Συντάκτης άρθρου:akmakas

 

 

 

Προσπάθησα να κατανοήσω ένα μεγάλο όνομα και να το χωρέσω σε αυτή την παρουσίαση.Πόσο χαζός θα ήμουν όμως αν νόμιζα πως θα ήταν όλα τόσο απλά και εύκολα.

Περισσότερα Σχόλια (16) Εμφανίσεις: 90

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

Εικόνα: 2.jpg

 

 

Ο Apple III σχεδιάστηκε για να είναι μια μηχανή γραφείου. Ήταν εν μέρει συμβατό με το Apple II (είχε κάποιες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα)

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 95

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

 

 

Υπήρξαν πολυάριθμα Apple II συμβατοί υπολογιστές. Κατασκευάστηκαν κυρίως στην Άπω Ανατολή, στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και Νότια Αμερική.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 91

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

Εικόνα: 1.jpg

 

 

 

Ο Αpple IIC ήταν ο διάδοχος του Apple Ι στο οποίο ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος βασισμένο. Ήταν η πρώτη εμπορική επιτυχία της Apple Computer Company.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 61

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

 

 

Στην Ελλάδα ήταν σχεδόν άγνωστα μοντέλα την δεκαετία του 80, όλοι πιστεύω τα «χαζέψαμε» σε κάποια βιτρίνα λίγο πριν αγοράσουμε τον Spectrum ή τον Amstrad, ή τον Commodore 64.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 106

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

 

 

Η ιστορία της ανάπτυξης του Apple Ι, έχει γίνει σήμερα ένας "μύθος".Ο Steve Wozniak, εργαζόταν στην Hewlett-Packard, θέλησε να φτιάξει τον δικό του υπολογιστή.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 128

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

Καταχώρηση εικόνας

 

 

Ο Texas Instrument TI 99/4A ήταν ένας πολύ επιτυχημένος υπολογιστής. Μεγάλος αριθμός από ROM cartridges (36 KB η κάθε μία) κατασκευάσθηκαν γι’ αυτόν τον υπολογιστή, και είχε την δημοφιλή Extended Basic.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 94

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

 

O Apple IIc ήταν η compact (μαζεμένη)έκδοση του Apple IIe.Είχε τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά,αλλά συμπεριλάμβανε πολλά χαρακτηριστικά που ήταν προαιρετικά στον IIe:

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 47

Συντάκτης άρθρου:sinclair_jim

Εικόνα: 3.jpg

 

 

Μετά από περισσότερες από 750.000 πωλήσεις του Apple II και Apple II Plus, η Apple έγινε μια από τις καλύτερες και εμπορικότερες εταιρίες στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 86

Συντάκτης άρθρου:akmakas
Εικόνα: IMG373.jpg

 

Είναι γνωστή η ιστορία των 2 μεγάλων οραματιστών της apple που στα τέλη του 70 ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του αγνού computing,προσπαθώντας κυριολεκτικά με τα μέσατης εποχής εκείνης να δημιουργήσουν κάτι που έμοιαζε αδύνατο.

Περισσότερα Σχόλια (0) Εμφανίσεις: 66

retrovision player

Ευθυμογραφήματα

Συντάκτης:Βασίλης Κωνσταντίνου

Καταχώρηση εικόνας

 
Ήταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή....
              Διαβάστε το άρθρο

Συνεντεύξεις

Αγαπητοί φίλοι..Έχουμε την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσουμε μια μεγάλη συνέντευξη από έναν άνθρωπο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρόσφερε στον χώρο της πληροφορικής.Ο Νίκος Μανούσος ο CEO της Compupress είναι κοντά μας.

     Διαβάστε την συνέντευξη

Συνεντεύξεις

Εικόνα: ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ.jpgΑγαπητοί retrovisioners,έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στο blog μας ένα αρκετά παλιό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη,το οποίο πρόσφατα μας χάρισαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.Έχουμε την μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας το συγκρότημα Δυτικός Άνεμος.

