Τίτλος:The Castle
Δημιουργός
:Χρήστος Καραγκούνης
Τροποποίηση βελτίωση:zoro

Αγαπητά μας μέλη..Ποιος σας είπε πως ο zoro ασχολείται μόνο με την δημιουργία προγραμμάτων και εφαρμογών στον amstrad?Η πρωτοποριακή του ιδέα όσο αφορά την ανακατασκευή και βελτίωση των παλιών παιχνιδιών στον amstrad πήρε σάρκα και οστά με το πρώτο ρετουσαρισμένο παιχνίδι The Castle μιας δημιουργίας του Χρήστου Καραγκούνη το οποίο listing δημοσιεύτηκε κάποτε στο περιοδικό Pixel.Ο zoro, πήρε το πρόγραμμα από το περιοδικό και το τροποποίησε βελτιώνοντας το σημαντικά προσφέροντάς το εδώ..Χαρείτε το και πάλι αυτή την φορά όμως χωρίς καμιά ατέλεια.Zoro σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για αυτή την όμορφη κίνησή σου και περιμένουμε αι άλλες τέτοιες δουλειές στο προσεχές μέλλον.

Ποιο συγκεκριμένα ο zoro μας έγραψε.

Αφορμής δοθείσης από την επιτυχία του silogomania με την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των τευχών του θρυλικού περιοδικού PIXEL, αποφάσισα να υλοποιήσω μία παλαιά μου επιθυμία, την οποία είχα αναφέρει κατά το παρελθόν στον akmaka και είχε προσφερθεί να με εφοδιάσει καταλλήλως.
Πρόκειται για την«αναβίωση» των -σχετικών με τους Amstrad CPC- προγραμμάτων που δημοσιεύθηκαν στα τευχη του PIXEL, τουλάχιστον όσων τα listings είναι ευανάγνωστα και άνευ περιεχομένων λαθών.
Πρώτη μου προσπάθεια,είναι ένα παιχνίδι το οποίο δημοσιεύθηκε στο δέκατο τεύχος με τον τίτλο The Castle.
Πρόκειται για μία εξαιρετική εργασία του φίλου του περιοδικού Χρήστου Καραγκούνη, γραμμένη εξ ολοκλήρου σε BASIC.
Πραγματοποίησα ελάχιστες τροποποιήσεις, σχετικές με τις εισαγωγικές οθόνες, τον βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού και την μορφολογία σε δύο -από τις έξι συνολικά- πίστες.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φθάσετε στο βασιλικό στέμμα αποφεύγοντας τα βέλη των υπερασπιστών του κάστρου, τα οποία ρίχνονται οριζοντίως και, σε μερικές περιπτώσεις, από κάτω.Έχετε δέκα ζωές διαθέσιμες, αλλά μπορείτε να τις αυξήσετε επεμβαίνοντας στην γραμμή 210 για ν’ αλλάξετε την τιμή της μεταβλητής LI.
Ο χειρισμός γίνεταιμε cursor keys ή joystick και μπορείτε να παίξετε όσοι παίκτες θέλετε,γιά την κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων στον πίκανα των scores. Το τρέχετε γράφοντας: RUN“CASTLE”.

 

Περισσότερα Σχόλια (2) Εμφανίσεις: 34

retrovision player

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Συνεντεύξεις

Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpgΑγαπητοί retrovisioners,έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στο blog μας ένα αρκετά παλιό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη,το οποίο πρόσφατα μας χάρισαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.Έχουμε την μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος.

Άλλα άρθρα

Όλος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης πέρασε από το παλιό Λούνα πάρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές όπως και λαμπάκια και χρώματα τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
             Διαβάστε το άρθρο  

Game review

Ένας παρανοϊκός κατά συρροή δολοφόνος.Τέσσερις χαρακτήρες κλειδιά σε μια διεστραμμένη υπόθεση.Εφιάλτες δίχως τέλος και μια βροχή που σπέρνει τον θάνατο.Τέσσερις άνθρωποι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βρουν τον origami killer και να θέσουν τέρμα στην παράνοια.Θα τα καταφέρετε?Εσείς πόσο μακρυά μπορείτε να φτάσετε για σώσετε έναν άνθρωπο που αγαπάτε?

      Διαβάστε το review

Ψηφιοποιήσεις

Another World

Συνεντεύξεις

Στο PC Master του Ιουνίου,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα στο Pixel και την ολοκλήρωση των 133 τρων τευχών που ολοκληρώθηκε στο retrovisions.gr,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια μικρή συνέντευξη με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 επισκέπτες και 2 μέλη

retrosystem

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Εχουν ανέβει απλά δεν έχουν συνδεθεί ακόμη...Χρατσα χρούτσα σιγά σιγά τα ανεβάζουμε.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ απο το 108 και μετα δεν υπαρχουν στο server?

Game review

 Personal nightmare
Ένα περίεργο χωριό.Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας προσωπικός εφιάλτης ξεκινάει και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανοί αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Συνεντεύξεις

Η Ραδιόφωνική παραγωγός Δώρα Παυλίδου από το Βήμα FM 99,5 και την εκπομπή Βουτιά στα social media ήρθε σε επαφή μαζί μας ζητώντας μας μια συνέντευξη για το project του Pixel αλλά και για τις δραστηριότητες της κοινότητας του retrovisions.gr.