος

Τελευταία σχόλια blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Πριν από λίγο καιρό διαπίστωσα ότι το amiga planet έκλεισε και μαζί το περιοδικό retro planet..Οι λό...
Φτάνοντας στο τέλος του 2017 εδώ θα θέλαμε να αναφέρουμε πως το project σχεδόν έχει τελειώσει για δε...
Pixel restoration in Joomla Article

retrosystem

Διαβάστε επίσης

Ayrton Senna τι έφταιξε?

Πέρασαν τόσα χρόνια και όμως οι παλαιότεροι στον χώρο και κυρίως οι βραζιλιάνοι δεν τον έχουν ξεχάσει.Αυτό φαίνεται καθαρά στα βουρκωμένα μάτια τους όταν ακούν αυτό το όνομα.Ήταν ένας απλός άνθρωπος που τα Σαββατοκύριακα των Γκραν πρι έδινε απέραντη χαρά στους πονεμένους από την φτώχεια βραζιλιάνους και τους έστελνε στον ουρανό.

Διαβαστε το θέμα στο forum

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

Personal nightmare

Ένα περίεργο χωριό,ένας χαμένος πάστορας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας προσωπικός εφιάλτης αρχίζει και δεν θα βγείτε ζωντανοί αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.

           Διαβάστε το review

Συνεντεύξεις

Η Ραδιόφωνική παραγωγός Δώρα Παυλίδου από το Βήμα FM 99,5 και την εκπομπή Βουτιά στα social media ήρθε σε επαφή μαζί μας ζητώντας μας μια συνέντευξη για το project του Pixel αλλά και για τις δραστηριότητες της κοινότητας του retrovisions.gr.


Copyright © 2014.Retrovisions.gr.All Rights Reserved.