Συντάκτης άρθρου:akmakas

Εικόνα: ZX81.jpgΟ ΖΧ 81 παρουσιάστηκε ως αντικαταστάτης του ΖΧ80..Ουσιαστικά ήταν η εξέλιξη του ΖΧ 80 και όπως ήταν αναμενόμενο είχε βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τόσο εσωτερικά αλλά και στην basic που προστέθηκαν καινούριες εντολές με τις ASN, ACS, ATN COS, EXP, INKEY$, PI, SGN, SIN SQR, INT, LEN, LN, TAN, VAL , COPY, DIM A$, FAST, FOR TO STEP, LLIST, LLIST n, LPRINT, PAUSE, PLOT, PRINT AT, PRINT TAB, SCROLL, SLOW, UNPLOT.!Τα άσπρα χαμηλής ποιότητας πλαστικά αντικαταστάθηκαν με νέα βελτιωμένα μαύρα πλαστικά και έτσι ο ΖΧ 81 φαινόταν ποιο σοβαρός και ποιο ποιοτικός!Η ανοδική πορεία της sinclair με τον ΖΧ 81 συνεχίστηκε ακόμα ποιο πολύ μπαίνοντας σχεδόν στα περισσότερα σπίτια και αποκτώντας αγοραστές που τον αγόραζαν και για επαγγελματική χρήση!

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Έτος κατασκευής: Μάρτιος 1981
Εταιρία: Sinclair
Χώρα: Αγγλία
Basic: Upgrate Sinclair Basic
Cpu: Zilog Z80A
Speed: 3.5 MHz
Ram: 1 KB, 901 bytes available (upgradable to 64 KB)
Rom: 8 KB
Text Modes: 32 chars. x 24 lines
Graphic Modes: 64 x 44 dots
Colors: Monochrome
Sound: None
Ports: Z80 Bus, tape, video
Τιμή: Το 1981 κόστιζε 50 Λίρες Αγγλίας

Συνολική βαθμολογία (0)

0 έως 5 αστέρια

Χρήστες σε αυτή την συζήτηση

  • Καταχωρήθηκε 21 November 2011 - 08:27 PM<br /><br />Πολύ ωραία περιγραφή. Σας πληροφορώ ότι ο ΖΧ81μου λειτουργεί ακόμα μιά χαρά παρά τα 30 χρόνια που έχουν περάσει.

  • το 1981 η Λιρα ποσες δραχμες κοστιζε ;

  • Καλώς ήρθες Γεώργιε..Αν θυμάμαι καλά εκείνη την εποχή το κόστος του ΖΧ81 σε σημερινά χρήματα ήταν 120 Ευρώ και περίπου 300 ευρώ είχε ο VIC 20 της Commodore

    Τελευταία τροποποίηση Περίπου 1 εβδομάδα πριν by akmakas

retrovision player

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Άλλα άρθρα

Όλος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης πέρασε από το παλιό Λούνα πάρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές όπως και λαμπάκια και χρώματα τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
             Διαβάστε το άρθρο  

Microstores of 80s

Κάνουμε μια μεγάλη βουτιά πίσω στον χρόνο και στην δεκαετία του 80,και σας παρουσιάζουμε τα καταστήματα πληροφορικής που υπήρχαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.Το ταξίδι αυτό είναι κυρίως  νοσταλγικό για όλους εμάς που ζήσαμε τους υπολογιστές και την ιστορία τους από τα πρώτα κιόλας βήματά τους.

Συνεντεύξεις

Στο καλοκαιρινό PC Master του Ιουνίου του 2011,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα με θέμα την ολοκλήρωση των 133 τευχών του Pixel σε ψηφιοποιημένη μορφή που ολοκληρώθηκε από εμάς στο retrovisions,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια συνέντευξη στον αρχισυντάκτη του PC Master Χρήστο Κουβόπουλο με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Ψηφιοποιήσεις

Game review

Σε ένα κόσμο εχθρικό δυο άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωσή τους.Ο θάνατος είναι εύκολος ενώ η ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία.Θυμόμαστε το the last of us ένα εξαιρετικό survival horror adventure game από την χρονιά του 2013 και το κάνουμε μια horror survival παρουσίαση όπως πραγματικά του αξίζει.

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Another World

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 επισκέπτες και 2 μέλη

retrosystem

Game review

Μια γυναίκα δυο ψυχές.Ένα μεγάλο μυστικό,και ένας επιστήμονας που θα προσπαθήσει να ανακαλύψει το φαινόμενο Jodie.Κάνουμε μια παρουσίαση σε ένα παιχνίδι σταθμός στην πορεία του PS3.Πρόκειται να ζήσουμε έντονα συναισθήματα όπως τα ζει εκείνο το μικρό κορίτσι που διαθέτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Καλώς ήρθες Γεώργιε..Αν θυμάμαι καλά εκείνη την εποχή το κόστος του ΖΧ81 σε σημερινά χρήματα ήταν 12...
Sinclair ZX81 in Joomla Article
το 1981 η Λιρα ποσες δραχμες κοστιζε ;
Sinclair ZX81 in Joomla Article

Τελευταίες Αγγελίες

Hardware PC
( / Υπολογιστές)

Hardware PC
03-20-2018

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Game review

Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει σε ένα περίεργο χωριό.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας εφιάλτης ξεκινάει,και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανός αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.Κάνουμε ένα σκοτεινό review στο Personal Nightmare ένα παιχνίδι σταθμό στα horror adventure games από το μακρινό 1989.