Συντάκτης άρθρου:akmakas

 

 

 

Προσπάθησα να κατανοήσω ένα μεγάλο όνομα και να το χωρέσω σε αυτή την παρουσίαση.Πόσο χαζός θα ήμουν όμως αν νόμιζα πως θα ήταν όλα τόσο απλά και εύκολα.

Περισσότερα Σχόλια (16) Εμφανίσεις: 123

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

Εικόνα: 2.jpg

 

 

Ο Apple III σχεδιάστηκε για να είναι μια μηχανή γραφείου. Ήταν εν μέρει συμβατό με το Apple II (είχε κάποιες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα)

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 125

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

 

 

Υπήρξαν πολυάριθμα Apple II συμβατοί υπολογιστές. Κατασκευάστηκαν κυρίως στην Άπω Ανατολή, στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και Νότια Αμερική.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 116

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

Εικόνα: 1.jpg

 

 

 

Ο Αpple IIC ήταν ο διάδοχος του Apple Ι στο οποίο ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος βασισμένο. Ήταν η πρώτη εμπορική επιτυχία της Apple Computer Company.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 86

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

 

 

Στην Ελλάδα ήταν σχεδόν άγνωστα μοντέλα την δεκαετία του 80, όλοι πιστεύω τα «χαζέψαμε» σε κάποια βιτρίνα λίγο πριν αγοράσουμε τον Spectrum ή τον Amstrad, ή τον Commodore 64.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 130

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

 

 

Η ιστορία της ανάπτυξης του Apple Ι, έχει γίνει σήμερα ένας "μύθος".Ο Steve Wozniak, εργαζόταν στην Hewlett-Packard, θέλησε να φτιάξει τον δικό του υπολογιστή.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 152

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

Καταχώρηση εικόνας

 

 

Ο Texas Instrument TI 99/4A ήταν ένας πολύ επιτυχημένος υπολογιστής. Μεγάλος αριθμός από ROM cartridges (36 KB η κάθε μία) κατασκευάσθηκαν γι’ αυτόν τον υπολογιστή, και είχε την δημοφιλή Extended Basic.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 122

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

 

O Apple IIc ήταν η compact (μαζεμένη)έκδοση του Apple IIe.Είχε τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά,αλλά συμπεριλάμβανε πολλά χαρακτηριστικά που ήταν προαιρετικά στον IIe:

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 75

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

Εικόνα: 3.jpg

 

 

Μετά από περισσότερες από 750.000 πωλήσεις του Apple II και Apple II Plus, η Apple έγινε μια από τις καλύτερες και εμπορικότερες εταιρίες στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 113

Συντάκτης άρθρου:akmakas
Εικόνα: IMG373.jpg

 

Είναι γνωστή η ιστορία των 2 μεγάλων οραματιστών της apple που στα τέλη του 70 ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του αγνού computing,προσπαθώντας κυριολεκτικά με τα μέσατης εποχής εκείνης να δημιουργήσουν κάτι που έμοιαζε αδύνατο.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 142

retrovision player

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Όλος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης πέρασε από το παλιό Λούνα πάρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές όπως και λαμπάκια και χρώματα τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
             Διαβάστε το άρθρο  

Microstores of 80s

Συνεντεύξεις

Στο PC Master του Ιουνίου,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα στο Pixel και την ολοκλήρωση των 133 τρων τευχών που ολοκληρώθηκε στο retrovisions.gr,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια μικρή συνέντευξη με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 32 επισκέπτες και 2 μέλη

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Καλημέρα Νίκο σε ευχαριστούμε πολύ.Θα ενσωματώσω και τα δικά σου στοιχεία στο άρθρο!!!Σχετικά με αυτ...
Καλημέρα σε όλους.
Μερικά στοιχεία ακόμη.
Το κατάστημα λειτουργούσε αρχικά Πολυτεχνείου 45 σε όροφ...

Τελευταίες Αγγελίες

Hardware PC
( / Υπολογιστές)

Hardware PC
03-20-2018

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.