Συντάκτης άρθρου:akmakas

Για πολλούς ο Commodore 64 ήταν ο τελειότερος 8bit υπολογιστής της δεκαετίας του 80.Εμπορικός διασκεδαστικός δυνατός αποτέλεσε τον υπολογιστή αιχμής για τα δεδομένα εκείνης της εποχής με πολύ υψηλές πωλήσεις..Πράγματι ο Commodore 64 πούλησε τα περισσότερα κομμάτια από όλους και έγινε best seller...18 εκατομμύρια κομμάτια περίπου από το 1982 έως και το 1993 αγοράστηκαν από κάθε λογής ηλικίας που τον λάτρεψαν για τα πολύ προηγμένα γραφικά τον μοναδικό και πλούσιο ήχο του αλλά και τις μοναδικές του δυνατότητες από πλευράς προγραμματισμού και multimedia...Στην καρδιά του Commodore χτυπούσε ο 6510 με ταχύτητα 0.985 MHz σε (PAL) και 1.023 MHz σε format (NTSC).. Τα γραφικά αναλάμβανε ο επεξεργαστής VIC II ενώ για τον ήχο ο SID....Ο Commodore 64k αποτέλεσε για την Commodore ένα μοναδικό υπολογιστή που έγινε best seller σε όλο τον κόσμο αγαπημένη συντροφιά για μικρούς και μεγάλους..

 

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Έτος κατασκευής:
1982
Εταιρία:
Commodore
Τέλος παραγωγής: 1993
Χώρα: U.S.A.
Basic: Basic 64K
Cpu: 6510
Co prossecor: VIC II (Video), SID (Sound)
Speed: 0.985 MHz (PAL) / 1.023 MHz (NTSC)
Ram: 64kb
Rom: 20kb
Text Modes: 40 columns x 25 lines
Graphic Modes: 160 x 200 & 320 x 200
Colors: 16 + 16 border colours
Sound: 3 voices / 9 octaves, 4 waveforms (sound output through TV)
Ports: RGB (composite, chroma/luma and sound in/out), 2 x Joystick plugs, Cardridge slot, Tape interfarce (300 bps), Serial, User Port, TV RF output
Build in media: Cassette unit. Provision for 170 KB 5.25'' floppy disc unit (1541)

Συνολική βαθμολογία (1)

5 έως 5 αστέρια

Χρήστες σε αυτή την συζήτηση

  • Rated 5 out of 5 stars

    Εκτιμώ πολύ την εργασία σας με τα reviews μου θυμισατε τα παιδικα μου χρονια συνεχιστε την καλη δουλεια!

  • Ευχαριστούμε φίλε για τα καλά σου λόγια.Υπάρχει μεγάλη παρακαταθήκη που ακόμη δεν έχουμε μεταφέρει από το παλιό μας site.

retrovision player

Άλλα άρθρα

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης,είναι για την Ελλάδα το στολίδι εμπορικών γνωριμιών πάσης φύσεως στην οποία παρουσιάζονται και νέα καινοτόμα προϊόντα προς γνωριμία για εμπόρους και επισκέπτες.Εμείς θα επιχειρήσουμε μια αναδρομή από το 1926 που ξεκίνησε μέχρι και το σήμερα.
             Διαβάστε το άρθρο

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Όλος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης πέρασε από το παλιό Λούνα πάρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές όπως και λαμπάκια και χρώματα τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
             Διαβάστε το άρθρο  

Microstores of 80s

Συνεντεύξεις

Στο PC Master του Ιουνίου,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα στο Pixel και την ολοκλήρωση των 133 τρων τευχών που ολοκληρώθηκε στο retrovisions.gr,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια μικρή συνέντευξη με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 183 επισκέπτες και 3 μέλη

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Καλημέρα Νίκο σε ευχαριστούμε πολύ.Θα ενσωματώσω και τα δικά σου στοιχεία στο άρθρο!!!Σχετικά με αυτ...
Καλημέρα σε όλους.
Μερικά στοιχεία ακόμη.
Το κατάστημα λειτουργούσε αρχικά Πολυτεχνείου 45 σε όροφ...

Τελευταίες Αγγελίες

Hardware PC
( / Υπολογιστές)

Hardware PC
03-20-2018

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.