Ευθυμογραφήματα

Τα Χριστούγεννα του 1986 και ο ZX Spectrum

Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που είδα για πρώτη φορά τον ZX Spectrum στο σπίτι ενός φίλου μου μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά πως από τότε ήξερα ήδη τι θα ζητήσω για τα επόμενα Χριστούγεννα.

          Διαβάστε το άρθρο

Άλλα άρθρα

Όλος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης πέρασε από το παλιό Λούνα πάρκ.Στις μνήμες μας έρχονται μουσικές γέλια και φωνές όπως και λαμπάκια και χρώματα τα οποία ζωντανεύουν σαν όραμα μπροστά στα μάτια μας.Εμείς εδώ θυμόμαστε το παλιό αγαπημένο μας λούνα παρκ στην Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
             Διαβάστε το άρθρο  

Game review

Ένας παρανοϊκός κατά συρροή δολοφόνος.Τέσσερις χαρακτήρες κλειδιά σε μια διεστραμμένη υπόθεση.Εφιάλτες δίχως τέλος και μια βροχή που σπέρνει τον θάνατο.Τέσσερις άνθρωποι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βρουν τον origami killer και να θέσουν τέρμα στην παράνοια.Θα τα καταφέρετε?Εσείς πόσο μακρυά μπορείτε να φτάσετε για σώσετε έναν άνθρωπο που αγαπάτε?

      Διαβάστε το review

Microstores of 80s

Ψηφιοποιήσεις

Another World

Συνεντεύξεις

Στο PC Master του Ιουνίου,μαζί με το τετρασέλιδο αφιέρωμα στο Pixel και την ολοκλήρωση των 133 τρων τευχών που ολοκληρώθηκε στο retrovisions.gr,είχαμε και την ευκαιρία να δώσουμε μια μικρή συνέντευξη με θέμα το περιοδικό Pixel και η εποχή των home micros.

Σύνδεση στο blog

Συνδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 33 επισκέπτες και 2 μέλη

retrosystem

Τελευταία σχόλια στο blog


Купить Тест-полоски с доставкой по Украине
Εχουν ανέβει απλά δεν έχουν συνδεθεί ακόμη...Χρατσα χρούτσα σιγά σιγά τα ανεβάζουμε.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ απο το 108 και μετα δεν υπαρχουν στο server?

Τελευταίες Αγγελίες

Hardware PC
( / Υπολογιστές)

Hardware PC
03-20-2018

Game review

 Personal nightmare
Ένα περίεργο χωριό.Ένας χαμένος ιερέας και ο γιος του που ψάχνει να τον βρει.Εγκαταλελειμμένα σπίτια και μυστήριοι χωρικοί.Η ασφάλεια της ημέρας αλλά και οι εφιάλτες της νύχτας.Ένας προσωπικός εφιάλτης ξεκινάει και δεν πρόκειται να βγείτε ζωντανοί αν δεν τον αντιμετωπίσετε πρόσωπο με πρόσωπο.

Εκδηλώσεις

retrovisions.gr - Compupress 15  χρόνια  χωρίς  το  Pixel. Εκδήλωση.
Στα πλαίσια των 15 ετών χωρίς το Pixel, η Compupress μέσο του Pc Master ετοίμασε ένα μοναδικό αφιέρωμα για τους εραστές του τότε περιοδικού.Μέσα σε όλη αυτή την χαρά παρευρεθήκαμε και εμείς καλεσμένοι ως αντιπρόσωποι και συντελεστές της ολοκλήρωσης των τευχών του Pixel σε ψηφιακή μορφή στα γραφεία της εταιρίας σε μια εκδήλωση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Συνεντεύξεις

Η Ραδιόφωνική παραγωγός Δώρα Παυλίδου από το Βήμα FM 99,5 και την εκπομπή Βουτιά στα social media ήρθε σε επαφή μαζί μας ζητώντας μας μια συνέντευξη για το project του Pixel αλλά και για τις δραστηριότητες της κοινότητας του retrovisions.gr.